Tävla och vinn ett Geforce GTX 1080 Ti med bredbandsleverantören Ownit

Permalänk

Skulle uppskatta en möjlighet att temporärt öka hastighetstaket på ett köpt abonnemang för att sedan kunna återgå till den bestämda månadskostnaden. Gör man något krävande arbete/lan/nedladdning räcker sällan "vardagshastigheten" till. Känns då varken ekonomiskt att antingen arbeta begränsat under några timmar eller en helg motsatt att betala en högre avgift hela månaden för att sedan låta hastigheten stå oanvänd under resterande tid.

För denna avgift skulle jag ge kanske 50kr extra för en helg med ökad hastighet, svårt att sätta pris då det beror på grundhastigheten som ska öka vilken varierar mellan hushåll mm

Permalänk
Medlem

En tjänst för att skapa en VPN till sitt eget hemmanätverk (troligen en funtion i routern). Det är inte för säkerhet utan för att kunna komma åt alla dator resurser man har hemma när man är ute och reser. Jag vill kunna komma åt min NAS, streama spel via Steam, komma åt skrivare, andra datorer, netflix kanske t.o.m tv-boxar när jag är i något främmande land.

Permalänk

Jag hade gärna sett utöver publik ip-adress att man sedan då kan få sin egen domän (alternativt subdomän) typ minåtkomst.ownit.se eller dylikt - hade varit bra för folk med egna servrar, IoT-enheter, andra hembaserade molntjänster, osv.

Visa signatur

Lev länge och prospera.

Permalänk
Medlem

Många bra förslag i den här tråden, dock har jag funderat mycket på varför inga ISP kör lite så som många larmföretag gör med sina larm. Sälja helhetslösningar, utöka detta!

Det går att göra i olika nivåer med olika kombinationer av hastigheter, produkter etc. Det kräver en del samarbeten med andra företag, kanske även larmföretag.

T.ex.

Allt-i-ett-paketet:
* Internetuppkoppling där hastighet väljs enl dagens modell
* Högkvalitets router med möjlighet för både avancerad användning och enkel GUI för gemeneman
* Komplett virusskydd så länge kundens avtal gäller
* 1 AP-AC puck för förlängt wifi
* Smart-hem hub i enkelt format t.ex. philips hue eller liknande med enkel GUI
* Hemlarmsprodukter, så att hela systemet är enkelt att integrera med vartannat för vilken användare som helst men som även är möjligt att göra mer avancerade saker med.
* Möjlighet att koppla på t.ex. väktarutryckningar etc (som titeln säger, allt samlat i ett avtal och en faktura.)
* Valfri/valfria streamingtjänster
* Tillhörande app som monitorerar internetanslutningen och upptiden för hemmanätverket/larmet etc. Där notiser pushas ut med statusuppdateringar (samt en möjlighet för Ownit att också få svar på frågor, exempel på notis: "Ownit har fått signaler om att det är problem med din internetuppkoppling, stämmer detta? Ja/Nej" vilket kan underlätta felsökningen också. Här är själva statusuppdateringarna det viktiga.
* Möjlighet att enkelt välja till fullständiga installation/konfiguration av ditt nya nätverkspaket.
* VPN-tjänster?
* Molnlagring - Garantera säkerheten för dina bilder på barn, bröllop etc.

Ett sådant här paket springer så klart iväg en del i kostnader, bara i hårdvara så pratar vi säkert runt 10 000kr (butikspriser ink moms). Så det kräver antingen höga ingångspriser för att få ner månadskostnaderna eller "avbetalningar" och då kan månadskostnaderna landa runt 1000kr/mån.

Men för en sådan här tjänst där allt är samlat och mycket ingår så skulle 800-1000kr/mån inte känns orimligt med en bidningstid på i vart fall 2 år.

Det hela var ett exempel och hela poängen är att kunna erbjuda helhetslösningar som är testade, supporterade och billigare än när jag som slutkund går och köper varje del för sig och ska konfigurera allt själv. Insteget för många rent teknikkunskapsmässigt är för högt idag för att skaffa sig allt, en sådan här tjänst gör det enklare för fler.

Visa signatur

Intel i9 10900k @5,2Ghz, MSI Z590 Gaming EK-X, G-Skill Elite Royal 4x8gb @3600mhz cl16, Asus TUF 3080ti OC, 2xSamsung 960 EVO 1Tb M2, Seasonic Prime 1300W Platinum, EK D5 Revo, 2x360mm EK SE, Acer X34P 1440p 120hz IPS G-sync, CSFG The Crow
Galleri Ancalagon The Black | Galleri The White Crow

Permalänk

Problemet med många av de lösningar som presenterats är att de oftast tar utgångspunkt ur ett väldigt specifikt scenario, eller istället ställer krav på användarens och ännu större krav på leverantörens hårdvara. Fokus borde istället ligga på att tillhandahålla tjänster till den som inte är särskilt tekniskt kunnig och som vill lösa vardagsproblem.

Ett sådant problem som det känns som att man dagligen möter är att man har för många olika konton för olika molnleverantörer, vilket kan handla om 5 GB hit och 20 GB dit, men som totalt summeras ihop till hundratals GB. En fantastisk lösning hade varit att kunna kombinera dessa under ett och samma tak så att det fanns att tillgå på ett och samma ställe.

Nu går det förvisso redan att göra egna lösningar med program som Rclone och UnionFS, men det kräver oftast att man är flink i fingrarna och kan hantera Linux och CLI. Därför hade det kunnat vara en ganska billig tjänst för ISP:n eftersom det inte skulle ställa några större krav på deras hårdvara, men samtidigt vara en lösning som för ett vardagsproblem för den som är mindre tekniskt kunnig.

Det skulle kunna bli en ganska stor vinstmarginal på det, och ett tillägg på 10 KR hade kunnat generera en hel del vinst. Många bäckar små.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xpanterx:

Du kan ju max komma upp i 12,5 mb/s på den linan så det var ju inte så långt ifrån.

OnTopic: Många goda idéer här, ISP-baserad adblock och en "turboknapp" låt trevligt

Nja, nu verkar det vara många som missförstod mig och blandar ihop bits med bytes. Jag borde ha skrivit att min nedladdning var begränsad till just 10 Mbit/s (ca 1 MB/s) och inte 10 MB/s som övriga verkar tro att det gäller. De 6 GB som BF1 uppdateringen var på tog mig ~1.5h att ladda ner istället för 5 min vilket det annars skulle ha tagit om min nedladdningshastighet var 10 MB/s. Problemet här var inte min anslutning (Bredbandskollen visade ca 100 Mbit/s ned / 100Mbit/s upp) utan låg förmodligen på Origins sida, kanske för att många andra laddade ner uppdateringen samtidigt.

litet b = bit
stort B = Byte

Visa signatur

12c/24t 4.0GHz (Zen2) • 2x16GiB 3200MHz C14 • RTX 2080 FE 1965MHz 7000MHz • X570 I PW • Ghost S1 MKII

Permalänk
Medlem

Att via kundportalen få välja mellan ownit's vanliga DNS-servrar, eller DNS-servrar med förkonfigurerad pi-hole för annonsblockering.

Så du helt enkelt loggar in som kund, och väljer annonsblockerare JA eller NEJ på "mina sidor". Sedan bör whitelists med mera gå att ändra där.

En tjänst som skulle fungera till både unga, äldre, pensionärer med mera. Eftersom det sköts på DNS nivå skulle det fungera för både datorer, mobiler och surfplattor. Och det skulle definitivt vara värt 49:- månaden om detta sköttes bra och smidigt med bra blockeringslistor.

Visa signatur

Jag ansvarar för vad jag skriver, inte för vad du förstår.
Förlåt, jag hörde inte vad du tänkte säga.

Permalänk
Medlem

Skulle vilja ha en exchange plan för router för oss som vill ha det bästa.
Jag är en sådan som gärna byter ut min router varje 12mån ca.
Skulle uppskatta om man kunde få det genom sin operatör.
Kostnad av uppgradering av router beror på skicket på sin nuvarande router.
Är en engångskostnad all från 500 och till nypris.
Och INGA Technicolor!

Visa signatur

Fractal R6 Blackout TG | ASUS TUF X670E Plus|Ryzen 7600X / H150i Elite LCD | Corsair 32GB DDR5 @6000 | 7900XTX Hellhound | nVme 500GB OS-PRG | NV2 2TB | 4TB HDD x 2 | SteelS Apex 7 | Razer Viper Ultimate | SoundBlasterX G6 + Sennheiser HD 660S | AOC 34" CU34G2X
*SERVER: HP MicroServer Gen8 - Xeon E3-1220L V2 - 16GB - 4x4TB* - PLEX - AdGuard
*MOBIL: Google Pixel 7 Pro 256GB

Permalänk
Hedersmedlem

En Internetleverantör ska göra tre saker:

- Leverera en snabb och stabil anslutning.
- Inte prioritera trafik olika beroende på vart på Internet man ska.
- Leverera fantastisk kundsupport som löser fel snabbt när de uppstår.

Värdeadderande tjänster väljer jag i allmänhet bort, särskilt när de tjänsterna har som resultat att man låser sig fast hos en viss leverantör - jag tar exemplet om e-post. Om du har kalle@mininternetleverantör.se som e-postadress så är det inte det lättaste att byta leverantör.

En bra värdeadderande tjänst låser inte fast en kund hos en operatör - den får en kund att *vilja* stanna kvar. Bra kundtjänst och en stabil tjänst är ett exempel på det.

Det fantastiska med Internet är ju ändå valfriheten, att välja och vraka bland alla de tjänster som finns ute på nätet. För det syftet så tycker jag att min internetleverantör ska lägga 100% fokus på att ha så många bra direkta anslutningar till olika tjänsteleverantörer som möjligt.

Om Ownit vill särskilja sig ur mängden så tror jag att det som kan vara intressant är att börja ta upp diskussionen om bandbredd vs fördröjning. Idag mäter vi "hastighet" på en anslutning i Megabit per sekund - trots att detta bara mäter hur mycket data vi kan överföra på en viss tid. Det är lite som bakluckevolym för en bil. Vad är snabbare, en sportbil eller en lastbil? Sportbilen så klart, men det är ju lastbilen som kan transportera mer last på samma tid. Det som är mer analogt med hastighet i en bil är ju just latens. Om jag öppnar en webbsida idag är det ju trots allt latensen som styr hur snabbt jag kan få svar på mina frågor. Det går säkert att fånga en del uppmärksamhet med en intelligent kampanj kring detta. "Hastighetsgaranti på riktigt".

Med det menar jag att börja med att garantera låga pingtider mot olika stora gamingtjänster! Publicera statistik på detta. Skriv in i era avtal att ni garanterar vissa maximala pingtider (enligt något bra neutralt kriterium), och att man inte behöver betala för tjänsten om de inte uppnås. För att realisera detta, bygg och konfigurera era nät och er infrastruktur så att ni minimerar bufferbloat och allt annat som ökar latens (snarare än att lappa och laga med QoS).

Det - och sen IPv6-stöd på detta, tack.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Soir:

De flesta ISP:er som planerar rulla ut IPv6 kommer nog rulla ut /64-nät per kund, vilket ger varje kund 18 446 744 073 709 551 616 IPv6-adresser Personligen tycker jag man ska rulla ut färre än så, även en miljon IP:n per kund räcker lååååååångt.

Trevligt! Men så länge de bara planerar och faktiskt inte gör det så får det stå kvar som önskemål.
Finns ju ganska många kombinationer av IPv6 så egentligen behöver det inte snålas.

Permalänk
Medlem

Ett tillval som ger dig en spelinriktad VPN-tjänst likt WTFast och Mudfish för hela WANet hade varit klockrent. Rerouta trafik mot särskilda IPs för att reducera latensen för de som har köpt tillvalet.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK GPU: Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ subtimings
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Medlem

Funktions garanti med 4G som backup.

Bara ett Simkort att hämta! Man kan hämta ett "Ownit" sim som funkar i 1V eller så.

Då får man göra wifi hotspot med mobilen bara :). Utvalda ställeni stora städer kan ha 4G router att låna ut.

ELLER

Erbjuda dyra fina router mot höjd avgift Eller kanske till och med en Dator! (som mobiler och operatörer gör)

Visa signatur

| CPU: Intel i7 7700k | RAM: Crucial DDR4 OC @2400mhz 16GB (2x8GB) | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING| Mobo: MSI H110I Pro | SSD: Crucial BX200 240GB 2.5" SSD | SSD2: Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SSD | Nätagg: be quiet! SFX L Power 600W | Kylare: NZXT Kraken X62 | Chassi: Fractal Design Nano S | OS: Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem

Tycker att även internetleverantörer skulle kunna använda sig av hårdvaruabonomang likt telefonoperatörerna.

Jag gillar generellt inte avbetalningslösningar men för mobiltelefonmarknaden har det blivit mer accepterat.

Vad jag tänker är att ownit i anslutning till sina abonnemang kan sälja paketlösningar till de olika hastigheterna så att användaren i sitt abonnemang även får med hårdvara för att använda internet. Detta kan vara olika kategorier laptops/stationära datorer eller surfplattor.

Visa signatur

7800x3D | Asus Strix 4090 OC | x670 MSI Pro WIFI | 6000Mhz 32GB CL30 DDR5 | SN850X 2GB | NH-DH15 Chromax Black| Fractal North Mesh | TUF 1000W Gold | Samsung Neo G8 32' 4K 240hz | Mac M2 |

Permalänk
Medlem

Tillgänglighet!

Idag accepterar inte användaren ens ett kortare avbrott, oberoende av vems felet är!
Router kan kompletteras med en ISDN- eller mobilbaserad backuplösning som kickar in vid avbrott.

Visa signatur

En sann moddare blir aldrig klar.MBY är SWEC SSD Kung!
Har hängt här sedan 2002. Började modda vid P200. Har gröna datafingrar. -Och du undrar hur jag kan veta allt?!?!?

|4700K|HD7970matrix|16Gb|Seasonic x-650|WaterC DDC BIP120+MP-05|

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja se molnlagring till bra pris. Säg ett avtal med Google, eller liknande, där man kan få deras Drive till rabatterat pris. Skulle utan problem tänka mig att betala 79-89 kr/mån för 1TB lagring.
https://www.google.com/intl/sv_ALL/drive/pricing/

Det som går att trycka på extra är att viktiga bilder och filmer ligger säkert, så som familjebilder, vilket underlättas med ett bra backupprogram till stationära och mobila enheter. Google har program för att synka automatiskt osv, men även andra leverantörer har liknande upplägg.

Permalänk

Läst igenom allt nu, många trevliga förslag, men mitt verkar vara ledigt en så länge.

Vid teckning av abonnemang ska det finnas en kombo deal vilket gör att du betalar 600 kr vid teckning, får hem en kvalitetsrouter, chromecast eller annan liknade lösning. Sen betalar du varje månad 75 kr extra för att få en egen nas-server att ha i hemmet, och sköta all extra lagring och strömning inom hemmet som du kan tänkas behöva. Om någon av de skulle gå sönder ingår service och byte utan extra kostnad.

En viktig detalj i designen för nas och routern är att de inte ska ha kylning på toppen, och vara ganska breda. Detta kommer lämna dig möjligheten att own it. Utan för den delen ha en katt i ansiktet, eller som sprider ut sig över hela tangentbordet, eller det bästa av allt övar anfall.

Tilläggstjänst för de som vill strömma sitt spelande är att lägga till ett capture card för ytterligare 75 kr per månad.

Permalänk
Medlem

Dubbla publika adresser varav den ena alltid är VPN-ansluten. Behöver inte vara jättesnabb fart på den som är tunnlad men möjlighet att ha dubbla WAN-adresser så man slipper krångla med VPN-tunnlar på klienterna.

Visa signatur

- Intel i7 8700K | Z370 AORUS Gaming 5 | MSI 1080TI | 16GB DDR4 |
- Asus ROG G20AJ | Intel i7 4790K | GTX 970 | 16GB DDR3

Permalänk

Funktionsgaranti

Vilka fantastiska förslag det finns här i tråden. Här är mina egna tankar.

Jag tror att det mest frekventa svaret på frågan ”Vad önskar du mest av din internetleverantör?” är från den breda massan att det bara fungerar. Och det ska inte bara fungera, det ska fungera snabbt och stabilt.

Jag är inte speciellt intresserad av tilläggstjänster och sållar mig nog till vad jag kallar för den breda massan. Det hade dock varit en intresseväckare hos mig om ni kunde erbjuda en funktionsgaranti som extra säkerhet till att ni levererar det jag har beställt.

Om tjänsten drabbas av ett oplanerat avbrott innanför er kontroll ska en kompensation utgå till kunden. Enklast och mest medryckande för mig som kund vore givetvis en ekonomisk kompensation så som avdrag på nästkommande faktura. Självklart finns det flera andra möjliga alternativ till kompensation, men då är idén presenterad i alla fall.

Den andra aspekten är att vi som är spelintresserade eftertraktar så låg ping som möjligt. Kan ni visa på att ni genom ert bredband kan leverera lägre ping än konkurrenterna så hade nappat på detta.

Lyckas ni kombinera en funktionsgaranti och låg ping hade jag varit beredd att betala 100-150 kr extra per månad.

En sista bonusidé är att på er kundsida presentera statistik på vilka datamängder olika enheter har använt per månad och program. Statistiksamlingen enskilt hade inte, åtminstone för mig, varit någon dealbreaker vid valet av ISP men hade varit ett trevligt inslag.

Permalänk

Att ni har NTP larm mot er överlämningspunkten. Så fort ni tappar kontakten borde det skickas ett SMS eller mail till den som äger abonnemanget.

Visa signatur

GAMING: Intel i7 7700K | Gigabyte | Vengeance 16GB DDR4 | MSI GeForce GTX 970 OC 4GB | 128GB Samsung 840 PRO
LAPTOP: Dell Latitude E7470 | Intel i5 | 16GB DDR4 | 256GB SSD
SERVER: Dell PowerEdge R620 | 2x Xeon E5-2630 | 128GB | ESXi 6.7

Permalänk

Holy Crap, håller tävlingen på till 7:e mars?
Tråden är redan uppe i 170 inlägg, många väldigt bra svar redan. Vad tror ni kära sweclockare, hur många inlägg kommer denna tråden komma upp i? Jag är glad att jag slipper läsa alla tävlingsbidrag kan jag säga

475 inlägg/tävlingsbidrag tror jag det slutar med

Permalänk

Ownit Cloud
OwnitCloud är en mervärdes tjänst för att ansluta ditt hem till molnet.
Genom att använda moderna VPN tjänster ansluts ditt hemnätverk till Internet.
Via din telefon eller surfplatta kan du kontrollera ditt smarta hem eller varför inte visa semesterbilder för polaren.
För endast 30 kr vidgas utvidgas ditt hem till det moderna molnet och möjligheterna är oändliga.

Visa signatur

[Case: Fractal Designe R5] [CPU: Intel Core i7 6700k 4.7ghz] [MB: Asus Z170 Deluxe] [RAM: 16GB DDR4 Corsair Dominator Pro][PSU: Fractal Design 1000W Newton] [GPU: ASUS ROG GeForce GTX 1080 OC] [SSD: Samsung 850 500GB][Monitor: Samsung32D850T, Asus MG279Q] [Keyboard:Logitech G19][Mouse: Xtrfy M3][Headpohnes: Sennheiser HD650]

Permalänk
Medlem

Skulle också önska ISP-baserad backup i form av cloud men ännu bättre än så: skall erbjuda en lokal backup som speglas 1:1 dagligen och som prioriteras i nätverkstrafiken. Oavsett om du har 1mpbs eller 1gps så går backupen i 10gbs via din fiberlina. Engångskostnad beroende på storlek på lokal nas och datamängd, låg månadsavgift (som Ownit redan har)

Permalänk
Medlem

Erbjuda kunder som vill tjäna lite pengar att mina crypto när datorn inte körs så som med Nicehash.

Visa signatur

CPU: Intel Core i7 6700k | Moderkort: Asus Z170I Pro Gaming | Grafikkort: MSI GTX 1070 Gaming X | Ram: Kingston HyperX 16GB DDR4 (2133MHz) | PSU: Fractal Design Edison 550W | Chassi: Fractal Design Define Nano S.

Permalänk
Medlem

Förkonfigurera era routers att peka på Cisco FamilyShield. Marknadsför det som "familjealternativet, för ett säkrare internet". Lägg på 29:- /mån på fakturan.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D, Msi B450 Tomahawk, RX 7800XT, 32 Gb Corsair Vengeance Pro, vattenkylning.

Permalänk
Medlem

Raspberry pi colocation, har funnits/finns på andra platser, men hade vart trevligt om ni erbjöd också.

Pris: 0kr i månaden som ett incitament att byta till just er.

Permalänk
Medlem

Skulle vilja ha möjligheten att få en egen domän som pekar mot min hem ip. Statisk ip i all ära men det är ju en snyggare lösning med en egen subdomän som tex *valfrit*.kund.ownit.se
Hade varit väldigt smidigt när man ha en spelserver eller dylikt hemma.

Skulle kunna tänka mig att betala nånstans mellan 25 och 50 kronor för en sådan lösning.

Permalänk
Medlem

Jag är säker på att det har nämnts, men en vpn inklusive adblock aktig service skulle nog gå bra åt. Själv skulle jag kunna tänka mig att runt 50kr/månaden är okej pris på det.

Visa signatur

ASUS TUF Gaming Z590-Plus WIFI ; ASUS Strix GTX1080 ; Intel i7-11700k ; Scythe Mugen 5 Rev.B ; Kingston HyperX 2x8Gb DDR4, 2666MHz ; Corsiar 850W ; Samsung 850Evo, 500Gb SSD ; 1,5Tb + 2Tb HDD ; Define R5 Black ; någon DVD läsare ; Blackstorm Mus ; Corsair Raptor Gaming K30 Tangentbord

Permalänk
Medlem

Behöver inte vara så svårt egentligen, det jag saknar är egentligen en snygg och väl genomarbetad tjänst-sida eller dashboard kan man själv kan konfigurera vad man vill visa oavsett om det gäller dataförbrukning, graf över inkommande utgående data eller blockera en eller flera avsändare/mottagare om så önskas. Även kunna göra ändringar på abonnemang eller aktivera tillfälliga tjänster eller liknande.

Mycket finns idag genom flera olika tjänster, lite från "mina sidor" hos sin ISP och andra från admin-gränssnittet för sin router. Tjänsten kan byggas på allt eftersom och gärna med ett hyfsat API så att användarna själva kan skapa moduler och "appar" för att erbjuda till andra användare. Kanske kan en väldigt bra byggd app som många användare använder sig av ge någon sorts bonus till skaparen i form av gratismånad eller liknande.

Pris för en sådan tjänst beror mycket på utbud men 19-29kr/mån skulle jag kunna betala för det iaf.

Permalänk
Medlem

Tillägstjänst för "Expert support" så man kommer direkt till Second-Line/tekniker.

Så om man är duktig och klarar av djupare felsökning själv borde man kunna teckna en tjänst för snabbare support. Detta genom antingen hemsidan eller få tillgång till ett exklusivt support telefon nummer.
När man ringer måste man uppge kund nr, så om man har tecknat "expert support" blir man vidarekopplad till tekniker/second-line direkt.

Telia har typ en sådan tjänst för företag.

Visa signatur

Tiden är alltid 17.00 någonstans i världen.

Permalänk
Avstängd

Hade jag legat bakom en isp hade jag siktat på vpn man kan baka in till bra pris i abonemang eller köpas löst som inte är restricted utan har tjänster dom flesta skulle önska som

- Anonym utan loggar
- Med riktigt bra kryptering och säkerhets funktioner
- Som klarar högupplöst streaming 4K
- Utan datamängd restriktion
- Man kan välja land IP kommer från
- Är enkel att koppla upp mot enheter oavsett os
- Kan optimera ping/hastighet för gaming "välja server" eller auto optimera för bra ping

Där tjänsten t.e.x kostar 49kr månaden om den används med ett abonemang eller 99kr utanför isp´n och håller den enkel typ tänk 2 klick klar eller rullar utan installation men har avancerade inställnigar man kan komma åt vid behov

Det är inte orginellt men i tider med säkerhetsproblem är det nog uppskattat för alla oavsett om man spelar och vill ha bra ping med vpn eller vill se sin favoritserie från hemlandet eller tittar på säkerhet är det en tjänst som passar många behov både privat och av företag

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w