Inlägg

Inlägg som evil penguin har skrivit i forumet
Av evil penguin
Skrivet av underd0g76:

Valve är inte ett aktiebolag. Valve gör som de vill. Pengarna behöver inte alltid styra.

Microsoft är ett aktiebolag. Microsoft gör som aktieägarna vill. Pengarna styr alltid.

Tror du snarast menar börsnoterat dito mer specifikt...?

Av evil penguin
Skrivet av anthra:

Är det så att de alla hämtar data från Bing och när Bing faller, faller alla andra?

Ja, i princip.
Se även t.ex. https://www.theverge.com/2024/5/23/24163094/microsoft-bing-se...

Av evil penguin
Skrivet av car2ns:

Första meningen, lär faktiskt jävligt nice dock Resten av bajset du skrev är ju bara extremt, inte ens i närheten av en sanning ...

NU är ju Microsoft rätt stor open source-kramare, så att dom skulle bli skrämda för att Linux blivit lite större, har jag svårt att tro. Steam Deck är ju dessutom en produkt som Microsoft inte har en produkt i, exempelvis.

Microsoft är väldigt stora fan av Linux och hela open source-världen. Så att dom skulle köpa något för att "döda Linux", är taget helt ur din egna instängda luft.

Den mest sannolika stora förändringen för användarna är ju att det lär bli en Gamepassklient först och möjligen annat i andra hand.

Att de faktiskt skulle hålla på med Proton osv, tveksamt. Känns som att det skulle bli Windows i fortsättningen (och kanske då att de även kan skeppa samma Windowsversion (Xdeckversion?) till Asus m.fl. som tillverkar liknande enheter).

Av evil penguin
Skrivet av Rouge of Darkness:

Menar de då velve som i spelstudion eller velve som i hela företaget incl steam m.m?

Det framstår ju iaf som att det handlar om Valve i sin helhet, inkl Steam och hela rasket.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Är det bara spelstudion så är det ju ingen större förlust mer än att half-life, portal, counter-stike med mera kommer tillhöra microsoft. Bra eller dåligt låter jag vara osagt

Det vore klart mindre skadligt iaf, men det låter ju inte som att det är grejen.

Skrivet av Rouge of Darkness:

men är högst negativ till att de skulle ta över steam kan man kyssa allt vad nedsatta spelpriser heter hejdå efteråt ända fördelen är väl att de då eventuellt kommer slå ihop bnet, steam, xbox till en mjukvara iom att de äger alla 3 sen om spelen man har sen innan uppnöpet kommer bli tillbakadragna sony style kan man bara sia om men kan se framför mig en folkstorm om de skulle göra det om folk med 20 år gamla konton helt plötsligt blir av med spel för tiotusentals kronor.

Äh, de ger befintliga Steamanvändare ett par månader gratis Gamepass så ordnar det sig.

Av evil penguin
Skrivet av Drygman:

Till er som ser denna affär som negativt, vill ni utveckla? Jag förstår att det minskar konkurrenskraften genom att ta bort en aktör, men av alla potentiella köpare måste Microsoft vara en av de bättre, eller hur?

Med tanke på Gabes ålder och den summa pengar (om ryktet stämmer) som kommer att presenteras för ägarna, ser jag ett förvärv som högst troligt. Samtidigt tror jag att det kommer med en del krav från Valve. Jag ser personligen GitHub som en av de mer lyckade affärerna Microsoft har gjort, trots att Microsoft redan hade sin egen Git-plattform.

Det klart bästa (för alla utom Microsoft och de som skulle få tillräckligt betalt att de kan mer än bara skratta hela vägen till banken) av dessa scenarion är ju om Valve istället kvarstår som oberoende aktör på marknaden. Det är ju inte så att Valve rent objektivt behöver en köpare, snarare då just att i princip allt är till salu givet rätt pris.

Helst då ett Valve med mer, och inte så dysfunktionell, konkurrens istället för mindre, dvs inte genom att den idag största aktören blir en del av en *betydligt* större koloss som redan är helt dominant inom närliggande områden.

Och sedan då, som jag var inne på tidigare, att Microsoft numera är helt besatta av att precis allt ska bli prenumerationstjänster.
Det är väl rimligt att målet är att folk ska in i Gamepass-världen, och att det är värt 170 miljarder att i ett slag både bli av med den huvudsakliga motpolen och få dess kundbas i sina händer.

Vad gäller Github så var det ju dels en *mycket* mindre affär, och att den varit lyckad (iaf inte förstört tjänsten ännu) handlar väl i princip om att de i stort låtit själva grunden vara i princip samma.
Förmodligen för att det befintliga upplägget passade rätt bra sett till vad Microsoft själva vill; deras affär var ju att sälja prenumerationstjänster t.ex.

Av evil penguin

Nej.
Det känns som att Steam verkligen behövs framöver (inte för att de är Steam specifikt utan för att de är stora), som motpol till att allt ska säljas som en tjänst prenumeration av Microsoft.

Edit: fixade så att själva poängen inte faller bort pga slarvigt ordval som tekniskt sett passar båda

Av evil penguin

Varför nöja sig med färg när det finns smaksatt kylpasta?
https://www.sweclockers.com/nyhet/37625-parfymerad-kylpasta-l...

Av evil penguin
Skrivet av Spawnbadboy:

Säg nu till mig hur du ska komma åt innehållet på datorn utan inlogg?

Det är ju ändå en helt annan sak än om Bitlocker är upplåst eller ej. Uppenbart menade du något annat men jag pratade fortfarande om Bitlocker.

Av evil penguin
Skrivet av Spawnbadboy:

För att det ska vara upplåst måste du jo ha användarens inlogg. Har du användarens inlogg så är allt redan kompromissat.

Nej, om Windows har startat så är Bitlocker redan upplåst.

Om detta sker utan interaktion så är Bitlocker konfigurerat att endast använda TPM för att skydda nyckeln, dvs automatupplåsning så länge lagringsenheten sitter kvar i samma dator.
(Kan även konfigureras med t.ex. PIN eller annan faktor som komplement, vilket rekommenderas av Microsoft. Eller enbart något annat för den delen.)

Av evil penguin
Skrivet av Dyluck:

Som skribenten skriver så klassas Control som spelbart med enbart 23 bilder per sekund. Fast deras definition av spelbart är minst 30 fps.

Då är det ju rätt tydligt att någon gjort ett misstag? Det kan ju rättas rätt lätt

Av evil penguin
Skrivet av Spawnbadboy:

Fjärrstyr någon din datorn på den nivån så är du rätt fucked ändå då kan de ta bilder själv på allt du gör.

Det där känns rätt tveksamt som argument att det är okej att spara en komplett historik av allt du gjort och ha det serverat på silverfat.

Skrivet av Spawnbadboy:

Sålänge recallen är säker och krypterad på datorn så är det lika säkert som allt annat. Gissar att det inte går att hämta dessa snapshots hursomhelst utan måste starta recall på de inlogget på datorn som det är sparat på.

De säger att olika användare inte kan se varandras snapshots, men oklart hur det är uppstyrt rent konkret.
Rättigheter i filsystemet bara? Bitlocker är ju för hela enheten iaf, är den upplåst så är den upplåst.

Skrivet av Spawnbadboy:

Om man tänkar på sådana intrång så är inget i världen säkert. Ska du ta bort alla dina medicinska journaler, bankonto etc? För någon kan få tag i admins inlogg och bara ta allt från dig?

Ja, hela poängen är just att ingenting är säkert.

Jag kan tycka att man bör skydda de känsliga dokumenten i sig och att det inte är en särskilt konstig tanke?

Bitlocker är ju mer ett grundskydd för hela rasket, just med tanke på hur det fungerar (det låses upp när Windows startar och är sedan upplåst och begränsar inte användaren/användarna alls), och rättigheter i filsystemet betyder ju inte mycket för en adminanvändare.

Av evil penguin
Skrivet av AndreaX:

Kanske AIn kan generera reklam offline också.

Ett första för Windows, nästan 0 downtime!

Bara annonsörerna är okej med att betala för "sannolik" reklam så varför inte?

Av evil penguin

Hur lång tid tror ni det tar tills Microsoft säljer annonsplats i Windows med USPen att annonserna matchas med användare baserat på vilka träffar Windows får när det söker i recall å annonsörernas vägnar?

Av evil penguin
Skrivet av Spawnbadboy:

Lagras det lokalt och krypterat ser jag inga problem.

Ja, de säger att det bildströmmen analyseras och lagras lokalt. Det är ju bra i sig, iaf.

Vad gäller att "det är krypterat" så verkar de mena att detta lagras lika supersäkert som alla dina andra filer som du har lokalt och eftersom Bitlocker (aka "Device Encryption") är aktivt som standard så är det (oftast?) krypterat.

MEN det innebär ju också, om man vänder på myntet, att hela kalaset är lika sårbart som allt annat du har lokalt, om du då skulle ha t.ex. någon form av intrång eller köra malware på ett Windows som redan är uppstartat (dvs där Bitlocker är upplåst).

Och sedan grundar sig väl mycket av kritiken i allmän misstro att målstolparna inte kommer röra sig över tid vad gäller just den här funktionen, till skillnad från allt annat de håller på med...

Av evil penguin
Skrivet av Dyluck:

Inser "Spelbart" är högst subjektivt, Zelda 64 som många anser är ett mästerverk, var låst till hela 20 FPS.

Här har de iaf relativt tydliga direktiv för hur saker ska märkas.

Av evil penguin
Skrivet av medbor:

Men då blir det ju väldigt konstigt om bara ett litet tag. Säg nästa år eller så när nya chip med 2/3/4x prestanda på en ARM-plattform släpps

’Spelbart’ med ett visst FPS-mål blir ju avgörande av vilken hårdvara man har, inte windows on ARM

Jag försöker bara förstå artikeln och hur det ska betyda något över tid

Ja, hur schemat för hur de hanterar informationen ser ut verkar åtminstone lite smutsigt (eventuellt trasigt).

De har två separata delar:
1. en lista med spel med all kompatibilitetsinfo från första rapportören
2. en lista med ytterligare användarrapporter för olika spel alla med var sin kompatibilitetsinfo
(1 verkar vara det enda som är populerat hittills)

Men det känns som att det "borde" vara:
* en lista med spel, med bara grundläggande information om spelet
* en lista med användarrapporter för olika spel med rapporterad kompatibilitet

Dvs, ingen enskild rapport borde ha någon särställning...

Jag vet inte hur deras sök kommer fungera när det väl finns ytterligare rapporter. I bästa fall kombinerar den ju alla rapporterna på ett någorlunda vettigt sätt och att man kan se tydligt vad som gäller vilken konfiguration (OS, hårdvara)

Av evil penguin
Skrivet av medbor:

Jo jag syftade mer på rubriken som handlar om windows på arm i stort, blev lite annan innebörd för min del bara

Webbsajten som artikeln handlar om heter ju worksonwoa och kallar det för "Windows on Arm Ready Software".

Så den hävdar på ytan att det är allmänt Windows på ARM(64), men i verkligheten verkar det ju vara något betydligt mer specifikt...

Av evil penguin
Skrivet av walkir:

Själva formuleringen de väljer är lite intressant:

"This update provides important bug fixes and addresses a rare issue where photos that experienced database corruption could reappear in the Photos library even if they were deleted."

Just ordvalet "even if they were deleted" är det som väcker frågor.
Uppenbart blev ju de aktuella bilderna aldrig borttagna eftersom de är tillbaka. Så vad betyder ens "deleted" i deras värld, är det just bara en flagga i en databas, som ska dölja bilderna snarare än att de faktiskt skall tas bort?

Det *känns* som att ordvalet skvallrar om olika förväntningar gällande vad "deleted" betyder.

Av evil penguin
Skrivet av Cr4zyt0e:

Hej. Har en dator som ska agera som server/programmeringsdator. Jag vill installera Ubuntu och använda det via SSH. Jag undrar vad kostar det och var laddar man ner det? Antar att jag lägger det på en USB? Det är första gången jag ska installera så ni får gärna komma med tips och trick.

Hur man sätter upp SSH, FTP och webserver har jag typ koll på redan då jag har gjort det innan några gånger.

Om det är just Ubuntu du vill ha, och för serverbruk så: https://ubuntu.com/download/server

Och sedan då:
https://ubuntu.com/tutorials/create-a-usb-stick-on-windows#1-... (eller motsvarande)
https://ubuntu.com/tutorials/install-ubuntu-server#1-overview

Av evil penguin
Skrivet av Lussarn:

Intressant att kravspecen till detta spel säger Arc 770 för 1440p, och sedan hamnar det typ i botten. Men vad det verkar så skalar ju spelet rätt bra med settings och det ser ju ut som ett 4060 t.ex också kan köra 1440p med vissa kompromisser, om man kollar runt lite på tuben. Så jag skulle inte kalla det dåligt optimerat alls, skalbart är mer rätt. Spelet ser ju fortfarande riktigt bra ut på low settings. Bra PC port, kravspecen kunde ju varit bättre dock.

<Uppladdad bildlänk>

Ja, framstår rätt underligt hur de parat ihop A770 med 3080 och 6800XT; de två senare verkar ju prestera snarlikt men A770 är inte alls där.
Kanske funkar på A770 med andra inställningar och/eller med FSR/XESS, men det är ju inte vad tabellen säger...