Inlägg

Inlägg som PaddanL har skrivit i forumet
Av PaddanL

Annonsen är avslutad

Av PaddanL

Gigabyte Z690 UD AX DDR5

Hej,

Jag har ett Gigabyte Z690 UD AX DDR5 som ligger och skräpar.

När jag satte ihop min burk så fick jag den inte att starta, moderkortet indikerade något fel. Så mindes jag att några pinnar såg något skeva ut vid monteringen, men inte mycket, så jag tog ut allt och fick ett nytt moderkort. Samma fel... visade sig behöva en biosuppdatering bara... Så, det är fullt möjligt att även detta endast behöver en biosflash för att funka felfritt.

Jag skänker det till den som vill prova, och om den personen får det att fungera kanske denne kan tänka sig att donera en slant till barncancerfonden eller blodcancerförbundet?

Det finns i Hässelby för avhämtning. Jag kan posta det också, men då får mottagaren betala frakten.

Läs hela annonsen här

Av PaddanL
Skrivet av ASeagreen:

Trevligt men en golftråd!
I början av min golfkarriär använde jag mig mycket utav GPS-appar för avstånd, vilket kan jämföras med en GPS-klocka. Övergick senare till kikare då jag önskade mer precision och smidigheten att skjuta (ta avstånd) till andra föremål som omarkerade hinder, träd, platåer, osv. Skulle tro att jag hade strax under 10 i HCP innan jag gick över till kikare.

Ett bra riktmärke skulle kunna vara:
HCP > 18 = GPS
HCP < 18 = Kikare

Spelade förövrigt mest troligen livets stabilaste rundan idag 6.00 på morgonen. 65 (-7), bogeyfri utan ett enda dåligt slag. Några småmissar såklart, men räknade ut att jag hade gått 59 (-13) om alla puttar inom 3 meter sänkts. Inget personbästa men alltid kul att spela fin golf.

/A

7 under banan, eller 7 bättre än hcp? Båda är imponerande, men den ena ändå betydligt mer imponerande än den andra

Av PaddanL

Betalar för 250/100. Får 247/115. ITux via Bahnhof för 349 kr. Väntar dock på att kopplas över på Bahnhofs villafiber, dröjer nån vecka till. Då är det 1000/1000 för 299 i 24 mån, sen 399 om man vill behålla. Verkar oerhört billigt i sammanhanget.

Av PaddanL
Skrivet av Kurre_Kul:

Nån av er som köpt Svive som upplevt nån smeering?
Har sett folk prata om att det är "vanligt på sådana skärmar" men inte sett om just dessa.

Nej inte vad jag uppfattar. Men, jag är inte känslig på skärmfronten som sagt. Jag är mer än nöjd med skärmen, men den som kan skärmar och bryr sig mer än jag kan säkert peka på fler fel än rätt och det är säkert bra att man inte hade denna och en riktigt bra variant brevid varandra för jämförelse.

Av PaddanL

@oso:

Ja bleedingen är inget jag ser som ett problem egentligen, men ju mer "mitt i" man sitter desto bättre blir det.

Testade Fortnite, inga problem alls, föga förvånande. Battlefield V däremot är en utmaning för mitt GTX 2070, inte så konstigt kanske. Men trots DLSS-stöd så är det inget att hänga i julgranen ens på låga inställningar i native-upplösning. Ska testa lite mer, men tror det blir till att sänka upplösningen och inställningarna lite generellt för att det ska bli spelbart.

För det sedvanliga kontorsarbetet är det en dröm jämfört med att ha 2 separata skärmar i 1920x1080, och det är ju det jag gör 8 timmar om dagen så kan gott leva med lite sämre grafik i en del spel. Man får väl lägga en årslön på kommande GTX 3-serien så kanske det löser sig

PS4an klarar inte av upplösningen, utan 1080 är max. Kör den med letterbox på sidorna istället. Kanske är en idé för BF V slog det mig nu?

Av PaddanL
Skrivet av oso:

Haha kunde lika gärna varit jag som skrev detta. Beställde även jag en 35". Lixom dig är ja ej kräsen. Spelar endast dota 2 någon timme i veckan.

Då så, då har den anlänt. Snabbt pixeltest gör gällande att det finns 0 döda pixlar i alla fall och det är ju skönt. Kanonskönt att slippa två skärmar och dessutom kunna köra PiP. Foten känns stabil.

Lite bleeding i kanterna, men mest när man har lite för hög betraktningsvinkel. Själva betraktningsvinkeln är angiven till 178 grader tror jag, men det är nog en sanning med modifikation. Visst du ser ju vad som står, men det är ingen självklart ljuv upplevelse.

Kollat lite youtubeklipp på natur och spel. Ser sinnesjukt ut. Får återkomma när jag testat lite spel etc. Oklart om mitt 2070 kommer orka med så mycket i denna upplösningen, fast dlss är tydligen en grej vissa spel har?

Av PaddanL

@oso: Jag har lagt en beställning på 35-tummaren och kan komma med en recension om några dagar antar jag.

Jag är inte kräsen eller en avancerad användare. Skaffade precis min första stationära dator på 10-12 år så är långt ifrån uppdaterad på vad som gäller... Köpt skärmen för hemmajobb och lite spelande.

Av PaddanL
Skrivet av Mhelkior:

Tja,

Får tacka för det snabba svaret!

Känns som jag kan ha gjort bort mig med distanserna till kortet,då jag bara använt de sex som behövdes till mitt gamla. Får hem och se om jag kan hitta tre till efter jobbet i eftermiddag.

//Henke

Det är inte antalet distanser som spelar någon roll, har du använt dig av 6 stycken så borde det räcka för att moderkortet inte skall nudda chassit. Jag tror snarare på att du har satt frontkablarna från chassit fel på moderkortet, det är mycket vanligt vid denna typ av problem.

Edit: givetvis skall du kolla BIOS som tidigare nämnts...

Av PaddanL
Skrivet av Newklear:

Måste nog påstå att du har fel där, faktiskt.

Har haft min X220 i snart ett år nu och använt den till allt tänkbart skolarbete, både skrivande och programmerande inkluderat.

Storleken och den låga vikten gör den väldigt smidig att ta med, och till skillnad från många andra laptops så tål den att ta lite stryk, vilket är bra när man kanske sliter och slänger lite med väskan, som datorn ligger i, till och från skolan.

Prestandan räcker och blir över med den snabba processorn, och möjligheten att stoppa i en SSD och en vanlig hårddisk samtidigt gör det inte direkt sämre.

Som sagt, det är nog rimligt att det är en smaksak med upplösning. Alltså kan jag inte ha fel, eller rätt. Men högre upplösning är nog att föredra hur som helst.

Av PaddanL
Skrivet av Ant3:

Vill man va dryg så kan man. Kul att ditt inlägg verkligen tillförde något till diskussionen!

http://gifsoup.com/imager.php?id=1170596&t=o

Av PaddanL
Skrivet av Ant3:

Den ryms ju inte i vilket chassi som helst precis. men att ha två 14mm fläktar i taket ovanför denna som drar ut värmen samt en 14mm i bakkant som gör samma sak så ska ni allt se att denna kylaren inte behöver moddas med någon fläkt.

En Thermalright HR-02 Macho klarar ju kyla alla CPU:er som ligger under 125watt TDP passivt. Så då bör denna koppar besten klara en del överklockning med lätt het.

Om den skulle få plats i typ ett Cooler Master 690 II så skulle de funka fint. Men att då in den i ett Lian Li PC-B25S vore ju helt optimalt.

Två 14mm fläktar blir nog svårt att hitta, de lär dessutom kyla rätt dåligt.

Av PaddanL

Det är visserligen en smaksak kanske, men du vill ha högre upplösning. Det är inte kul att ens sitta och skriva med den upplösningen. Jag har en netbook på 11,6 tum och samma upplösning och det är ingen kul upplevelse att jobba med den på grund av upplösningen. Jag lovar dig att du kommer trivas bättre med något mer högupplöst.

Jag hoppas själv på att hitta något till hösten, men mindre än 1600x900 går bort.

Av PaddanL

Toshiba R830, och lite lustigheter från Elgiganten.

Är lite på jakt efter något som kan ersätta min trötta netbook och bestämde mig för att kika på Toshibas R830.

Var och kände lite på denna igår på Elgiganten. http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Blev en anings förvånad när jag upptäckte att de hade en med i5a och större hårddisk för 800 kr mindre.
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Jämförelsen:
http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

Då jag testat den med i3 lite i butiken så tyckte jag den var rapp nog, den skall bara användas till Office och eventuellt kika lite film via HDMI. Tog en sväng tillbaka idag för att kolla läget lite. Igår fick jag känna lite på batteriet till datorn som fanns i den av butiken förseglade lådan som låg framme. Rätt smidigt, datorn blir inte tjockare av den.

Så jag frågade varför den bättre modellen var så pass mycket billigare, och hoppades att utställningsexet med i3 var den sista de hade kvar... Jag hoppades och räknade faktiskt med att säljaren genast skulle sänka priset dels för att datorn har betydligt långsammare CPU och mindre hårddisk och förhoppningsvis ännu lite till för att det var ett utställningsexemplar.

Det var han inte så intresserad utav. Han konstaterade att "det är en ny dator som ingen har fått in i butik" trots att 4 butiker enligt hemsidan har den i lager, samt att angiven batteritid på i3an var bättre... Och det är den enligt deras hemsida. i3an har 9 timmar, medan i5an har, hör och häpna endast 8 timmar och 55 minuter! (står iofs 8,55 timmar, men annars står det runt 8,9 timmar och även upp till 10 timmar, så jag antar att de latat sig med infon) hur som helst irrelevant. Så den bättre modellen fick man beställa på nätet för 6190, annars kunde man få köpa den långsammare i butik för 6990...

Jag sa då helt enkelt med vänlig stämma att det är vansinne och att jag då givetvis hellre väntar ett par dagar och får en billigare och betydligt bättre dator. Hans fantastiska säljarsinnen väcks till liv och erbjuder sig att kolla om de kan sänka priset till vad den bättre datorn kostar, alltså 6190 kr för ett utställningsex av en sämre dator... Åter igen, "men det är ju vansinne, beställer ju fortfarande hellre den bättre och väntar två dagar". Väntade mig ett till motbud, med förhoppning om att han skulle förstå att ett utställningsex med sämre specifikationer måste landa på under 5000 kr för att den ens skall vara värt att lägga mer energi på en vad som ryms i en fjärils vingar (Boom Ranelid!).

Dessvärre tar historien slut här, han vill inte riktigt inse att han kan bli av med den här datorn som just nu bara står och samlar damm i väntan på att bli ersatt av en bättre och billigare tvilling.

Vad jag listat ut så brukar två i övrigt identiska datorer, en med i5 och en med i3 diffa runt 1000-1500 kr. Funderar på om det skulle vara värt att ge ett konkret prisförslag någon av de kommande dagarna... Och i det fall det är bara finns det utställningsexet och inga fler är på väg in, hur mycket mer skall man våga sig på att sänka? Givetvis förutsatt att garantier osv är fullständiga.

Av PaddanL
Skrivet av m1n1h0p:

Men om man sätter en av fläktarna utanför burken då? Så att du bara har radiatorn och en fläkt på insidan? Om det inte funkar då så känner jag mig dum som ger tips som inte stämmer

Mjo vi kontemplerade den lösningen, men vi ville att fläktarna skulle dra ut luft så motorn på fläkten skulle ligga mot fläktgallret (som sticker ut några millimeter) och därmed skulle inte fläkten snurra... Så då skulle man behöva lägga distanser emellan och då blir det ju ett glapp så det blir nog inte världens med effektiva sätt.

Av PaddanL
Skrivet av m1n1h0p:

Tjaba, har själv ett antec 300 med höga minnen och även om jag inte har ett moderkort med minnena på den sidan så är jag 100% säker på att det kommer passa. I värsta fall får du sätta fläkten/en av fläktarna utanför lådan, men det kommer att fungera, det är jag övertygad om.

Eftersom TS inte skrivit själv än så kan jag meddela att det inte passade... Minnena var en knapp centimeter för höga och det gick inte att fästa den andra fläkten på radiatorn. Så vi åkte tillbaka till Webhallen och de var vänliga nog att byta ut minnena mot en lågprofilsmodell. Sen var det inga som helst problem.

Snabb burk

Av PaddanL

Toshibas z830 har fullstora portar för allt. 1,2 kg, i3 processor, 16mm tjock. 7990 kr.

Av PaddanL
Skrivet av Ralph13:

Som sagt, tack så jättemycket för dina svar! Har köpt datorn nu. Sjukt tunn, lätt och riktigt bra tangentbord. Precis vad jag ville ha!

Hur är det med batteriet? Sticker inte det ut en del under till?

Av PaddanL

Grafikkort är att prioritera. Minne kan du köpa mer senare om du behöver.

Av PaddanL
Skrivet av helas:

Tittade en del på ultrabooks men hittade ingen med bakgrundsbelyst tbord dessvärre

Tror Toshiba z830 har det. Dessutom äckligt lätt med sina knappt 1,2 kg

Skickades från m.sweclockers.com