Inlägg

Inlägg som MindBlaster_303 har skrivit i forumet
Av MindBlaster_303

Finns det någon slags VPN tjänst installerad? T.ex. Mullvad, NordVPN.

Har märkt med Mullvad att även om tjänsten inte används, så går all trafik via deras "nätverk" ändå (deras drivrutin för VPN). Så jag fick runt 300-400 mbps istället för 700-800. Innan jag hittade det...

Av MindBlaster_303
Skrivet av kelthar:

Första steget i den cybernetiska människan, undrar var detta slutar.

Har funderat på det där med evigt liv. Det enda sättet som man egentligen kan bli oändlig genom cybernetik är inte att "ladda ner" sitt medvetande i en processor, för det skulle bara vara en kopia. Man måste byta ut varenda en synaps i hjärnan, gradvis, för att man skulle kunna säga att det fortfarande är "en själv". Då kan man få en stadig och oavbruten ström av medvetande. Här hade väl nanorobotar kunnar hjälpa till en del.

Om vi inte kommer på något sätt där vi kan stoppa vår åldring, så klart. Men då har vi den här känsliga kemiska kroppen, den skulle man ju kunna byta ut mot något annat. Och ta bort alla smärtreceptorer.

Skrivet av underd0g76:

Vi har väl inte ens riktigt kommit underfund med vad medvetandet är.

Kanske skulle gilla Altered Carbon på netflix?

Av MindBlaster_303
Skrivet av bärplockaren:

Själv har jag skit dåligt flöde av nya rekommendationer, får ofta samma skit flera dar i rad trots att jag ställer in att YT ska variera.
Som tex en och samma video kan dyka upp i tre olika kategorier.

Låt ett par barn använda ditt konto, så ska du få se på rekommendationer.

EDIT: Fel citering utav mig

Av MindBlaster_303
Skrivet av perost:

Vad som menades var nog att alla moderkort som tar DDR3 klarar minst 16 GB, inte att det är maxgränsen. Det är väl i stort sett bara moderkort med endast två minnesplatser som inte klarar mer än 16GB, eftersom 8 GB per sticka är den praktiska gränsen för obuffrade DDR3-minnen.

Vet du vad... jag läste fel. Jag bugar och visar mig själv ut. Återigen, ber jag om ursäkt.

Av MindBlaster_303
Skrivet av tankjunior:

I princip alla moderkort som tar ddr3 klarar 16gb.
Standard konfig för 2 kanals moderkort med 4 platser är näst innerst och ytterst (sett från processorn) så testa det först. Annars låter det som en av slottarna är död.
Med "funkar" menar du att det inte syns mer i Windows eller att datorn inte startar?

Fast X79 moderkort klarar mer än så. Sitter själv på 8 st 4 GB (totalt 32 GB) och klarar upp till 128 GB. Nu framgick det inte innan ditt inlägg vilket moderkort som gällde. Men nog klarar DDR3 mer än 16 GB.

Av MindBlaster_303

Mina barn har spillt både det ena och det andra på min Blackwidow. Vill minnas att jag skruvade isär och körde med hårtork (låg värme). Funkar än, men börjar bli något slitet efter 11 år 😁

Av MindBlaster_303
Skrivet av Gustav-P:

Och något helt annat i Skåne.

Som gurkburk?

[edit]
Men för all del, upplys oss!

Av MindBlaster_303
Skrivet av LANberg:

”balle” betyder något helt annat än balkong i Göteborg.
Det är nog typisk Ståååkååålmsslang …

"balle" är "balle" i 08-området. Kan jag bekräfta.

Av MindBlaster_303
Skrivet av stigw:

LennyV skriver om trafiken. Jag får passa på att klaga jag också. Jag idkar "gubbkörning" eller Echo driving med ett skrytigare ord. Om man är försiktig med gaspedalen spar man mycket bränsle. Men det irriterar medtrafikanterna enormt. Då kör dom en meter bakom. Och sedan vågade omkörningar. Dom måste väl visa hur duktiga dom är. Man förlorar inte mycket tid på att ta det lite lugnare. Men det har inte många fattat. Istället klagar dom på bränslepriset. Någon gång kan jag också ha bråttom. Men när folk kör bil verkar alla ha bråttom.

Det här med motortrafikled t.ex. när man kör till Norrtälje, så är det alltid någon som kör LÅNGT under tillåten hastighet, då menar 60 på 100-väg. Så fort det blir tillfälligt dubbelfiligt, så kör varenda kotte 110 inklusive vägsvampen först i konkalongen. Så gissa hur många omkörningar som krävs för att ta sig förbi den där nedrans vägsvampen? Räkna med tre.

Slår aldrig fel, så fort det blir enkeltfiligt så drar hastigheten ner till krypfart och samma visa igen vid dubbelfiligt så drar vi iväg i hastigheter bortom all förstånd. Är man så nedrans rädd att köra, så kanske man ska fundera om man ska köra alls, eller?

Hur... svårt... är det? Håll 90 då om det är så. Men 60? Kom igen... Inte ens bilar med släp kör så långsamt. Nej, det är inte nån enstaka gång det är ALLTID. Så fort någon väg med över 60 blir enkelfilig så blir någon fruktansvärt osäker och vill hem till mamma och få en kopp med varm oboy. Extremt gubbigt av mig, men banne mig så är jag en gubbe också.

Edit:
För tydlighetens skull, så varar dubbelfilerna kanske i 2 km? Ish? Sen övergår det till enkelfil igen. Så i hastigheter som råder i dubbelfilerna dvs ca 120-130 så är det inte mycket utrymme att köra om vägsvamparna.

Av MindBlaster_303

Så pass modern CPU? Sitter på i7-3930K själv. Men vill minnas att AMD ändå leder vinnar sidan även dom om inte är helt odrabbade. Så jag låter ordet gå vidare till någon mer insatt i ämnet!

Av MindBlaster_303

Kortfattat, du har en publik ip adress dvs din hemma IP adress. Men spelen använder oftast olika portar för att ansluta. tex <din ip>:16645.

Men den gemensamma nämnaren för dig är just din ip adress. Även om du ansluter via mc.domän.com så är det precis samma ip adress som rust.domän.com.

Enda som skiljer dom åt är portarna dom ansluter sig via. Så det är förväntat beteende som man säger.

[Edit]
Så med andra ord, skulle du kunna ha en samlings domän för alla dina spel. t.ex: online.domän.com, så kan man ansluta sig oavsett vilket spel man spelar. Fast ja, det är inte lika häftigt som specifika domännamn

Skillnaden mellan olika instanser av t.ex. minecraft är just vilka portar man ansluter sig med. Men det sätter man upp själv innan man startar servern. Så spela mer, oroa dig mindre är mitt råd.

Av MindBlaster_303

Håll in Windows-tangenten + . (punkt) så får du fram lista på emojis. Oklart om det funkar överallt.
😎

Källa: https://support.microsoft.com/sv-se/windows/windows-tangentbo...

Av MindBlaster_303

Använt oss utav olika långtidsparkering företag runt om Arlanda. Man kör dit, dom har bussar som kör dig från parkeringen till din terminal.

När man kommer hem, väntar dom vid bussarna/taxibilarna. Så kör dom dig till parkeringen. Sen tar man sin bil och drar. Så rackarns smidigt, speciellt med barn.

Använt flygets långtidsparkering senaste gångerna. I värsta fall får man kanske vänta 10-15 minuter på bussen ska hämta en vid flygplatsen, men det kan man stå ut med.

Av MindBlaster_303

Har haft ComHem/Tele2, och visst var det stabilt dom åren jag hade men är man känslig för latens så är nog fiber att föredra.

Fick en latens mellan 16-40 ms till sunet med fiber-coax och nu med Open Infra fiber (Bahnhof som ISP) så ligger den mellan 1-2 ms. Men för övrigt så tyckte jag att ComHem funkade bra, enda man skulle kunna gnälla är deras uppström-hastighet.

Av MindBlaster_303

Låg på cirka 1300 kWh för december (lite över 4000 kr). Då är det fyra personer i hushållet (radhus på 132 kvm, 2 plan).
Värmepanna, CTC Exellence II (varmvatten, stängt av vattenburna elementen)
Luft/luftvärmpepump
Matlagning
Duschningar
1 Kyl och 1 frys
TV
2 Datorer
FTX ventilation
1 oljefylld radiator i ett förråd. (liten sådan)

Timpris på elavtal, så vi kör ibland helt utan värme förutom från FTX. Men när priset går ner, så kör vi luftvärmepumpen på 19 till 22 grader, beroende på priset.

Men det du skriver OldSchool297 att du kör två element, snabbt räknat så förbrukade dom 1023 kWh tillsammans för hela december. Nu är det inte riktigt sanningen, men om dom körde i den förbrukning som angavs så ligger man där. Men du nämner inget om matlagning, duschningar t.ex. Värma upp varmvatten själv, det drar en hel j-kla del ström.

En duschning i "normal" värme drar lätt 4-5 kWh. Ska man lyxa till det, så ligger man rätt fort nära det dubbla. Sen tar man det gånger 4.

Av MindBlaster_303

Hur känslig är json på små/stora bokstäver?
I koden letar man efter IsActive medans i json står det isActive. Om den är känslig på det, så borde det betyda att IsActive är tom och det blir inte önskvärt resultat utav det.

Av MindBlaster_303

Vilket t-bord har du?

Av MindBlaster_303

Inte så att ditt tangentbord har snabb-tangenter kopplade till F-knapparna? Brukar finnas en tangent för att koppla bort det. Mitt Razer har FN tangent (function), men vissa har som "toggle", har man väl kommit åt den, så måste man trycka en gång till för att koppla bort det. Jättekul är det

Av MindBlaster_303

Produkt: NERF Ultra One
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/312601-NERF-Ultra-One
Kategori: Övrigt
Pris: 699 kr

Gamer med småttingar? Eller en partner som ska "bara" beställa något snabbt på nätet? Du hör fotsteg närma sig, vad bättre än att hålla dessa på behörighet avstånd med denna pjäs. Ett par varningsskott och även den mest datorabstinenta kommer att fatta galoppen att hålla sig borta.

Av MindBlaster_303
Skrivet av Tenerezza:

Detta handlar fortfarande bara om steam nycklar antar jag? Dvs det är det enda jag sett som har med att dom måste erbjuda samma pris då och då på Steam också. Finns massvis av andra spel som dock inte alls har samma pris mellan epic och steam och i de fallen så handlar det ju inte om steam nycklar.

Bra poäng med nycklar. Vet bara att det varit en hel del debatter kring att sälja samma produkt på olika plattformar där Valve har haft i sitt avtal att man ska hålla samma prisbild i deras butik som dom håller i övriga. Nycklar, det är en annan femma.