Senare i år ska Intel lansera nästa generation processorer för konsumentmarknaden. Det är ovanligt snart efter de förra lanseringarna av 14:e generationen processorer med Core i9-14900KS i spetsen, men så var det också en minimal uppgradering från 13:e generationen.

Den nya generationen använder ny arkitektur med de nya P- och E-kärnorna Lion Cove och Skymont. De kommer också bli de första Intel-processorerna på länge utan Hyperthreading, vilket enligt tidigare läckor kommer innebära något lägre prestanda i väldigt parallelliserade uppgifter men å andra sidan högre spelprestanda.

I slutet av mars kom ett rykte från pålitliga källan Golden Pig Upgrades om att Intel kommer följa en liknande namnsättning för Arrow Lake som för Meteor Lake, och nu rapporterar WCCF Tech att X-kontot Oneraichu (skyddad konto) har släppt de påstådda modellbeteckningarna på de sex första processorerna i Arrow Lake-familjen.

Core i9-14900K kommer enligt det nya ryktet följas av Core Ultra 9 285K. i7-14700K följs av av Ultra 7 265K och i5-14600K följs av Ultra 5 245K. Modellerna utan upplåst multipel får beteckningarna Core Ultra 9 275, Ultra 7 255 och Ultra 5 240.

Namnändringen gör det mindre tydligt vilka modeller som motsvarar vilka i tidigare generationer, och Intel har inte direkt varit tydligt med vilka processorserier som kommer kallas enbart Core och vilka som kommer kallas Core Ultra framöver.