Inlägg

Inlägg som Redbluespot har skrivit i forumet
Av Redbluespot
Skrivet av Creutz:

Jag får 5000:- av ett annat företag nu. Är det ett värdigt bud? Inväntar värdering från andra håll också.

Mina egna åsikter är:
Jag tycker inte du ska sälja Journey to Silius och Sword Master till ett företag. Sälj dem privat istället på Blocket eller Tradera så en engagerad person som specifikt är ute efter den titeln får den.

Tänk att du drar av minst 1500 på de 5000 kr. Du får alltså 3500 kr för allt utom Journey to Silius och Sword Master. Är det ett bra pris? Jag vet inte.. kanske?

Men tycker du ska se om Sword Master och Journey to Silius kan få ett bra hem.

Det är bara mina åsikter, för vad de nu är värda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Redbluespot
Skrivet av Creutz:

@Redbluespot: Fanns någon enstaka på Tradera som hamnade runt 1000:-. Sen har jag hamnat på en sida som heter pricecharting.com där man kan se vad spelen gått för på Ebay. Där ligger snittet för ett komplett Sword Master på $248.

Vet inte om det är någon skillnad på efterfrågan på EU och US?
PAL-regionerna brukar inte vara så attraktiva spelmässigt (eftersom de är så slöa med 50 Hz) men ur samlarsynpunkt så lär Sword Master (EU) vara extremt sällsynt för en PAL-samlare.

Det sista NES-spelet (Mr Gimmick) släpptes i Skandinavien i Maj 1993, och är ett extremt tufft samlarobjekt för de som vill kompletta sin samling eftersom det finns så få kompletta exemplar i omlopp. Sword Master släpptes bara tre månader tidigare i EU (Januari 1993).

Är det en PAL-samlare så lär Sword Master vara en raritet.

Gjorde även en Googling:

http://www.racketboy.com/retro/the-rarest-and-most-valuable-n....

Och Sword Master fanns med där för den Amerikanska marknaden. Kan tänka mig att det borde gälla för PAL också då, i synnerhet när vi fick det ett år senare, långt efter Super Nintendo lanserats och nästan alla gått vidare.

Avgör hur du vill göra, men jag tycker inte att du ska släppa det för under 1000 kr, i synnerhet om det är komplett och i bra skick.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Redbluespot
Skrivet av Creutz:

@Redbluespot: Också det spel som är i bäst skick av alla faktiskt. Kartongen ser orörd ut.

Förstår det. Spelet är inte jättekul. Så det tenderar nog att inte användas så mycket.

Av Redbluespot
Skrivet av Creutz:

Jag menar inte att jag på något sätt har en guldgruva här. Inget är i mint condition heller. Det var farsan som kom med lådan med alla spel och jag insåg att detta måste ha något värde iaf då jag har både kartonger och manualer till spelen.

All hjälp jag kan få uppskattas innerligt!

Okej, ett tips ska du få ett tips av mig.

Kolla priserna på spelet Sword Master du har.

Det är inte världens bästa spel men det är tekniskt imponerande och inte helt lätt att få tag på heller. Det kom ut sent i NES (1993 i europa) vilket gjorde att få köpte det (Super Nintendo släpptes året innan) och det har därför blivit ett samlarobjekt, precis som vissa andra spel.

* Ta och kolla priset på ett komplett Sword Master och avgör om du vill behålla eller sälja det. Jag låter dig själv se priset. Du kan tacka mig sen.

* Sälj Journey till Silius separat (600-700 kr) för komplett.

* Sälj Snakes Revenge (300-400 kr) för komplett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Redbluespot

Om mina åsikter är värda något:

Sword Master är grymt underskattat också. Det är väldigt imponerande grafiskt till NES med prallax scrolling och stora sprites. Jag ägde flera av spelen där.

Varför Snakes Revenge är eftertraktat har jag ingen aning om, men så är det. Det är dock mycket bättre än NES-ettan men inte i närheten av de riktiga Metal Gear spelen till MSX.

Om jag skulle sälja de spelen skulle jag sälja Silius och Snakes Revenge separat. Men det är bara jag.

Game Boy har jag lite sämre koll på. Jag vågar inte uttala mig 100% men jag tror inte det finns något direkt sällsynt samlarobjekt där.

Däremot anser jag själv att Gargoyles Quest bör ingå i allas GB-samling. Det är unikt och en fantastisk spinn off på Ghosts n Goblins-serien. Även Radar Mission är helt suveränt och underskattat. Har man inte dessa så är det värt att plocka upp bara för dessa, anser jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Redbluespot
Skrivet av Creutz:

@[¿]Gangster: Tack för tipsen, ska verkligen ta en funderare. Men vad tror du är en rimlig summa att begära för hela NES-paketet om jag skulle gå den vägen?

Har man koll på sina NES-spel så ser man direkt att Journey to Silius sticker ut. Jag har själv varit på jakt efter det men aldrig kommit till skott.

Även Batman är ju intressant. Främst för att det är så j*kla bra musik. Alla spel från Sunsoft har grym musik, och jag ser fler spel från dem där i samlingen.

Men ja, Journey to Silius är ju en klar pärla som bör övervägas att plockas upp.

Visste ni att det först skulle vara ett Terminator-spel men Sunsoft fick inte licensen, som gick till leksakstillverkaren LJN?

(Och ja, jag blev medlem för att skriva detta meddelande)

Skickades från m.sweclockers.com