Inlägg

Inlägg som Ibymafayhas har skrivit i forumet
Av Ibymafayhas
Skrivet av hellmix:

AMD har tappat lite farten på GPU sidan så Nvidia har kunnat göra lite hur de vill med priset.

Med en försäljningstillväxt på 250% per kvartal så är det i alla fall inte efterfrågan som saknas... och ja, det kommer påverka priset.
Gissar på 5060 kostar någonstans 6-8k. Det är helt inte lönt för Nvidia att försöka sälja till konsumenter i denna marknad.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Allexz:

Tror det var 2007 jag fick fiber för första gången via telia stängd fiber, de kopplade upp lägenheter mot att de var den enda leverantören. Är ju inte helt orimligt.

Det roliga var dock att utrustningen man satt in endast var specad till 100Mbit. Än idag sitter där samma 100Mbit switchar, i samma rack..... men priset har gått från 219:- till 639:- för exakt samma tjänst, med exakt samma hårdvara.

Men det är för att "Telia har förbättrat tjänsterna"
Nu är det i särklass den långsammaste tjänsten man kan hitta och den absolut dyraste i hela staden.

Telia klarar ju inte konkurrerar i annat än i monopol ställning.

Priserna har väl gått upp "för att de kan", inget bolag som inte tagit ut maximalt med höjningarna under "inflationen". De var väl haft ökade elkostnader som alla andra men lär tagit ut betydligt mer marginal.

Av Ibymafayhas

Har inte vart i den delen som de landsteg -44 men skulle säga merparten av kustområdena är täckta av klippor av små kust-byar.

Tyska befästningarna är fortfarande kvar... säger lite hur ordentlig atlantvallen ändå var och hur överjävligt det måste vart att ta sig upp från stränderna.

Av Ibymafayhas

Minns när Blizzard försökte införa detta på sina forum för en sådär 15 år sedan.
VDn fick gå ut med ursäkt tillsist så intressant att se om detta ger rejäla bakslag för S.

Av Ibymafayhas

Den som blir först med Spotify-liknande tjänst (allt under en huv) lär bli segrare. Är väl ingen som laddar ned MP3 längre?

Streamingtjänsterna har ju bara blivit kabel-TV som de först besegrade fast med digital leverans istället och då lämnar folk för seglatser på mörkare vatten.

Av Ibymafayhas

Ja, pension är något som man får planera för idag om man är "ung". Senaste de vågade skriva ut förväntad pensionsålder så var det 70 år.

Lär behöva fortsätta öka för att inte systemet skall bli tomt på pengar.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Veni:

Klarna borde förbjudas. Dom livnär sig ekonomiskt på dessa typer av problem då det är då dom tjänar som mest på transaktionen.

Ja, de är ju "medbrottslingar" till oseriösa siter men börjat skrivas om det i media nu så de lär tvingas till förändring.

https://www.di.se/digital/klarna-betalalternativ-hos-6-av-10-...

Av Ibymafayhas

Reklam är bara till för att försöka sälja saker som man egentligen inte vill ha... Funkar ju uppenbarligen att lura folk till köp tillräckligt ofta för allt spenderade på reklamen skall vara värt det. Personligen har jag svårt att se något bra med det.

Av Ibymafayhas

Gemensamt för de flesta är att de använder Klarna för att ge sken av att vara seriösa, och Klarna jävlas hellre med kunden än att säkra att deras "partners" inte är buffbolag.

https://www.di.se/digital/klarna-betalalternativ-hos-6-av-10-...

Av Ibymafayhas
Skrivet av CrazyDriver:

Kan däremot rekommendera SVT Play som kanske inte har de nyaste filmerna, men deras urval är ofta riktigt bra. Inte sällan är det filmer som man aldrig skulle ha hittat eller sett någon annanstans, men som ändå är av riktigt hög kvalité.

Ett annat "gratis"-alternativ är Viddla som många bibliotek är anslutna till.

Av Ibymafayhas

700 kr i månaden för 720p, något som nästan matchar på ett sjunkande skepp.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Waliant:

Jag hade varit väldigt skeptisk till att binda överhuvudtaget just nu. Styrräntan ska ner till 2%, frågan är om det tar ett eller två år.

Samtidigt så går USA urstarkt, visst kan vi sänka räntan men då kostar snart USD 12-13 och EUR 13-14 kr... Kommer driva inflation som bara den igen.

Av Ibymafayhas
Skrivet av CrazyDriver:

Tycker prissättningen på LGs OLED är helt galen. Framför allt om man tittar på C-serien, där det åker jojo. Nyligen hade LG dessutom en cacheback grej som verkligen fick ner priset, men så fort kampanjen var slut så drog Webhallen och Elgiganten igång egna kampanjer där de försökte ge sken av att man fick en bra deal trots att det var flera tusen kronor dyrare än veckan innan.

Så hela TV-marknaden fungerar (och mycket annat). Normalpriserna är rena ocker men passar man på så kan man få samma TV för halva priset 6 månader senare, så "early adopter tax" är enorm.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Swedishchef_90:

Åh fasen det har jag missat!

1330 matcherna på lördagar har de rättigheterna till. Tror inte att sporten blir som streamingtjänsterna kommer gagna någon i slutändan.

Enklast hade ju vart om man kunde betala för var sport var för sig direkt fårn källan. NHL-"online" finns ju exempelvis, men inte i Sverige då Viaplay har exklusivitet och tvingar alla att betala för allt som man inte vill se också.

Ökade priser (ökade från 549->699 i månaden inför emissionen) och nu minskat utbud... tvek på om de överlever.

Av Ibymafayhas

Anledningen är att Viaplay kämpar att undvika konkurs så lär tappa fler och fler rättigheter.

Frågan är vad som händer med Champions League-kväll, Telia’s satsning har ju vart ekonomisk haveri.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Shepherds pie:

Nibe varslade tyvärr 340 personer i slutet av mars 2024

Beror ju på att Europa beslutade att gå över till (eller snarare tillbaka till) fossil uppvärmning istället för att kräva att alla ordnande mer energieffektiv uppvärmning. Hela Tyskland ville ju lagstifta bort det tex innan kriget.

Ontopic: Har tummen mitt i hand och är inte särskilt förtjust i "vecko-göra" som gräsklippning så lägger hellre tiden på egna intressen så därför passar lägenhet mig.

Av Ibymafayhas
Skrivet av edson:

Svårt att reklamera om reklamationsrätten gått ut, ovan TV är 3år+.

Har man köpt till någon form av utökad garanti på TV:n alternativt har något tillägg till sin hemförsäkring kan man testa den vägen.

Vet att andra lyckats med det hela med Sony TV topend, men för en midend Phillips så är väl kalkylen att den skall gå sönder så nära på garantier gått ut.

Av Ibymafayhas
Skrivet av AnnaB82:

Hur gick det för dig?

Våran philips tv ha börjat flimra blått. Har hänt två ggr nu. Första gången gick det till sig när vi startade om den. Den här gången hade vi den först bara avstängd lite snabbt men då var det kvar. Sen lät vi den vara av i 2 timmar då funkade den som vanligt.

Den blev 3 år i november då vi köpte den på Black Friday 2020.

Reklamera, du har en begränsad tid från du upptäckt det hela tills du behöver påpeka det för att kunna reklamera.

Av Ibymafayhas
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Kostade inte vissa spel 799kr till snes?

Problemet idag för många är att man köper ett spel, det är grymt. Men man har ej tid, så man spelar inte. Sedan kommer det ett nytt toppspel och man gör om samma sak. Det blir mycket pengar för lite använnande.

Undra om spel som FF6 inte kostade så mycket som 999 kr. Det var ju kasetterna i sig som drev upp priset rejält. (Nedan hittade jag att de kostade 80-90 USD.... någon mer intresserad kan räkna ut vad det blir utdag men runt 150 USD eller ~1700 kr skulle vara min gissning)

https://fantasyanime.com/finalfantasy/ff6/ff6about.htm

Av Ibymafayhas
Skrivet av CompTard:

Vad skulle du göra i min situation? Skulle ni ta en liten löneökning mot att jobba hårdare men lära er mer och jobba med roligare saker eller skulle ni stanna på ett jobb som är något slappare och mer socialt? Uppskattar all typ av input!

Beror helt på din livssituation generellt. Barn / sambo / nöjen vs arbete. Beror väl mycket på ålder också... Sedan är det givetvis mer viktigt att känna jobbet är meningsfullt än att gå i zombiemode 8h per dag.
Låter som du är rätt 30 och gör ditt första jobbyte. Som jämförelse fick jag upp lönen med mer än 50% vid första jobbytetet men började lågt... Med det sagt lär du kunna få mer (förhandla eller kolla dig efter andra jobb).

Sedan har jag ingen aning om hur länge du behöver jobba på nya jobbet för att lära dig det och ha möjligheten att gå vidare till något bättre med större lönelyft.

Jobba upp sig vid lägre ålder gör mycket på livslönen (ränta på ränta), men med åldern så är det väl naturligt att fritiden är viktigare än jobbet.