Som rapporterats av GamingOnLinux har Valve inför Tokyo Game Show, som går av stapeln den 15 september, nu tagit fram en 50-sidig bok där man presenterar sig själva, Steam och Steam Deck. Detta inför den stundande lanseringen av Steam Deck i Japan, Sydkorea, Taiwan och Hong Kong.

Valve går i boken, som finns tillgänglig på deras hemsida, igenom hur företaget startade som spelutvecklare för att sedan följa deras övergång till utvecklingen av spelplattformen i och med Steam och arbetet som kulminerade i framtagandet av Steam Deck.

SteamDeck2.png

Kanske än mer intressant är att boken tar upp och bekräftar några av Valves framtidsplaner. Det tas än en gång upp att en allmän version av Steam OS ska släppas "snart" till PC och datorer. Man nämner även att Steam OS ska tillgängliggöras för andra tillverkare som vill skapa egna varianter av Steam Deck eller till och med egna konsoler.

Avslutningsvis kommunicerar Valve i boken sina tankar kring Steam Decks framtid. Det pratas om att det kommer vara en ständig utveckling av både mjukvara och hårdvara, där mjukvaruförbättringar kommer implementeras i Steams Big Picture-mode. Vidare ska arbetet med kompatibilitet kunna gynna Chromebook-ägare när Chrome OS får stöd för Steam.

SteamDeck3.png

Vi får tyvärr inget konkret kring en eventuell Steam Deck 2, men Valve försäkrar att man kommer släppa fler både mer öppna och kapabla versioner av Steam Deck under en lång tid framåt.

Vad tycker ni om era Steam Decks och vad vill ni se i en "Steam Deck 2"?