Inlägg

Inlägg som ElonB har skrivit i forumet
Av ElonB

3000 + frakt för moderkortet

Av ElonB

Fått för mig att cryptohandel redan var förbjudet sedan en tid tillbaks i Kina?

*edit*

"The National Internet Finance Association of China, the China Banking Association and the Payment and Clearing Association of China reiterated their stance on banning crypto services.

The three entities published a note Tuesday confirming bans originally implemented in 2013 and 2017 that bar financial and payment institutions from providing any services related to cryptocurrency transactions and saying that initial coin offerings remain illegal."

Ser ut som man hade rätt. Så en påminnelse om att det är förbjudet?

Av ElonB
Skrivet av RaidSoft:

Fast det ser ju lite annorlunda ut eller missförstod jag vad ja såg på första bilden? Det är ju ändå containers som är placerade inomhus? Dvs de kan finnas möjlighet till skydd mot brand i hela hallen så det inte sprids till katastrofala nivåer. Sen om de nu faktiskt har det är ju en annan fråga, är medveten att det ändrats en hel del när det gäller server hårdvara, de är gjorda att köras i varmare temperaturer nuförtiden och mindre temperatur klimatkontroll runt de.

Att de inte skulle ha någon sorts skydd mot brand är dock något jag ser som helt absurt med tanke på hur mycket ström som är involverat, med galet mycket hårdvara som kan faila och potentiellt orsaka brand så måste det ju vara något man tänker på kan man tycka.

Normalt så har varje container indraget ventilationsystem för centralstyrd släckgas, skulle det av någon anledning fallera så har du extremt mycket energi på liten yta. Även metal brinner vid denna watt/m2. Skulle gissa att en containers släcksystem fallerade för ovh, och blev en kaskad av eld då släcksystemen endast är dimensionerade för att släcka sig själva, inte olyckor kommande utifrån.

Av ElonB
Skrivet av RaidSoft:

Vad fan är det för bargain bin setup?! Ja kan ju inte säga att jag är förvånad om skiten bara är massa stackade containers... Kan inte säga att jag sett någon liknande datacenter setup förut alltså, priserna reflekterade säkert stället.

Väldigt vanligt bland stora leverantörer av cloudtjänster, snabbt och enkelt att köra in hårdvara, plug and play med el/nätverk.

Google tex:

https://lirp-cdn.multiscreensite.com/2a7b0f86/dms3rep/multi/opt/...

Av ElonB
Skrivet av RaidSoft:

De har ju onekligen inga backups för att spara pengar, det är inte något direkt kritiskt de skulle förlora även i värsta fall som detta, som mest lite folk som blir irriterade för det blev en tidig wipe på servrarna då de ändå wipas varje månad. Om det var persistent servers som aldrig wipades hade det varit en annan fråga, då hade de säkert också haft off-site backups på de.

Det som förvånar mig dock är hur dålig setup har de i datacentret där ALLT förlorades?! Hade de inge fire suppression system eller liknande? Förväntade mig att de skulle haft system för att skydda hårdvaran i alla datacenters men just det här kanske var billigare eller något, vet inte tillräckligt om typiska datacenter setups..

https://i0.wp.com/securityaffairs.co/wordpress/wp-content/upload...

Var en rätt omfattade brand, 1/3 av complexet helförlorat. För de bolag som pumpar in ett par megawatt per container så kanske de bör ta en titt på after incident rapporten.

Av ElonB

standard för moderkort-front panel, med typ 40 programmerbara pinnar så moderkort kan ta emot alla möjliga chassitillverkares framknas i en enkel kabel.

Av ElonB

Kan ta bägge, 1500:- per enhet, kan hämta.

Av ElonB

Känns som en snabb cash grabb. Flertal streamingtjänster/operatörer i sig är inte lönsamt, däremot kommer de stora drakarna slåss om att köpa upp tjänsterna för att slå mot rivalerna.

Av ElonB
Skrivet av Thomas:

Vad hände med GeekBench där...? 1/10 så snabb som desktop-varianterna?

De körde testet låst på 500mhz.

Av ElonB

Skulle uppskatta att 7 av 10 3/4G basstationer i Sverige är Huawei modeller efter de mer eller mindre slaktade Ericsson genom prisdumpning. Ska vi sluta ringa tills SÄPO rivt ner allt?

Av ElonB

Stötte på liknande problem från gigabyte med vega56. Hade ett fp16 projekt med ~3000 kort, skulle uppskatta att en 300-400 kort fick vi använda elektriskt ledande fett till för att skapa korrekt kontakt med stift. Det sagt så försvann problemen med de kort som kom i senare leveranser.

Av ElonB
Skrivet av Söderbäck:

Tyskland verkar ha varit först i världen att införa privatkopieringsavgifter ;).

Tyska motsvarigheten verkar vara GEMA
https://en.wikipedia.org/wiki/GEMA_(German_organization)

Hur stora eller omfattande deras system är kan jag däremot ingenting om.

Man kommer aldrig helt undan, kan bara minimera skadan.

Av ElonB

Köper i princip all min elektronik via Tyskland pga alla diverse avgifter. Skönt att slippa kemskatter, copyswede, frikostliga valuta konverteringar. Blir en 10-20% billigare per köp.

Av ElonB

Väntar på Bane-varianten.

Av ElonB

@Golemtosh: I fredags, var på amazon.de. Ville främst se skillnaden mellan handel i Tyskland v Sverige, priserna var ungefär samma i Tysklands onlinebutiker så som Amazon.de. Kommer bli en 10st threadrippers från tyskarna.

Av ElonB

Ska bli spännande att se hur amazon.se ter sig mot .de, satte ihop en arbetsstation för 45k på .de, samma komponenter hos komplett gick för 57k. En hel del sparande vid 10 arbetsstationer.

Av ElonB

Fått en liknande händelse via STOKAB på en av våra svartfiberordrar till "adress 80". Visade sig att det fanns 80A och 80B (serverhall vs nerlagt lager). Självklart drogs det in till nerlagda lagerlokalen. I bland undrar man om de gjorde det med flit.

Av ElonB

Är intresserad av chassit + radiator/pumpar/res

Av ElonB

1000kr +fr för X7

Av ElonB

Påminnelse att majoriteten av 4G masterna i Sverige är av Huawei. Ericsson blev totalt överkörda på marknaden när de kom in. Känns som det är lite sent att förbjuda dem för 5G då hela nuvarande nätet är om man ska tro politikerna infilitrerat av Kinesiska staten.