Inlägg

Inlägg som VassVass har skrivit i forumet
Av VassVass

Hej!

Hoppas inte jag är ute försent. Vore väldigt tacksam om ni kunde erbjuda ett trådlöst headset för runt 1500kr ikväll.

Av VassVass
Skrivet av Kolsvart Katt:

<Uppladdad bildlänk>

Den svarta katten önskar en ny uppvärmd divan. Gärna en grön, den påminner om det mums som fanns en kort period i lägenheten (0 krukväxter i lgh numer).

Det går inte att tävla mot detta bidrag. Nästan så man vill ge dig(?) ett chassi själv.

Av VassVass
Skrivet av Henrico:

Lysande tips! Stort tack. Jag ville testa om mitt "ta bort alla kanaler" fungerade efter en total omboot också.

Har du testat om wifi gör någon skillnad i rapphet i appar och liknande? Har varit 100 MBps på tidigare enheter också men då har den lägre latencyn och stabiliteten i ethernet varit bättre än 500 MBps ca via wifi då cpun i tvn ändå inte kunnat rendera saker speciellt snabbt så det gjort någon skillnad.

edit: Testade precis.. Netflix är det enda som jag såg som hade någon form av bandbreddsmätning och får 92 Mbps med ethernet och 185 Mbps med wifi. (Unifi U6 Pro 2 meter bort ca. TVn har som kanske väntat inte wifi6 utan det är wifi5 men däremot 2x2 mimo, rapporteras som PHY 866 Mbps) Sedan ska jag väl säga att det kändes som skillnaden var rätt minimal i praktiken, kanske marginellt snabbare att hoppa/söka i ett Youtube-klipp, tyckte inte det var direkt någon skillnad alls i Disney+, Netflix eller Plex.

Sedan tycker jag det är sjukt att i princip alla tillverkare fortsätter sätta 10/100-kort i tvs för 30kkr och uppåt och inte kör med lite "häftigare" SOCs i sina modeller.

Tack för informationen!
Fortsätter med kabel då.
Håller med om att de sparar in på konstiga saker.

Av VassVass
Skrivet av walkir:

Jag kör med simplewall på min Tiny och har hittills inte sett något mer än Microsofts egna
nyfikenhet:
https://www.henrypp.org/product/simplewall

Härligt, tack!
Kommer inte köra den som dedikerad samt automatiserad bankid-maskin ändå men bra att veta.

Av VassVass

Någon nämnde säkerhetsrisken med billiga datorer, gömd hårdvara som kör diverse ovälkomna program etc. Finns det något enkelt sätt att kolla detta? Någon som gjort redan?

Ursäkta om detta är off-topic men antagligen många som undrar och vore ju kalas om någon redan undersökt en av datorerna.

Av VassVass
Skrivet av Necrophor:

Ha lite koll då och då, det verkar som ganska många köpte tv's för att sälja vidare i "oöppnad kartong" för runt 23k och får de inte sålt dem lär de ju skicka tillbaka dem på öppet köp.

Ibland önskar man nästan att man inte hade något samvete, tänk vad pengar man skulle göra bara på Samsungs erbjudanden den här månaden.

Av VassVass
Skrivet av anon259415:

Rekommenderar varmt en Apple TV eller Nvidia Shield. Samsungs OS ger en hjärncancer efter några dagars användande.

Tycker det fungerar bra efter att ha lärt mig de här knepen. Klart att annan extern lösning är bättre, men det kostar ju också därefter.

Av VassVass
Skrivet av VassVass:

Om någon tycker att TV:ns menyer är långsamma så hjälper det väldigt mycket att avaktivera Samsung TV Plus. Detta görs genom att på hemskärmen gå till ikonen för appen, hålla inne knappen i mitten på fjärkontrollen och välja avaktivera. Går även att avinstallera men finns ju en del intressanta kanaler där som man kanske vill komma åt utan att installera igen.
TV:n blev betydligt snabbare. Kanske har nämnts tidigare men skriver det igen då det kanske är många som köper apple tv eller annat i "onödan".

Hittade en till smidig funktion. Efter några dagar så har jag märkt att TV:n blir lite långsam igen och att knapptryck registreras långsamt. För att fixa detta krävs en riktig omstart, detta går att göra genom att hålla inne power-knappen på fjärrkontrollen i ca 30 sekunder tills loggan visas. Håll alltså inne knappen så att den hamnar standby-läge och tills loggan kommer upp. Givetvis går det att stänga av strömmen också men detta är lite smidigare.

Det finns också ett smidigt sätt för att rensa cache från alla apps, detta görs genom att gå in på Inställningar -> Support -> Skötsel an enhet -> Starta skötsel av enhet. Om "Skötsel av enhet" är gråmarkerad så beror det på att någon app är öppen, avsluta då appen och försök igen.

Värt att notera är att ethernet-uttaget bara är på 100mbit, wifi är alltså snabbare vid optimala förhållanden.

Av VassVass
Skrivet av Nomiton:

Om inget mer bud kommer så tänker jag avsluta det imorgon 16:00.

Tyvärr tvungen att dra mig ur, vågar inte riskera att sitta utan kort till helgen p.g.a. Diablo 4. Hoppas att du ursäktar, lycka till med auktionen.

Av VassVass
Skrivet av Chrillthebill:

Antar att min QN95B känns rapp då jag inte ens installerat Samsung TV Plus från start? Eftersom när jag klickar på knappen så kommer jag direkt till setup. Värt att nämna är att jag, som en del andra, inte har teven kopplad till nätet, utan använder mitt PS5 som mediespelare.

Japp, tror segheten beror på att appen konstant hämtar innehåll så fort man öppnar menyn/hemskärmen. Så om man stänger av nätverksuppkopplingen så får det samma effekt som avaktiverad app.

Av VassVass
Skrivet av Fedge:

Vad jag än gör so lyckas jag inte få detta att fungera. När jag gör detta på de andra apparna så får jag upp menyn, men när jag håller in mittenknappen på Samsung TV plus så startar den bara :/ på FW 1430

Testa att gå in på "APPS", ligger längst till vänster i app-raden. Navigera sedan till appen där och välj inaktivera eller avinstallera.

Edit: hittade inte appen där i min meny. Kanske värt att göra en återställning av TV:n i ditt fall.

Av VassVass

Om någon tycker att TV:ns menyer är långsamma så hjälper det väldigt mycket att avaktivera Samsung TV Plus. Detta görs genom att på hemskärmen gå till ikonen för appen, hålla inne knappen i mitten på fjärkontrollen och välja avaktivera. Går även att avinstallera men finns ju en del intressanta kanaler där som man kanske vill komma åt utan att installera igen.
TV:n blev betydligt snabbare. Kanske har nämnts tidigare men skriver det igen då det kanske är många som köper apple tv eller annat i "onödan".

Av VassVass

Hej!
Hur länge hade du tänkt köra budgivningen?
Undrar eftersom jag är i behov av grafikkort och hade varit skönt att veta när detta i så fall skulle bli aktuellt.
Tack.

Av VassVass

Älskar att det står "3 499 USD (Alla pengar)" efter pris.

Tror detta är framtiden, helt klart.
Lite oroad över hälsoaspekterna som någon tidigare nämnde. Hoppas det görs studier på detta som inte är finansierade av företagen själva.

Av VassVass
Nytt bud: 800 kr 800kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av VassVass
Skrivet av Zeroastic:

Vågar man verkligen lita på så pass billiga datorer?

Ingår garanti. Men jag kommer bara köra OS på den som server sedan andra diskar för lagring.

Av VassVass

Svart och med detaljen i valnöt är riktigt snyggt.

Av VassVass
Skrivet av mstoltz:

Har jag gjort men hjälper inte.
Jag tror fjärren och xbox är ihop kopplat på nått sätt

Samma här. Ska felsöka senare idag. Skriv gärna om du kommer på lösningen.

Av VassVass
Skrivet av Amzo:

Någon mer som får rutnätsartifekt med vita bakgrunder? Är en QN95B 75" med 1310 firmwire. Verkar inte vara allt för ovanligt men i många fall så ska det inte synas vid vanligt användande enligt dom flesta. Känns extremt tydligt på mitt exemplar (kommer från OLED) så blir en retur.
Bilder:

Japp, har detta också. Ser det först nu när jag sett dina foton och nu ser jag det hela tiden. Tänkte inte ens på det innan så störde mig inte på det. Men nu ser jag det konstant. Får försöka glömma det, var väldigt nöjd med TV:n innan detta. Ska inte läsa så mycket om brister på produkter som jag köpt. Arghhh…

Av VassVass
Skrivet av Sweckid:

I min butik bitcha dom att bara gällde befintliga kunder.

Köp ett kontantkort då.