Inlägg

Inlägg som schmyge har skrivit i forumet
Av schmyge

Har exakt samma problem som trådskaparen, dvs fryslagg och idag kom för första gången bluescreens och det har nu kommit flera gånger.

Har alltså GA-P35-DS3 och Corsair TwinX XMS2 CL5, 4*1 GB

Enda lösningen är att byta minnen / moderkort? Har provat o uppdatera bios men problemet kvarstår..

Av schmyge

Problemet verkar ha löst sig. Jag bytte helt enkelt plats på satakablarna så att OS-disken satt i den första porten (channel 0). Trodde inte detta hade nån betydelse men tydligen.

Tack för hjälpen ändå!

Av schmyge

Det verkar faktiskt vara de två Seagate-diskarna som strular. Kan utan problem klicka runt i mapparna på raptorn, men försöker jag på nån av de andra diskarna, stannar det till efter ett tag innan det flyter på igen.

Frågan är ju då vad jag kan göra åt problemet? Hårddiskarna har ju funkat perfekt i mitt gamla system..

Av schmyge

ny dator "stannar till" vid vanlig användning

Hej

Köpte för ca en månad sedan en ny dator enligt sign. Kompletterande uppgifter:
Operativ: Vista 64-bit
Nätagg: Corsair 520w
Hårddiskar: WD raptor 74 GB (OS på denna), 2 st Seagate 160 resp. 300 GB
Chassi: Antec p192

Nu till problemet. Det är så att datorn stannar till då och då i skrivbordsmiljö. Kan vara att jag tex bläddrar mellan mappar eller lyssnar på musik. Musiken slutar då spelas, man hör ett vinande ljud från datorn (som om en hdd drar igång) och efter några sekunder fortsätter låten spelas. Har försökt kolla vart det vinande ljudet kommer ifrån och jag tror att det är hårddiskarna, men är inte helt säker.

Verkar inte spela någon roll vilken av hårddiskarna det är man jobbar med. Har heller inte upplevt problemet när jag spelar krävande spel såsom COD 4.

Har provat att ändra till AHCI för hårddiskarna i bios samt kontrollerat att kablarna sitter i ordentligt och att de bara sitter i de orange:a sata-portarna på MB:et. Kan även nämna att hårddiskarna har använts i tidigare system utan problem.

Tacksam om jag kunde få lite hjälp med felsökning!

Av schmyge

Den har ju dock bara 16.2 miljoner färger. Känns som den är bäst ämnad för spel tack vare sin låga responstid, men sämre för film o dylikt pga färgerna...

Av schmyge

Är också lite sugen på att slå till på sonyn på komplett...Antingen en sådan eller ta det säkra kortet o köpa en Hyundai L90D+ Länk för 3175:-

Frågan är väl om Hyundaien är 600 spänn bättre?

Den enda skillnaden man kan se på specsen är:

Sonyn:
Ljusstyrka för bild 250 cd/m2
Bildkontrastförhållande 1000:1

Hyundaien:
Ljusstyrka för bild 300 cd/m2
Bildkontrastförhållande 700:1

Vad är viktigast av dessa två?

Av schmyge

Tackar för svaren! Tror jag kör på dell:en då. Får dessutom lite studentrabatt på den

Av schmyge

laptop under 8k för poker

Hej

Är sugen på att skaffa en billig laptop som till största delen kommer användas till poker. Kommer i stort sett inte spela några vanliga spel på den.
Skärmupplösningen är viktig för att få plats med flera pokerbord samtidigt utan att det överlappar för mycket. Tänker mig minst 1200*800 i upplösning.

Har hittat 2 kandidater som jag velar emellan:

HP NX8220 Länk 7495:-

eller

Dell Inspiron 1300 med 15'' som tillägg Länk 7490:-

Det som skiljer dom åt är ju att jag får 1 gb minne i dellen, men sämre grafikkort (integrerat) medan jag i HP:n får ett starkt grafikkort men bara 512 i ram.

Vad tror ni är bästa valet?

EDIT: Ändring av felaktig länk

Av schmyge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rooki
Ibland hjälper det att använda Windows drivrutiner istället för tillverkaren av kortet prova det.
// J

Okej får prova det, tack!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av krexx
sorligt att se att det är så många med mig som har problem med just detta kit/produkt.
jag har ej använt pc-kortet, men kört med usb-donlge, och då dyker det upp andra problem.
fattar inte hur de kan fortsätta att sälja en produkt som bevisligen är defekt?

Jag hade faktiskt mest läst positiva grejer om detta kit och förväntade mig inte alls dom problemen som uppstått, men tydligen flera som har problem då?

Av schmyge

Problem med trådlösa 3com nätverket!

Hej

Skaffade nyligen detta paket från komplett. Alltså en officeconnect trådlös router med tillhörande pc card.

Det har dock inte gått smärtfritt att få allting att fungera som det ska. PC cardet sitter nu i en bärbar HP Omnibook XE3.

Där har jag 2 problem.

1. Datorn vägrar boota upp med kortet isatt. Det blir bara svart efter att HP loggan kommit upp. Tar jag ut det startar den normalt. Vad beror detta på?

2. Väl inne i windows xp har jag kontakt med routern, men så fort jag startar internet explorer avbryts kontakten. Detta åtgärdas genom att öppna 3com programmet och trycka "apply" så får kortet en ip-adress igen. Varför blir det så?

Jag har uppgraderat routern till nyaste firmwaren och installerat den senaste drivrutinen till mitt pc card men problemen kvarstår.

Är jäkligt tacksam för tips!

Av schmyge

Har exakt samma problem som trådskaparen!

Har samma moderkort (A8N-E) och i bios visas den rätta hastigheten. Har sänkt minneshastigheten till 333 och låst pci-port, sänkt multipeln från 5 till 4 och även uppdaterat bios till senaste officiella versionen (1.008).

Trots detta visar cpu-z och även everesthome, envist att HTTn står på 201,5 MHz och corespeed på 1813,5 MHz. Detta oavsett om jag klockat eller har allt i default.

Vad kan vara problemet nu då?

EDIT: Hittade nu vad som var felet. Jag hade min diskettstation på disabled i bios eftersom jag inte har någon inkopplad. Detta gjorde tydligen att allt buggade ur (!). Ändrade till enabled igen och då visade cpu-z rätt värden....

Av schmyge

hm ok där ser man...blir väl till o köpa ett starkare nätagg då, även fast jag tycker mitt 380w från antec borde räcka för mitt system. :/

Av schmyge

Re: Omstarter!?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gnuttifara
Hur o när som helst startar datorn om sig själv, inte när man gör något speciellt utan ibland tom. i uppstarten!? Den kan starta av sig själv med.
Problemet uppstod 2 veckor efter jag bytt grafikkort, och jag har testat med att byta tillbaks till det gamla, rensat drivrutiner osv. Formaterat om 3 gg, OS XP pro.
Nu har dator "fungerat" i snart 2 timmar utan omstart, det finns liksom ingen logik i varför och när den startar om??
Tacksam för svar.

Har även jag exakt samma problem. Det uppstod också efter ett byte av grafikkort. Grejen är att kortet var ett likadant som jag hade innan så det borde inte blivit några problem. Tror också att det kan vara mitt nätagg eftersom minnena var ok. Ska nog prova installera om mitt OS och se om det hjälper.

Som sagt, skriv gärna här om du får nån lösning på det!

Av schmyge

Mitt problem har delvis blivit löst...datorn startar numera inte oprovocerat om sig efter biosuppdateringen. En sak som hänt efter flashen är dock att den inte startade vid uppstart en gång. Allt drog igång men fick inte det där pipet som berättar att allt är ok och skärmen startade inte.

Efter ett par omstarter gick dock allt igång igen. Mycket märkligt. Har faktiskt inte provat att reseta cmos. vad får jag ut av det nu? fabriksinställningarna?

EDIT: Hopp, nu har datorn startat om 2 ggr helt utan anledning igen. Fick upp en blåskärm en av gångerna men han inte se vad det stod. Ska prova cleara cmos imorgon och se om det hjälper. Några andra förslag?

Av schmyge

Fick inte det till en början, men nu dyker det upp en en kort stund. Datorn har även bara fryst utan att starta om sig, så man har blivit tvungen o trycka på reset-knappen.

Har provat att flasha om mitt bios nu, får se om det kanske kan hjälpa. Någon annan ide?

Av schmyge

Ännu en "Datorn startar om.."

Hej

Har nyligen uppgraderat datorn och den ser nu ut som följer:

Asus A8n-e
Venice 3000+
GF 6800gt pci-e
1024mb Corsair value DDR
Antec Sonata 380W
4 HDDs
Audigy2 ljudkort.
----

Datorn får för sig att titt som tätt starta om sig, oavsett om jag spelar spel eller bara är ute i windows.

Jag har provat att köra memtest (inga errors) och även plockat ut 2 hdds för att se om det kunde hjälpa (så nätagget fick mindre belastning). Temperaturerna är fullt normala på både gpun och och cpun, så det kan inte vara värmeproblem.

Det enda jag kan få ut av detta är att det måste vara mitt nätagg. Men borde inte ett 380W nätagg från Antec räcka för mina specs?

Skulle kännas surt o lägga en tusenlapp på ett nytt nätagg för att sedan sitta med samma problem, så vad tror ni?

Av schmyge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wixia
Asrock är ett ganska budget märke. Köp i alla fall Asus och ska du överklocka så DFI att rekomendera.

Köp minst 1 gigg ram.

Zalmans cpu kylare håller bra kvalité och kyler bra. Speciellt de modellerna av ren koppar.

Ok. Hur är den boxade kylningen i jämförelse då? Det blir i stort sett lika dyrt vilket man än väljer (box eller bulk+kylning) vilket tyder på att den boxade inte kan vara allt för kass...

Tänkte köpa 1 gig ram vilket även står (x2) i första inlägget. Det jag inte lyckats komma på är minnets kompatibilitet. Hittade inget om det på vare sig corsairs eller Asrocks hemsida. Någon som vet att det funkar? Går det att köra i dual channel?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spectryym
INTE ULi inget budget märke läs mer på tomshardeware slår ut både MSI och Chaintech i testerna jävligt grymt kort för pengarna...
/anandtech.com

Intressant helt klart.

Av schmyge

Billig upgradering. Kommentarer?

Hallå!

Har satt ihop följande uppgraderingskit från shg.biz

ASRock 939Dual-SATA2, ULi1695, Socket939 684 :-

Corsair Value DDR400, 512MB x2 1034:-

AMD Athlon64, 3000+, S939, Bulk, Venice 1157:-

Zalman CNPS7700-ALCU Multi Køler 285:-

Tot: 3160:-

Vad tycker ni? Är osäker över cpu-kylaren. Något bättre förslag där? Kommer jag kunna överklocka min Venice med dessa specs? Har ett antec sonata chassi med 380W nätagg.

Har redan ett 9800pro som får hänga med ett tag till pga min budget, därav AGP moderkortet.
Kommer främst använda datorn till film och poker men spelar även spel lite då och då.

Av schmyge

Men hur kan det isåfall påverka usb:n? :S (se tidigare inlägg)

Av schmyge

Det verkar som om alla socket 939 moderkort, bara har nforce3 jämfört med nforce4 på dom med bara pci-e. Är det stor skillnad i prestanda?