Letar efter en liten tyst speldator

Permalänk
Medlem

Letar efter en liten tyst speldator

Hej!

Idag har jag en media dator i vardagsrummet för lite film och serier som står i vårt tv bord.
Sambon har blivit lite intresserad av att spela och kör spel på den datorn som two point hospital, civilisation 6, two point campus. Inte de mest superkrävande spelen och datorn idag klarar av spelen på nedsatt grafik. Hon börjar bli intresserad av att testa lite mer krävande spel.

Sambon är ljudkänslig lite jag har satt in tysta fläktar, letat efter så låg db som går, och sambon tycker att det typ var tyst men funkade när den var nere i tv möbeln. Däremot när hårddisken arbetar ibland så tycker sambon det låter för mycket och vill stänga ner datorn om hårddisken inte slutar att arbeta.

Idag är vår dator i ett liggande HTCP chassi som är lite slimmare än standard måtten. tidigare var den placerat i ett trängre utrymme då det behövdes men den har lite mer utrymme att få idag, men inte mycket. Hittar tyvärr inte chassit på prisjakt för referens.

Då jag börjar få lite andra planer för den datorn har jag ett tag tittat på någon form av alternativ till min sambo och försöker hitta någon lite tyst dator. Jag har tittat på färdiga configs såklart men de är lite stora och antagligen hade jag behövt byta ut fläktarna. Chassit hade varit för stort och behövt stå utanför möbeln, något som sambon inte skulle uppskattat.

Jag är på jakt efter någon liten dator, kan vara i ett liggandes HTCP chassi, som är tyst. Klarar av spelen jag nämnt och gärna lite kapacitet för lite större spel.

Jag vet inte riktigt vart jag skall börja att titta på.
Kanske mycket att önska men hade velat hitta något under 10 000

Blir glad om jag bara får lite pointers i rätt riktning så jag vet vad jag skall/kan söka på

Tldr:
Letar efter enkel speldator som är liten och tyst som klarar enklare spel men har utrymme för något bättre.

Permalänk
Medlem
Permalänk

Du har ju nämnt mycket kring ljud och storlek, men inte särskilt mycket kring prestanda eller faktiska krav inför dessa "lite mer krävande spel".

Vilka dimensioner tillåts för chassit? Det är väl där man får börja liksom, och om det måste få plats inom en viss yta för att få plats i bordet så bör du ju kunna mäta det om inget annat?