Inlägg

Inlägg som Bålon har skrivit i forumet
Av Bålon
Skrivet av nsjo:

Inga lampor eller någon display tyvärr. Bara en speakerkontakt men speakern låter inget.

Ditt moderkort har ingen inbyggd högtalare. Vill du höra POST-pipen får du koppla in en högtalare. Vissa chassis har, annars får du köpa. Kostar typ 15-20kr.

Av Bålon
Skrivet av spacedebree:

Någon som kan rekommendera nån bra äventyrsfilm / action, typ "Femte Elementet", med lite goa inslag av humor, framtid och bra skådesprestationer? Gärna nåt lite mer udda som man kanske inte sett... =P

Immortal (2004) kanske? Alltså långt ifrån så bra som femte elementet, men den har något, om man drar ner förväntningarna. Mer udda än storfilm.

Av Bålon

Tack alla för spekulationer och hjälp. Det visade sig gå att lirka loss den från fästet och en lapp på baksidan visade modell (G-241W-A) och wpa-key + login.

Av Bålon

Jag har inte flyttat in än tyvärr, men jag får väl se om den går att lirka bort från väggen nästa gång jag är där. Jag provade lite men vågade inte dra för hårt. Skulle bara kolla om någon visste om modellen är gammal nog att ha ett default pwd för admin.

Av Bålon

Någon som vet vilken modell detta är?

Har köpt ett hus och tagit över fiber. Det går en sladd från fiberdosan in i den här Wi-Fi-routern. Någon som känner igen den?

Av Bålon

Jag antar att ditt moderkort eller chassi inte har någon högtalare som ger dig POST beep? Det kan ju alltid ge dig någon ledtråd om du fixar en sån. Typ en sån: https://www.amazon.se/DollaTek-moderkort-Piezo-högtalare-dato...

Men definitivt som användaren ovan säger; resetta BIOS.

Av Bålon

Problem med minnet. Har du tur räcker det att resetta NVRAM eller SMC: https://macpaw.com/amp/how-to/macbook-beeping

Av Bålon

Datorn startade inte efter att ha uppdaterat mobo+cpu+ram

Tänkte att det var dags att biffa upp delar av datorn, och valde ut ett nytt moderkort, cpu + kylare och ram. Öppnade upp gamla datorn. Stod och tittade på dammet ett slag, och reflekterade över hur länge sedan det var jag petade i en dator senast. Det var nog sex år sedan jag satte ihop den här, men den har tjänat mig ganska bra. Nåväl, jag började med att montera kylar-fästen, ram, cpu och kylare på nya moderkorten, tog ut det gamla, satte in det nya. Satte tillbaks gamla grafikkortet (1060). Kändes ovant att hålla på med hårdvara igen. Satte igång datorn. Fläktarna snurrade. Svart skärm. Grafikkortets fläktar stannade. Ingen signal alls till skärmen. Suck. Jag har tappat det. Förstört moderkortet? Bänt in CPUn för hårt? Provar igen. Tar ut CPUn, sätter in den igen. Monterar ihop gamla datorn igen; funkar fint. Tar en paus en dag.

Vare sig chassit eller nya moderkortet har någon POST feedback. Beställer tio moderkorts-högtalare; det är billigast så. När de väl kommer får jag fem pip. Google säger CPU problem. Ok, skickar tillbaks CPUn, och får tillbaks en precis likadan. Fortfarande fem pip. Provar med bara en RAM-sticka, sedan den andra. Provar att ta ut CMOS-batteriet. Provar att boota utan RAM (annan fel-kod!), och sedan att sätta in stickorna igen.

En misstanke började gro. Kanske det här är chansen att äntligen uppgradera från 1080p till 1440p. Köpte ny monitor. Väntar lite på en bra chans att köpa nytt grafikkort. Testar nya monitorn med gamla datorn, ser bra ut. På ett infall provar jag nya moderkortet + cpun igen. Helt plötsligt funkar det! En ny monitor och kabel löste mina problem. Fast jag hade samma monitor, samma kabel, samma grafikkort som funkade med ett moderkort men inte med ett annat. Och fem POST-pip, som låter betydligt mer allvarligt än att "ingen kontakt med monitorn". Sjukt!

Det måste inte vara du som har haft sönder någon av komponenterna under installationen. Det kan vara ett helt random fel.