I våras blev det känt att Mediamarkt lägger ner verksamheten i Sverige och norska Power köpte upp majoriteten av verksamheten. Arbetet med konverteringen av Mediamarkts butiker har pågått sedan dess och det tyska företagets lokaler i Barkarby byter idag färg från rött till Power-orange för att slå upp portarna ordentligt under onsdagen.

7e124254-2083-4b9a-a05d-d8b53009d0ef.jpg

Robert van Toor, VD Power Sverige

I samband med detta har vi pratat med Powers svenska VD Robert van Toor för att se vad konsumenter kan vänta sig i samband med övergången och vad företaget själva har för tankar om svenska etableringen.

Vad vi står inför och startar imorgon är förmodligen ett av Sveriges största retailprojekt de sista 10 åren så vi förväntar oss inte att allt kommer vara perfekt från dag 1. Redan samma dag som vi tar över som ägare så kommer vi påbörja konverteringen av en första pilot-butik in till vår systemmiljö. [...] Det är en stor IT utmaning men en ännu större utmaning kring utbildning och upplärning i system och rutiner. Den uppgiften är vi ödmjuka och har full respekt för.

Under augusti månad fortsätter arbetet med konverteringen av resterande 28 Mediamarkt-butiker att fortgå och företaget siktar på att vara färdiga i september. Samtidigt ska företagets 800 medarbetare utbildas och bli mer bekanta med Power och företagets varumärke och filosofi, vilket är något Robert prioriterar högt och är något som är värt att investera i för att förbättra upplevelsen för kunden.

Just våra anställda är det viktigaste vi har och det viktigaste våra kunder kommer möta. Genom att investera mycket i våra anställda tror vi att vi kommer erbjuda en riktigt bra upplevelse och service i våra varuhus, online och via vår redan hyllade kundtjänst. [...] Alla jag träffat hittills av Media Markts personal framstår som riktigt kompetenta och duktiga, det finns många talanger och de vill vi investera i och bygga vidare på i höst. [...] Att förändra och bygga en ny företagskultur är inte gjort över en natt, men jag kan lova att vi kommer investera och satsa mycket på våra människor i framtiden.

power sdfa.jpg

Brett sortiment ska erbjudas hos Power, inklusive datorhårdvara.

Power siktar på att erbjuda kunder ett brett urval av elektronikprodukter i olika produktkategorier, bland annat inom gaming och hårdvara.

Vi kommer introducera flera egna varumärken inom bl.a. gaming. Det är riktigt bra produkter till vassa priser – det ser vi fram emot! Inom andra varugrupper så kommer vi bredda sortimentet kraftigt framförallt inom vitvaror och hushållsprodukter.

För tidigare Mediamarkt-kunder ser övergången ut att bli förhållandevis smärtfri. Som känt sedan tidigare tar Power över kundrelationen helt, vilket betyder att garantier, supportärenden, försäkringar och reparationer från Mediamarkt går över till Power. Presentkort och liknande från Mediamarkt ska även gälla hos Power.

Planer om expansion

Efter övergången från Mediamarkt-rött till Power-orange finns ytterligare planer att bredda tillgången av butikskedjan i Sverige. Planen är att expandera och företaget har redan hittat flera intressanta platser att placera elektronikbutiken.

Vi har redan identifierat minst 10 spännande lägen i Sverige som är aktuella i framtiden. Vi vill öka den geografiska täckningen för att ge kunder en bättre upplevelse både via Click n Collect och snabb upphämtning lokalt men även tillgänglighet vid service- reklamation och returfrågor. Där är fysiska varuhus helt överlägset!

Läs med om Power: