Tillbehörstillverkaren Corsair har lanserat chassit 9000D, en uppföljare till klassiska 1000D och 900D som har blivit ännu maffigare och har plats för en absurd mängd fläktar och andra komponenter.

Chassits ytterdimensioner mäter 698 × 698 × 307 millimeter för en total volym på knappt 150 liter. Tillverkat helt i stål och glas väger det in på drygt 34 kilogram. Faktum är att chassit är så stort att Corsair har sett till att det går att använda det för dubbla datorer.

Ovanpå utrymmet för nätaggregat i botten går det nämligen att placera ett mini-ITX-moderkort som också kan ha upp till två PCI-Expresskort – utöver de upp till åtta PCI-Expresskort som kan placeras i ett ATX-moderkort på den sedvanliga platsen längs sidan av chassit.

De två systemen får samsas om 5 HDD- och 6 SSD-platser (utöver moderkortens inbyggda M.2-kortplatser så klart), och kan kylas av upp till 18 fläktar eller en kombination av fläktar och radiatorer för vattenkylning. Dessa monteras i justerbara ramar som gör valet av storlek flexibelt. Chassit levereras dessutom med en inbyggd förvaringsask för skruvar och annat som behövs för att montera komponenter.

Frontpanelen har fyra kontakter för USB Type-A och två för USB Type-C och använder en inbyggd hubb för att klara sig med en ensam kabel till moderkortet. Någon extra frontpanel för den mindre extradatorn finns dock inte.

Priset på 9000D är nästan lika maffigt som storleken: 575 euro, motsvarande cirka 6 500 kronor.