Hårdvarumässan CES 2022 bjöd tidigare i år på ordentligt med TV-nyheter, inte minst i kategorin OLED. Där gjorde bland annat Samsung debut för sin nya QD-OLED-panel, vilken utöver gaming-skärmar även tar plats i Sonys nya toppmodell i Bravia XR-serien.

Sonys flaggskepp får OLED-panel från Samsung

Flaggskeppet Bravia XR A95K var den första modellen att avtäckas med panel signerad Samsung Display och anländer i två storlekar, 55 respektive 65 tum. Enligt Sonys svenska webbplats landar 55-tummaren på 34 000 kronor, medan den lite större 65-tummaren får en prislapp på 45 000 kronor. Utöver storleken är de två modellerna identiska, med 4K-upplösning, stöd för uppdateringsfrekvenser i upp till 120 Hz samt ett lite annorlunda vändbart stativ.

Modellen ser ännu inte ut att finnas tillgänglig för bokning hos svenska återförsäljare och Sonys webbsida listar inga butiker på sin interaktiva karta. I Tyskland däremot har bolaget dragit igång en förbokningskampanj, där de som hänger på låset dessutom får en Playstation 5 på köpet, förutsatt att de bokar sin TV innan mitten av maj.

rrtrt.png

I skrivande stund är det inte känt huruvida Playstation 5-kampanjen är planerad även till andra regioner, Sverige inkluderat. Den tyska kampanjen inkluderar även konsolen med de nya modellerna i Bravia A80K- och X95K-serien. I det finstilta framgår det dock att konsolen inte skickas förrän efter den 15 augusti och att det gäller versionen med skivläsare.

Överväger du en Bravia XR A95K eller är suget större efter någon annan OLED-modell?