Uppdatering: Den här artikeln uppdaterades 2024-10-21 17:00, då det framkom att informationen inte stämmer. Zotac meddelar att grafikkorten som visas i videon är egentligen RTX 4070 Ti Super-kort och inte RTX 5090.

Ryktesflödet kring den kommande Geforce RTX 5000-serien fortsätter, och nu har vad som tros vara ett RTX 5090-grafikkort fångats på video. Videoklippet filmades under en rundtur i en fabrik i Indonesien som tillverkar grafikkretsar som ska skeppas till Kina. Klippet lades upp på den kinesiska plattformen Bilibili och delades på forumet Chiphell.

Enligt videobeskrivningen, som är på kinesiska, bekräftas dessutom att detta är RTX 5090-kort:

På grund av USA:s exportbegränsningar mot Kina är grafikkretsar med prestanda i nivå med eller över RTX 4090 förbjudna att exporteras till det kinesiska fastlandet. För att kringgå detta vid lanseringen av RTX 5090 har Bo Neng byggt en fabrik i Batam, Indonesien. Videon visar produktionslinjen där korten funktionstestas. Grafikkorten som syns i videon är Nvidia RTX 5090, som snart lanseras

RTX_5090_Fabrik.jpg

En förstorad bild av ett av grafikkorten publicerades också av Videocardz.

Exemplaren i videon verkar vara tillverkade av Zotac och, som förväntat, är korten stora och utrustade med tre fläktar. Övriga detaljer är dock svåra att urskilja i videon.

Ryktena om den kommande RTX 5000-serien fortsätter att strömma in. Bara förra veckan kom uppgifter om att Geforce RTX 5090 kan kosta lika mycket eller något mindre än RTX 4090 vid lansering. Det spekuleras också att nästan hela RTX 5000-serien kan släppas samtidigt, vilket förväntas ske under CES-mässan i januari.