Artiklar

Artiklar skrivna av Enviro
22

Apple presenterar ny Pencil med USB Type-C

Apples acceptans av USB Type-C fortsätter och nu är det dags för Ipad-pennan Pencil att förses med den nygamla kontakten och säljs för 1 095 kronor.

134

Snabbkoll: Prenumererar du på Youtube Premium?

Youtubes premiumprenumeration ger dig en reklamfri upplevelse på videotjänsten, plus lite annat smått och gott. Har du testat?

65

Helgsnack: Hur mycket skärmtid har du?

Skärmar av olika slag finns överallt och det är praktiskt taget omöjligt att i vår vardag undvika dessa. Hur mycket skärmtid har du om dagarna?

130

Här är Sonys nedbantade Playstation 5

Playstation 5 får ett ansiktslyft och den nya slimmade versionen börjar säljas i november för 6 300 kronor.

21

Samsung Galaxy S24 Ultra kan bli ensam med Snapdragon-krets

Trots att Samsungs nya Exynos 2400 ska vara ett ordentligt prestandakliv från föregångaren verkar företaget vilja köra Snapdragon i kommande S24 Ultra.

137

Snabbkoll: Får man dricka julmust i oktober?

Oktober är här och butikerna börjar förbereda inför julen genom att sälja skumtomtar och julmust. Men är det ens acceptabelt att dricka julmust redan nu?

19

Sony expanderar Playstation Plus med filmbibliotek

Efter prishöjningen av Playstation Plus har Sony gjort tjänstens dyrare alternativ mer lockande genom att lägga till filmstreamingtjänst.

178

Helgsnack: Vad installerar du först på datorn?

Datorn är helt blåst och Windows-installationen har precis avslutats. Vad installerar du först? Efter Chrome, förstås.

84

Quiz: Vad kan du om Pixel och pixlar?

Google har presenterat senaste tillskottet i Pixel-serien och vi spinner vidare på lanseringen med ett pixel-fokuserat quiz.

59

Diablo IV släpps på Steam den 17 oktober

I samband med lanseringen av andra säsongen blir Diablo IV tillgängligt på Steam och får stämpel som officiellt spelbart på Steam Deck.

125

Netflix siktar på ny prishöjning

Enligt nya uppgifter planerar streamingjätten Netflix att höja priset på prenumerationer på flera marknader inom några månader.

109

Reklamfritt Facebook kan kosta 115 kronor i månaden

För användare som inte vill ta del av riktad reklam föreslår Meta en månadskostnad på 10 euro för att använda det sociala nätverket.

32

EFF: Stäng av Googles nya annonsspårning i Chrome

Digitala rättighetsorganisationen EFF kastar en känga mot Googles nya integritetsfokuserade Privacy Sandbox och visar hur du enkelt stänger av det.

50

Krönika: Vilka ska göra PC-världen rolig när Microsoft ger upp?

Att Surface huvudman är borta och Microsoft ser ut att trappa ner Surface-serien är direkt obra för PC-världen, tycker André.

76

Helgsnack: Vad gör du med din gamla teknik?

Har du förråd fullt av gamla komponenter och mobiltelefoner, eller ser du till att grejerna kommer till användning? Vad händer egentligen med din gamla teknik?

156

Disney Plus tar upp kampen mot lösenordsdelare i november

Kontodelning på Disney Plus ska stoppas och kanadensiska användare kommer få hårdare regler från och med november.

81

Veckans fråga: Hur mycket mobildata använder du i månaden?

I Sverige är vi välsignade med bra uppkoppling ute som inne och har möjlighet att använda en stor mängd data varje månad. Hur mycket använder du?

36

Rykte: Google Pixel 8 får uppdateringar till år 2030 

Allt fler mobiltillverkare siktar på omfattande stöd för sina mobiltelefoner och med kommande Pixel 8 kan telefonen få mjukvaruuppdateringar i sju år.

82

Snabbkoll: Använder du BankID:s digitala ID-kort?

Sedan i somras är det möjligt att använda digitalt ID i BankID. Har du gjort som 900 000 andra svenskar och aktiverat det?

126

Helgsnack: Hur ser ditt hemnätverk ut?

Har du kablar som sträcker sig över hela boendet eller har du anammat framtiden med mesh-lösning? Hur ser nätverket ut hemma hos dig?