I samband med turerna kring Socialdemokraternas lotteriverksamhet vill Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar (V) se ett totalförbud mot telefonförsäljning, rapporterar TV4. Dadgostar menar att det inte finns någon anledning att tillåta det.

Det är en försäljningsmetod som ska gå snabbt. Det är svårt att jämföra med andra produkter och de har metoder som är väldigt aggressiva. – Nooshi Dadgostar.

Konsekvenserna av förslaget skulle innebära att du slipper bli uppringd av telefonsäljare, om du inte själv önskar det. Vänsterpartiet föreslår att telefonförsäljning endast bör finnas kvar i frivillig form, där du själv skriver upp dig på en lista för att bli uppringd av säljare. Partiledaren kallar det en omvänd Nix-lista.

Jag har goda förhoppningar om att det finns ett stort stöd för det här i riksdagen. Särskilt utifrån allt som hänt senaste veckorna och kritiken det har fått från andra partier. Då bör man också vara redo att genomföra sådana här förändringar i lagstiftningen. – Nooshi Dadgostar.

För närvarande är det oklart när det förslaget kommer att tas upp i riksdagen, men Dadgostars förhoppning är att det sker inom en snar framtid.

Är du för ett förbud mot telefonförsäljning?