Slutsats

Även om det uppsatta målet på 4 GHz inte riktigt uppnåddes med vår processor kände vi oss nöjda med de resultat som presterades i den här artikeln. En Core i7 920 är redan i standardutförande en väldigt snabb processor och väljer man dessutom att överklocka den har man ett prestandamonster som bör räcka en lång tid framöver.

Det som är viktigt att redan från början inse, är att överklockning är ett lotteri. Oavsett om man köper en identisk processor, med samma tillverkningsdatum och serie som någon annan, finns det inga garantier att de båda kommer att överklocka lika bra. Lyckligtvis skonas de flesta från de riktigt dåliga exemplaren och kan allt som oftast åtminstone nå 3,6–3,8 GHz med några mindre spänningsjusteringar.

Givetvis förutsätter allt detta att man har en ordentlig kylanordning. I temperaturtesterna såg vi hur allt var frid och fröjd tills spänningarna höjdes. Har man ställt in siktet på att överklocka ordentligt rekommenderar vi därför att man samtidigt införskaffar en ordentlig kylare.

Vi hoppas att denna artikel har gett ökad insikt i hur överklockning av Core i7 går. Kom ihåg att alltid ta det lugnt och att man bör arbeta sig fram stegvis istället för att kräma på mängder av spänning och hoppas på det bästa.