Strax innan jul läckte en presentation från Intel som avslöjade att andra generationen av företagets fristående grafikkrets, Arc Xe2 ”Battlemage”, släpps under 2024. Nu har Intels Tom Petersen bekräftat att det åtminstone är målsättningen.

Under en intervju med PC World i en bar intill CES-mässan berättade Intel-chefen att de första Battlemage-korten bör dyka upp i handeln ”innan CES 2025”, vilket tyder på en lansering mot slutet av året, även om han inte gav något mer exakt datum.

Tom Petersen sade även att 30 procent av Arc-personalen idag jobbar med optimeringar av drivrutinerna för de kommande korten, medan de flesta som jobbar med hårdvaruutvecklingen har gått vidare till ”nästa grej”, det vill säga Arc Xe3 ”Celestial” som enligt tidigare uppgifter från Techspot ska lanseras mot slutet av 2026.

Några nya tekniska detaljer om varken Battlemage eller Celestial kunde Tom Petersen inte dela med sig av, men han säger att Intel ska släppa mer information senare under året innan lanseringen.