Inlägg

Inlägg som Djura har skrivit i forumet
Av Djura

Hej, jag har hittat en köpare via en vän och kommer att sälja till denne. Tack för visa intresse.

Av Djura

Annonsen är avslutad

Av Djura
Skrivet av ezah:

@Djura är annonsen aktiv fortfarande?

Svar ja, men jag kommer inte sälja till det priset. Blir jag inte nöjd med priset behåller jag den.

Av Djura

Oculus Quest 2 128GB + Elite-rem

Hej!

Jag säljer nu mitt VR-headset som blivit liggandes sen jag flyttat ihop med tjejen. Det är sparsamt och varsamt använt i samband med inköpet för drygt ett år sedan, men har blivit liggandes i förpackningen i en garderob efter flytten.

Allt är komplett i originalförpackning och i mycket fint skick. Kvitto från Komplett.se finns.

Reserverar mig för att sälja till vem jag vill och till vilket pris jag vill. Föredrar upphämtning.

Headset:
https://www.komplett.se/product/1189150/gaming/vr/vr-glasogon...
Elite-rem:
https://www.komplett.se/product/1201382/gaming/vr/vr-tillbeho...

Läs hela annonsen här

Av Djura

Jag har ett quest 2, 128 gb, med elit-rem som jag planerar att sälja. Använt ca 10 timmar, endast av mig. Kvittot finns kvar och jag bor i centrala Uppsala.

Kan det vara av intresse? Jag planerar att sälja allt för 4500 SEK, men skriv PM så kan vi komma överens om något.

Av Djura
Skrivet av lillmickelarsson:
Skrivet av perost:

Det var den mänskliga faktorn som spökade... Det är 8+4 pin strömförsörjning till CPU (det som sitter uppe till vänster på moderkortet) och jag hade missat att trycka i 4pin strömkontakten i PSU. Trött blir man, men skönt att inget var paj!

Tack och bock för svaren

Av Djura

Nybyggd dator som endast startar med 2 stickor RAM, men inte med 4.

Har just satt ihop en sprillans ny dator med nya komponenter rakt igenom (förutom GPU som är från förra datorn, iom att det är omöjligt att få tag i till rimligt pris). Skulle säga att jag är någorlunda erfaren då detta inte är mitt första bygge, men vågar inte påstå mer än så.

När jag först skulle sätta igång datorn startade den men gav ingen signal till skärmen. Efter lite googlande plockade jag ut samtliga stickor ram, förutom en. Den startade då felfritt och och kunde installera windows utan problem. Min tanke var då att det skulle funka när alla drivrutiner var installerade.

När jag sedan ska prova med alla 4 stickor igen får jag samma fel. Jag ser och hör att datorn startar men jag får ingen signal till skärmen. Provar då att endast använda mig av två stickor, och då funkar det... Jag testade sedan att "rotera" stickorna, för att utesluta att det är fel med dessa. Det visar sig att det inte spelar någon roll vilket par jag använder så länge det är en eller två stickor i och inte fler. Testade även att sätta stickor i slot 1 och 3 (2 och 4 är vad manualen anger att det ska vara). Men då får jag samma fel, ingen signal till skärmen.

Har provat att uppdatera drivrutiner osv utan resultat. Det jag inte lyckats göra är att uppdatera BIOS. Enligt ASUS hemsida är nyaste versionen 0605 och jag har för tillfället 0407, men lyckas inte uppdatera av någon anledning. Bör jag fortsätta försöka på detta spåret?

Datorn funkar ju, men skulle vilja utnyttja alla 4x8gb ram som jag betalat för.

Ska tilläggas att jag köpte nedan paket från komplett, så jag tänker att det inte är kompatibiliteten som är problem.
https://www.komplett.se/product/1201264/datorutrustning/dator...

PSU: https://www.webhallen.com/se/product/295620-Corsair-SF750-750...

GPU: https://www.inet.se/produkt/5403275/asus-geforce-gtx-1080-ti-...

Tacksam för minsta lilla kommentar...

Av Djura

BitFenix Prodigy M Svart (I princip oanvänt, men utan fläktar)

Efter en rensning på vinden hittade jag detta bortglömda chassit i sin orginalförpackning. Inköpt från NetOnNet 2015, men användes bara i någon vecka innan jag köpte ett annat.

Jag sparade det med planer på bygge till min bror, men det blev aldrig av i detta chassi. Däremot användes de två fläktarna som fanns till hans bygge, därmed finns de inte längre kvar.

Det är ett chassi som så vitt jag vet ska funka felfritt förutom detta, men har varken tid eller möjlighet att testa elektroniken i det.

Tanken är att skänka chassit till den som vill ha det, priset är endast om det skulle visa sig att fler är intresserade och vill starta budgivning. Annars skänkes chassit till den som kan hämta. Skickar endast om det blir budgivning och den går upp i pris, och om så blir fallet står köpare för frakten.

Reserverar för att jag säljer till vem jag vill, och till vilket pris jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Djura
Skrivet av piccaboo:

700kr + frakt om du orkar då

Noterat! Jag kommer låta budgivningen pågå till morgondagen.

Av Djura

MSI GEFORCE GTX 970 GAMING 4G

Säljer detta gamla kort som samlat damm i en kartong under fyra års tid, efter att jag då uppgraderade till ett 1080ti. Hade helt glömt att jag hade det kvar och tänker att någon annan har bättre användning av det.

Kortet är använt i SLI mellan 2014-2017. Kortet har aldrig använts till mining el dylikt.

Har aldrig haft något problem med kortet, och igår testade jag det i datorn utan problem. Jag gjorde inget stresstest, men provade PUBG utan problem.

Bra att veta är att jag spraymålat om plasthöljet till kylaren. Detta gjorde jag redan 2014 så jag kan säga säkert att det inte påverkar kylförmågan på kortet överhuvudtaget.

Utan att veta exakt värde på detta kort tänker jag att budet börjar på 500 kronor. Kortet kommer i orginalförpackning, men jag minns inte vilka tillbehör/manualer som saknas eller som ska vara med.

Jag vill helst inte behöva skicka kortet utan ser helst att någon kommer och plockar upp det i centrala Uppsala. Men det beror på hur stort intresse som finns kring kortet. Jag väljer själv vem jag säljer till och till vilket pris.

Läs hela annonsen här

Av Djura

Stadsnätsbolaget, är det något att ha?

Hallå!

Är den någon av er som har kommit i kontakt med eller till och med beställt fiber nedgrävt via Stadsnätsbolaget? Mina föräldrar bor på landet och har under de senaste åren haft en hel del erbjudanden från företag som vill gräva ner fiber i deras närområde. Nu är Stadsnätsbolaget aktuellt, men det verkar som att grannarna här har fått höra mycket dåligt kring det företaget och att deras erbjudanden "låser" kunden till X antal nät-leverantörer efter det att man kopplat upp sig via Stadsnätsbolaget.

Är det någon som har lite mer info kring företaget och gärna någon som köpt från dessa som är eller inte är nöjd?

Tack på förhand!

Av Djura

Nu kan jag hitta SSDn och välja den som boot option, men när jag kollar i "system status" står det vid SATA Port1 "Not Present". Är helt 100 på att den är ikopplad där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Djura

Det är en 2 år gammal SSD som slutat funka, inte en ny så den har funkat felfritt innan igår. Har provat alla portar och den sitter i main board. Provade även at slå på och av raid :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Djura
Skrivet av JD:

Ladda hem Win10 från microsofts hemsida (med annan dator).
Koppla ur allt utom den nya SSDn och prova att installera.

Vet inte om du inte läste allt jag skrev men SSDn går inte att hitta, även om den är den enda som är ikopplad. Har tyvärr inte heller en annan dator, men jag vet att dessa USB har funkat förut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Djura

Död SSD, bootable usb funkar inte heller.

Hallå!

Jag var bortrest över helgen och när jag kommer hem söndag kväll drar jag igång datorn, utan några problem alls. Stänger av efter en stund och sätter på den igen efter ca 2h, nu verkar min SSD ha gett upp.
Hittar den inte i BIOS, även om jag byter sladdar och sata-uttag. Alla mina andra hårddiskar​ finns där så det bör vara SSDn. Men när jag nu försöker använda min bootable USB för att installera om på en annan SSD funkar inte det heller?
Har två olika USB som leder till samma problem; Windows 10 symbolen dyker upp och en ikon som indikerar att det laddar, men inget mer.
Har låtit den stå och tugga i ca 30 min utan resultat. Ska man köpa en bootable usb med win 10 från Webhallen?

Av Djura

Dell XPS 15 9550 - möjligheten för en extra hårdisk/ssd?

Har kollat runt på lite olika laptops inför skolstarten. Har jobbat 2 år och sparat en hel del pengar så tänkte unna mig en bra dator att ta med mig när jag flyttar. Har kollar en del på Dells XPS laptops, men tycker att det är för lite lagringsutrymme på dem... Är det någon som vet om det finns uppgraderingsmöjligheter på den fronten? Är inte så sugen på att köpa en 4k skärm men då verkar man ju inte heller få mer än en 500gb ssd...

Av Djura

@oxygenial: Känner lite samma sak som dig här! Det problem jag har är väl att jag spelar många titlar med dåligt sli-stöd helt enkelt... Blir nog att göra detsamma, hoppas på att vi får ett 1080ti till nästa år!

Av Djura

@Svensktiger: Ja det är framförallt att kunna spela spelen direkt som lockar med ett 1080! Men ska som sagt inte sälja korten, så ingen brådska på den sidan av vågen.

Av Djura

@J.son: Hm okej! Jag ska inte sälja korten utan har en yngre bror som i detta fall får korten, därav har jag egentligen ingen stress med att få det gjort på en gång... Sitter också på 1440p och vill gärna kunna köra höstens spel utan problem. Blir till att avvakta för stunden, men stort tack för svaret!

Av Djura

Uppgradering från 970 Sli x2 till 1080 (eller 1080ti)?

Är inte supernöjd med min 970 sli config och blir lite sugen på att köpa det nya 1080. Det jag funderar på är om det är värt det prestanda mässigt? Har egentligen inga problem med 970, är mest lite trött på att många spel inte har särskilt bra sli optimering... Kanske borde man vänta och se hurvida Nvidia kommer släppa 1080ti eller inte?