September betyder sedan ett par år tillbaka att Logitech G, den underdivision av Logitech som fokuserar på gamingprodukter, presenterar sina kommande produkter vid det livesända evenemanget Logiplay.

Årets presentation har just avslutats och här är några av höjdpunkterna.

LogitechG915X-1.jpg

G915 X. Bildkälla: Logitech G

LogitechG915X-2.jpg

G915 X. Bildkälla: Logitech G

LogitechG915X-3.jpg

G915 X. Bildkälla: Logitech G

LogitechG915X-4.jpg

G915 X. Bildkälla: Logitech G

De trådlösa och trådbundna tangentborden i serien G915 X är enligt Logitech G utvecklade efter användarfeedback.

Resultatet är tunna gamingtangentbord utrustade med dubbelgjutna PBT-tangenter och mekaniska switchar, där den tidigare krokformade designen ersatts med en korsformad POM-stam.

Det ska ge en tystare skrivupplevelse och göra det enklare att byta av tangenter. Aktiveringspunkten på switcharna har minskats till 1,3 millimeter, vilket betyder att tangenttryck registreras snabbare och ger en mer responsiv användarupplevelse.

G915X LIGHTSPEED G502XPLUS KEY REMOVAL.jpg

G915 X. Bildkälla: Logitech G

Tangentborden kan anslutas via Bluetooth, USB eller Logitechs trådlösa teknik Lightspeed. Det har anpassningsbar RGB-belysning, som påslagen i fullt amerikansk julgransläge ger en batteritid på 36 timmar. Med belysning avaktiverad har tangentbordet en batteritid på upp till 800 timmar. För TKL-versionen är den maximala batteritiden 42 timmar vid full RGB-belysning och 1 000 timmar utan.

De nya tangentborden går att beställa från och med i dag och har fått följande prislappar:

G915 X Lightspeed i full storlek – 2 899 kronor
G915 X Lightspeed TKL – 2 599 kronor
G915 X Trådbundet – 2 399 kronor

Nytt i Pro-serien

Det presenterades även nya möss och tangentbord i Pro-serien, som riktar sig till den som tävlar inom gaming. Produkterna har utvecklats i samarbete med några av världens ledande professionella e-sportare, något som Logitech G kallar ”Design by collaboration”. Fokus ligger på respons, precision och användarvänlighet.

Pro X Superlight 2 Dex-1.jpg

Pro X Superlight 2 Dex. Bildkälla: Logitech G

Pro X Superlight 2 Dex-2.jpg

Pro X Superlight 2 Dex. Bildkälla: Logitech G

Pro X Superlight 2 Dex-3.jpg

Pro X Superlight 2 Dex. Bildkälla: Logitech G

Musen Pro X Superlight 2 Dex har en asymmetrisk design för högerhänta, och är utvecklad baserad på feedback från professionella Counter Strike- och Valorant-spelare. Nyckelspecifikationerna här är den trådlösa teknologin Lightspeed och Hero 2-sensorn med 8KHz polling rate, samt Lightforce-switchar som kombinerar optisk och mekanisk teknik för snabb respons och en taktil klickkänsla.

Pro 2 Lightspeed-1.jpg

Pro 2 Lightspeed. Bildkälla: Logitech G

Pro 2 Lightspeed-3.jpg

Pro 2 Lightspeed. Bildkälla: Logitech G

Pro 2 Lightspeed--2.jpg

Pro 2 Lightspeed. Bildkälla: Logitech G

Den andra nya gamingmusen är Pro 2 Lightspeed, för både höger- och vänsterhänta. Musen är en vidareutveckling av modellen Pro Wireless, och har liksom Pro X Superlight 2 Dex utrustats med Hero 2-sensor och Lightspeed-teknik.

Proxtkl-1.jpg

Pro X TKL Rapid. Bildkälla: Logitech G

Proxtkl-2.jpg

Pro X TKL Rapid. Bildkälla: Logitech G

Proxtkl-3.jpg

Pro X TKL Rapid. Bildkälla: Logitech G

Pro X TKL Rapid är Logitech G:s första tangentbord med mekaniska analoga switchar där aktiveringspunkten kan ställas in. Det finns också en ”rapid trigger”-funktion som möjliggör att ett tangenttryck kan registreras flera gånger utan att tangenten behöver återgå till sitt ursprungliga läge, något som är särskilt fördelaktigt för e-sportare som är i behov av att kunna utföra snabba och upprepade kommandon.

Mössen går att beställa nu och tangentbordet blir tillgängligt i december, till följande priser:

Pro X Superlight 2 Dex – 1 999 kronor
Pro 2 Lightspeed – 1 599 kronor
Pro X TKL Rapid Gaming Keyboard – 2 199 kronor

Utöver ovanstående produkter nämndes även trådlösa gamingheadset i den nya A50-serien och simracing-produkter för PC och konsoler.

Blev du sugen på något av det Logitech G visade upp?