Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve

Annonsen är avslutad

Av Masyve
Skrivet av RimiE:

1200kr hämtar

1200kr + hämtning låter bra, känner ingen vits att vänta i 100 år på det här. Jag PM:ar om detaljer.

Inga fler bud tack!

Av Masyve

EVGA 1080

Bytt kort och har ett 1080, använde det själv sen de släpptes och har aldrig haft några problem med något. Kan skickas men hämtning prioriteras för jag är lat.

Har inget specifikt pris i åtanke, folk får buda fritt.

Läs hela annonsen här

Av Masyve
Skrivet av SirMacke:

Haft IBS i nästan 20 år men nu har det börjat bli gas i övre delen av tarmsystemet= illamående. Helt underbart.

Visst är det nice att behöva anpassa hela sitt jävla vardagsliv efter tillgång till toaletter och få exakt ingen hjälp alls av någon?

Av Masyve
Skrivet av AxxT:

Kan inte se det i mitt mail.. klickar man sig vidare för se det?

Inte jag iaf, men det verkar vara olika bud från olika medlemmar. Såhär såg mitt mail ut. Jag har rabatten och betalar via Google Play. Folk som inte har rabatten kanske har fått ett annat mail, om de skickat olika till folk med olika betalningsalternativ vet jag inte.

https://i.imgur.com/OdRFgjr.png

Av Masyve

Det framgick rätt tydligt i ett mail de skickade ut till prenumeranter.

"Gäller min rabatt på 50 % på HBO Max fortfarande för det nya månatliga priset?

Det gör den! Rabatten du för närvarande åtnjuter på 50 % gäller för det dåvarande och nuvarande månatliga priset för HBO Max som kan komma att uppdateras då och då i linje med våra användarvillkor så länge du behåller ditt abonnemang och uppfyller villkoren för erbjudandet."

Edit; Det verkar vara olika bud på vem som får vad för mail, så jag slänger in en screenshot på mitt.

https://i.imgur.com/OdRFgjr.png

Av Masyve
Skrivet av lektroo:

Varför finns det inget mellanting mellan att vara Googles informationsslav eller att vara smygande knarklangare/äcklig pedofil som måste köra TOR för att kunna hålla sig undan från polisen?
Jag förstår att man inte vill ge all information till mediajättarna. Jag surfar på DuckDuckGo när jag ska kolla medicinska saker, mest för att jag är paranoid att i framtiden kommer försäkringsbolag att kunna kolla din sökhistorik och därmed ge dig sämre villkor o dyl. Men det finns ju också nåt väldigt skumt med att vilja dölja sig så mycket.

"Snuten/Google ska inte få veta vad jag köper på nätet" Nee, men snuten tillåter dig inte heller att sno cyklar hur som helst.
Jag tror inte på att ge hela sig till nätet, anonymitet är bra. Men anonymitet är också en dålig sak.

Jag har haft den här diskussionen med polare ett par gånger, jag är sorten som uppmuntrar typ BankID för sociala medier osv. och hellre vill ha mer transparens i webaktivitet, medans en eller två kompisar är ganska hårt åt andra hållet och lutar väldigt mycket åt ospårbar aktivitet. Inte för att någon av dem handlar olagliga tjänster eller har judiriska skäl att dölja sina spår, utan bara för att de är foliehattar och fullständigt hatar idén av att lämna ett tekniskt avtryck någonstans som inte är under deras kontroll liksom.

Det är intressant, minst sagt.

Av Masyve
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det blir lite som att behöva betala för att slippa reklam i brevlådan och samtidigt behöva ge ut portkoden så att dem får fler vägar att nå ut med reklam.

Bara för att klargöra vad du pratar om här - det du stör dig på är alltså att man som gratis-peasant får kolla på reklam, och om man väljer att betala för att slippa reklamen så använder/säljer Google fortfarande ens användardata för att effektivisera reklam på andra ställen där man inte betalar?

Eller är det att man pröjsar för Youtube premium och fortfarande får inrenderade "this video was brought to you by Squarespace"-inslag på varje.jävla.kanal (jag är inte bitter) som säljer reklamplatser själva? För den tycker jag också är lite oskön, även om jag fattar varför det blir så.

Av Masyve
Skrivet av Fenrisulvfan:

Betala pengar till YouTube?
-Näe, känns som utpressning, de får nog med pengar för de annonser som slinker igenom mina annonsblockerare.
YouTube kan få betala mig istället för att jag använder min internetuppkoppling (som kostar mig pengar) till att spela upp deras videor.

Svårt att avgöra om det här är ett klyftigt trollinlägg eftersom att en del muppar på fullt allvar resonerar typ såhär, men om det är det så var det jävligt roligt.

Av Masyve
Skrivet av roo:

Kan någon insatt förklara för mig varför dessa OLED-Skärmarna för desktops är så stora? Jag är personligen ute efter en 27" icke-välv 240hz version av OLED.. om en sådan någon gång släpps.

Det knepiga är att vi får 42" hela tiden och till laptops finns dem i motsvarande 13 - 17" men när de blir de där vanliga desktopstorlekarna så verkar tillverkarna tro att de inte finns marknad för dem trots mest sannolikt är att runt 27" nog de mest vanligt sålda. Enlighten me please!

Det här drar jag fullständigt ur röven men en gissning är att det förmodligen redan finns fabrikskapacitet och struktur för att göra 40-tumsskärmar från TV-tillverkning och att det blir billigare att gå den vägen, så att man har någon chans att sälja vad som redan är svinigt dyra produkter. Killgissar dock!

Av Masyve

Annonsen är avslutad

Av Masyve

Tjaba! Lät helgen gå pga annat att göra men då kränger jag det här till Julian. Hämtning och 1400 bagis känns rättvist.

Tack gott folk!

Av Masyve

5820K + MSI X99 SLI Krait + 32GB minne med Dark Rock PRO 3

Tja,

världens längsta rubrik typ. Jag har bytt plattform i min burk och har inga planer för de gamla delarna, så jag kränger dem hellre. Minnet är 2400Mhz CL12 om jag minns rätt, Corsairs Vengeance-serie med relativt små shrounds och processorkylaren är en BeQuiet Dark Rock PRO 3.

Allting är monterat och kan fås monterat också, kylaren var lite meckig att montera så det är nog bäst. Har också ett Fractal R5 som blev över, bjussar på det om någon vill ha men det fattas en del inälvor som typ hårddiskbur osv.

Finns i Saltsjö-Boo/Nacka, pallar inte skicka pga känsliga komponenter och saknar vettigt emballage. Kom med bud, jag har inga problem med att släppa det rätt billigt.

Läs hela annonsen här

Av Masyve
Skrivet av Nozomi:

Gissar på att du aldrig spelat ett Souls spel tidigare.

Då gissar du åt helvete.

Av Masyve

Tragiskt jävla besviken, var rätt sugen här och såg fram emot något att sjunka in i på kvällarna. Spelar på Playstation 5 och första timmarna gav ungefär det här intrycket;

Grafik/animationer som hämtade ur 2017, tyngdlag som får GTA V att framstå som en simulator och lika dålig responstid på input-action som Red Dead Redemption typ. Känns som att simma i smör och ser sämre ut än Shadow of Mordor. Världens minst intuitiva crafting/equipment-system och varje gång du ska heala behöver karaktären stanna upp i 3 sekunder för att i walk-speed dricka en flaska. Pepp? Glöm inte då att det dessutom är ett open world/exploration-upplägg fast med CHECKPOINTS (japp).

4/10 typ. Än så länge iaf, får se igen om några fler kvällar.

Av Masyve
Skrivet av anon14781:

Måste man personligen råkat ut för något för att man ska få tycka och tänka?

Jag tänker snarare tvärt om, att brottsoffer själva kanske inte är 100% rätt personer för att bestämma vad som är rimligt när det på något sätt kopplas till deras förövare. Klarhet i perspektivet där känns ungefär lika tvek som att fråga främlingar rakt ut om de blivit utsatta för övergrepp eller inte.

Av Masyve
Skrivet av superapan:

En iPhone Pro tar redan bättre bilder än typiska high-end Sony eller Fujifilms spegellösa kompaktkameror, och går att ringa med, för samma peng. Visst, bilderna är skapade med väldigt mycket mjukvarufusk, men det fungerar.

Snark, den här gamla dumheten. Om det verkligen stämde, tror du inte att jag och alla andra fotografer hade sprungit runt med mobiltelefoner på jobbet istället för att lägga 200 lök på kamerautrustning?

Man jämför 100% av ena processen med 10% av andra här och påpekar "briljant" att de 10%:en inte räcker lika långt. Grattis.

Av Masyve

Runescape - 19,915 timmar på det nuvarande kontot.

Av Masyve

Tack båda två, color me annoyed... Nåväl, eget misstag, borde räknat med att någonting skulle vara annorlunda istället för att handla naivt.

USB PD it is!

Av Masyve

Quickcharge, iPhone 11 jävlas

Tja äppelvänner, försöker rodda snabbladdare till min hälfts jobbtelefon och jag har själv aldrig använt några Appleprylar. Gågglä föreslår att 11:an ska kunna käka 18 watt så jag köpte en 18w-adapter med USB-A och hängde på en vanlig jävla lightningkabel på den - no dice.

Jag hade i bakhuvudet att snabbladdare i princip bara levde på USB-C så jag tänkte handla en USB-C till lightning-kabel och testa i en av mina snabbladdare till min egen telefon som skickar ut via C. MEN - är jag korkad här och tror att min logik är bättre än den är? Har Apple invaderat snabbladdare på något sätt som begränsar deras telefoner till en särskild certifiering mitt intellekt undgått?

Jelp.

Mod, flytta till mobiltelefoner om det är mer rätt. Insåg för sent att det finns ett separat sådant subforum som inkluderade iPhone-topics.