Funderingar om multitool fritid och allroundbruk.

Permalänk
Medlem

Funderingar om multitool fritid och allroundbruk.

Hejsan,

Jag velar mellan två modeller av multitool. Ska ha det för fritidsbruk/allround. Har ett litet jag gillar men saknar tång, pincett och sådant.

Knivbladet måste vara bra (inte för litet).
Tång skall finnas men behöver inte vara Leathermanklass.
Sågtandat knivblad får gärna finnas men inget grundkrav.
Korkskruv måste finnas då jag inte äger någon annan.
Pincett måste finnas.
Bra låsning på knivbladet är viktigt.
Sax är viktigt och den ska vara bra. Fjädern är inte lika viktig.

Har landat i att de enda två som checkar alla grundkrav är Victorinox Work Champ XL eller om jag skippar sågtandat knivblad, Victorinox Work Champ.

Har valt bort andra tillverkare pga de har ofta bra knivblad och rejäl tång, men saknar helt korkskruv, sax och pincett. Och Victorinox är alltid Victorinox. Och jag vill bara behöva köpa ett enda någonsin mer.

Så det är egentligen mest en fråga om vilken som är mest tolerabel i handen.

För er som inte tycker det är viktigt med korkskru, sax eller pincett, men vill ha ett seriöst multitool, men inte vill köpa en Leatherman, då rekommenderar jag en annan modell.

T.ex Biburi Multitool Pliers Pro. Närmare tusingen på Svenska Amazon eller 49 Euro på Tyska. Vad jag läst verkar den kunna mäta sig hyfsat med motsvarande funktioner hos Leatherman.

Men jag ska bara fundera klart här nu och sen blir det nog ett köp..:)

Visa signatur

Lenovo Legion Y540-17-IRH med: 17.3" 144Hz skärm | Intel I7 9750H | 32GB DDR4-2667 CL16 | GTX 1660TI 6GB | 2TB Crucial P2 NvME Boot + 2TB SSD Lagring

Permalänk
Medlem

Har aldrig ångrat mitt inköp av Leatherman Surge, har haft den bra många år nu, funkar som ny.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk

Ett problem är knivlagen. Jag själv har ett par multitools bl.a. dyrare Victorinox, Leatherman som jag köpte för att jag ville så gärna ha dem när jag var liten. Problemet med knivlagen är att dessa vanliga multitools är inget man får ha i väskan eller på sig för jämnan.
Det blir mer när man ska göra något större arbete och då duger de ofta inte till.

Min åsikt är att man då får tänka till. Jag har mina som prydnad/leksak i hemmet. Har någon billig från Biltema/Jula, som jag tänke använda på vissa isolerade platser när jag lagligt får ha dem, men det har inte blivit så mycket.

*edit*
Att det för vanligt folk är så sällan som man faktisk får ha med sig dessa multitools bidrar till att de inte är så populära, det vore annars självklart för många att alltid ha med sig verktyg för det ena och andra i ett superkompakt format.