Inlägg

Inlägg som Lubrik har skrivit i forumet
Av Lubrik

DV-kamera med "analog in"

Jag och min far söker en digital videokamera med analog ingång. Vi monterar ofta små kameror på modellplan, bilar och andra fordon och vill kunna använda en DV-kamera som inspelare. Kameran får kosta upp till 5000:-.
Om ni vet någon kamera som stödjer detta så är jag tacksam för svar

/Lubrik

Av Lubrik

Jo, visst är det sant som du säger. Jag tog inte hänsyn till att det finns olika modeller.

Av Lubrik

Det är mycket lättare om man skruvar bort kretskortet på baksidan av hårddisken, lokaliserar vilka två av pinnarna på kontakten som går till spolen och sedan löder direkt där.

Här är lite bilder jag tog:
Med min metod behöver du inte skruva bort magneten och hela läsararmen.

http://static.pici.se/pictures/rUvxdMcVa.png

Det första jag såg när jag öppnade var denna lilla lucka. Jag märkte också att ledningarna från spolen gick ner under den!

http://static.pici.se/pictures/XpZENyggq.png

Så istället för att löda fast kablarna på direkt på spolen så gjorde jag det på baksidan istället. Man måste skruva bort kretskortet på baksidan för att komma åt.

http://static.pici.se/pictures/GaKOMuXBi.png

http://static.pici.se/pictures/iQqdmQebA.png

Enklare än så kan det inte bli!

http://static.pici.se/pictures/DxeqGRThm.png

http://static.pici.se/pictures/zBxBIlVZS.png

Däremot var jag inge vidare på att justera för att få bästa möjliga ljud.

Av Lubrik

Bra gjort! Med lådan var inte de snyggast. Du skulle tagit en av plexibitarna och gjort så här:
http://www.sweclockers.com/album/?id=726

Av Lubrik

Jag vill ha

Av Lubrik

Stilrent och jättesnyggt! Jag hade tänkt göra något liknande då jag har över 20 displayer att testa olika saker på

Av Lubrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allebaggen
Jadu? Kanske för mkt dator å för lite skola för dig?

Jättesnyggt bygge, men varför inte ta en större fläkt för den lär väll låta?

Den låter faktiskt ingenting. Jag märker inte när jag stänger av och sätter på fläkten...

Av Lubrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crimsonidol
En 120 mm fläkt skulle teoretiskt ge bättre kylning och lägre ljudnivå men frågan är om den skulle få plats på plastkortet..bra ide dock..

Man tager vad man haver

Av Lubrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emil_fh
Det var dom fulaste högtalarna!
Låter dom bra då? det e ju viktigast

Det kan du ge dig fan på Funktion går före stil

Av Lubrik
Av Lubrik

Jag har kollat mitt IP och allt är som det ska.

Av Lubrik

Krångel med portar i router

Hej!
Jag har en SMC-router, närmare bestämt SMC SMCBR14UP. Jag skulle öppna upp 27015 för att köra spel server (Counter-strike). Jag satt TCP och UDP på 'BOTH'. När jag var klar så testade jag om det funkade genom att låta en kompis komma in på min server som jag hade startat. Det funkade fint, men dagen efter så gick det helt plötsligt inte. Det står 'Server is not responding'. Då gick jag in på routern igen för att se om något hade krånglat sig, men allt var som det ska. Allt såg ut som det gjorde dagen innan. Vet någon vad som kan ha hänt? Kan någon hjälpa mig?

Av Lubrik

Man är lite sugen. Jag behöver ett chassi för tillfället. Men bor ju i Stockholm...

Av Lubrik
Av Lubrik
Led
Av Lubrik
Av Lubrik

Jag tycker att det här chassit är snyggt:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311800
Ett fönster kan du sätta dit själv om du vill.

Stilrent, men fönster och dörr:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320138

Av Lubrik

Jag köpte chassit igår och det första jag föll för var att det är mycket snyggare i värkligheten än på bilden! Men angående ljudkontakterna på fronten så kunde jag tyvärr ej koppla in dom på mitt moderkort. Sladdarna var delade till flera kontakter och jag hade lite problem med hur dom skulle kopplas, och tillslut gav jag upp. Men för övrigt så är det ett skitsnyggt chassi. Det sitter en liten fläkt i fronten och en gigantisk i baken Och det låter inte så mycket. Det är jättelätt att klämma fast cd-läsarna, hårddiskarna och alla andra saker i racken. Det ända som jag hade lite problem med var att skruva fast nätagregatet. Jag var tvungen att fila upp hålen lite i chassit för att jag skulle kunna komma in med skruvarna rakt, men det rörde sig bara om en millimeter.

Av Lubrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonbass
Nu är väll det som jag tänker skriva redan sagt i tråden men nämner det ändå, C2D är idag den absolut bäst presterande processor på persondator marknaden vilket gör att den till ett ganska självklart val.
Dessutom som någon ovanför nämner så är dom strömsnåla och därför utvecklar mindre värme, TDP = X6800 75w/6300-6700 65w.

Nu ser jag många tycker sina C2D prollar är väldigt varma jämfört med tex förra generationens AMD, detta beror på att tempen mäts på lite olika ställen.

Det här är också nämnt men är värt sägas igen, många som handlar processorer eller egentligen all hårdvara stirrar sig alldeles blind på Mhzén. Idag så går det inte att avgöra prestanda genom att titta på klockfrekvensen för en processor eller för den delen annan hårdvara heller eftersom tillverkarna har effektiviserat varje klockcykel istället för att höja frekvensen.

Om vi tar netburst som ex så var den en arkitektur som designades för att köras i mycket höga frekvenser, Intel ville från början kunna köra deras Pentium processorer i över 10 Ghz.
På den tiden som netburst 130nm processorerna var populära så hade processorn en 20 stegs huvud pipeline som faktiskt gjorde att den presterade riktigt bra med den tidens mått mätta, men när netburst gick ner till 90nm användes en 31 stegs pipeline plus att det blev betydligt fler transistorer vilket gjorde att processorerna inte kunde köras i så höga hastigheter som Intel behövde eftersom dom blev alldeles för varma och därför också förlorade prestanda.

Så på Core arkitekturen har Intel istället för att höja klockfrekvensen tagit fram en processor som klarar av fler instruktioner per klockcyckel och kan på så sätt hålla nere klockfrekvensen och samtidigt få ut ett bättre resultat.
Core har en kort 14 stegs pipeline som är bred och klarar av att ta hand om flera instruktioner samtidigt, den klarar av att hämta, avkoda och exekvera fyra stycken instruktioner samtidigt vilket bara det I teorin ger en 33 % högre prestanda.
Core kan tom exekvera en 128 bitars SSE instruktion under en Klockcykel, jämför det med tidigare generationers arkitektur som behövde 2 cyklar.
Dessutom så använder sig Core 2 Duo av en 4 MB delad cache vilket också hjälper upp prestandan en hel del.

Det finns väldigt, väldigt mycket mer än det som jag nämnde ovanför som gör Core 2 Duo till ett sådant prestanda vinnare, men för att inte krångla till det allt för mycket så beror dess höga prestanda enkelt förklarat på dom är mycket effektivare per Mhz än vad andra processorer är.

Tack, det var de jag ville höra.

Av Lubrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av donfalcon
Svaret är:

Det är den mest effektiva processorn idag räknat prestanda/effektutveckling. Dvs du kan köra den på mycket högre klockfrekvens med samma effekt som andra processorer (t.ex. AMD). Dessutom är den mer effektiv (fler beräkningar) per MHz då den har en annan arkitektur än tidigare processorfamiljer. Och slutligen har den två kärnor vilket i teorin innebär att du kan köra två processer samtidigt utan prestandaförlust (detta är dock inte helt implementerat i spel i dagsläget, där man hade kunnat tänka sig låta en kärna beräkna all fysik och den andra AI osv).

Tack för svaret.