Inlägg

Inlägg som hej2132 har skrivit i forumet
Av hej2132

Efter att ha knackat på en motor (den som sitter överst), har nu allt ändrats. Nu fungerar bara play ordentligt, rew/fwd fungerar jättesakta om man håller in knapp. Nu går luckan inte att öppna alls, innan ens en springa.

Av hej2132

Ska tillägga nu att varken Play eller Stop är "tända", ska tydligen vara det när strömmen går på. Det enda som lyser är vid decibel. Jag kan inget om detta, därför jag frågar. Googlar för fullt och snackar med AI men inte fått något konkret mer än att det ev. är motorn som gått.

Strax efter att jag skrev detta blev där ett jäkla liv när den försökte dra igång. Allt lyser nu och den försöker gå igång när man trycker Rew/Fwd (inget händer på play) men den står bara stilla. Lucka går fortfarande inte att öppna mer än en liten springa. Ser även att remhjulet snurrar hela tiden nu, kan ej stänga av.

Av hej2132

Kassettdäck Nakamichi BX150-E problem

Hej,
Tog fram mitt kassettdäck Nakamichi BX150-E efter att ha haft det nerpackat i flera år. Den gick igång som vanligt men efter ca 30 sekunder så bara stannade det. Sen gick det inte att varken spela eller spola bandet och luckan öppnas inte ordentligt (bara lite halvt) så bandet sitter fast. Jag tog av locket för jag läste att det kan hjälpa att manuellt göra så att remmen roterar om den ev. hängt sig. Men det hjälper inte. Jag tycker det ser ut som att remmen är i fint skick. Någon som kan ha någon aning?