Nvidia Geforce RTX 4090 har varit herren på prestandatäppan sedan lanseringen 2022, men det verkar som att korten snart slutar tillverkas rapporterar Wccftech. Uppgifterna kommer från kinesiska forum som hävdar att produktionen av kretsarna upphör i oktober.

Nvidia har inte bekräftat uppgifterna. Om det stämmer finns en risk att priserna på RTX 4090-grafikkort kan stiga efter att produktionen upphör, fram till lanseringen av RTX 50-serien. Återförsäljare kommer att behöva balansera ett minskande utbud med en fortsatt hög efterfrågan på RTX 4090-grafikkort.

Det ryktas också att Nvidia avslutar produktionen för att bana väg för RTX 50-serien, som förväntas lanseras i början av nästa år.

Tidigare har vi rapporterat att RTX 5090 förväntas bli ett kraftfullt grafikkort i sig. Kortet kommer att ha en 512-bitars minnesbuss, stöd för GDDR7-minne och den högsta klockfrekvensen hittills för en grafikkrets, på nästan 3 GHz. Exakta detaljer om vad framtidens flaggskeppsgrafikkrets har att erbjuda återstår dock att se.