Den gamingfokuserade hårdvarutillverkaren MSI skriver i ett pressmeddelande att delar av företagets informationssystem nyligen utsattes för en cyberattack. Sedan det hela upptäcktes har MSI:s personal påbörjat arbetet med att få ordning på systemet ur funktions- och säkerhetsperspektiv, samt rapporterat händelsen till relevanta myndigheter. I skrivande stund ska drabbade system stegvis ha tagits i drift utan större påverkan på företagets verksamhet.

Till följd av cyberattacken varnar MSI nu sina användare att vara försiktiga med var de hämtar sina uppdateringar. Om angripare kommit över sådant material kan det modifieras med skadligt tillägg och orsaka problem. Rekommendationen är därför att framöver bara använda filer som är hämtade från MSI:s officiella sajt, vilket bland annat gäller firmware och BIOS för bland annat moderkort, grafikkort och företagets bärbara datorer.

Företaget nämner inget om att några kunders data ska vara påverkade av cyberattacken. MSI skriver däremot att de fortsatt arbetar för se till att skydda uppgifter för sina kunder, anställda och samarbetspartners.

Bleeping Computer har uppmärksammat att det verkar vara ransomware-gruppen "Money Message" som ligger bakom cyberattacken mot MSI. Gänget säger sig ha stulit 1,5 terabyte data från MSI:s nätverk och hotar nu att publicera den online om inte en lösensumma på fyra miljoner USD betalas ut. Huruvida detta stämmer och om MSI går med på angriparnas villkor lär förbli okänt.