Inlägg

Inlägg som matte_6633 har skrivit i forumet
Av matte_6633

Tack för alla svar. Jag låter datorn vara som den är och hoppas på att den får vara frisk ett tag till.

Av matte_6633
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forze
Jag ser felet direkt, Asrock.

Datorn har fungerat som den ska nu i en vecka utan att hänga sig. Men kan det vara idé att byta ut moderkortet? Men isåfall kan man väl nästan lika bra byta processor och minne på samma gång?

Av matte_6633

Datorn har nu fungerat en hel dag utan att hänga sig så problemet verkar vara löst. Jag låter kylflänsen vara så länge. Tack för hjälpen.

Av matte_6633

Jag har nu tagit bort all damm. (Där var en hel del) Jag kan inte se någon fläkt som sitter direkt på moderkortet. Alla fläktar verkar snurra som de ska. Men där är en orange kylfläns (är det den?). Kan det vara värt ett försök att byta den? Om problemet kvarstår? Datorn har nu varit på ett par timmar och har inte hängt sig.

Om jag vill byta den, köper jag en ny? Eller tar bort och gör rent och sedan sätter på ny kylpasta och sätter fast den igen? Samt vad använder jag för att göra rent?

Av matte_6633

felsökning, datorn hänger sig

Hej!

Jag har lite problem med min dator. Problemet är att dator hänger sig lite när den vill. Jag använder endast datorn till enkla saker, typ skriva dokument, surfa, chatta. Inget spelande. Oftast hänger den sig inom en timme efter uppstart. Sedan måste den stå en stund innan den vill starta igen.

Jag har sökt efter virus. Använt register-reperationsprogram och liknande. Men hjälper inte.

Har kollat temperaturen på CPU, moderkort, hårddisk. Har använt programmet Everest. Everest säger att MCP-temperaturen är 77 grader. Är det för varmt? Kan detta orsaka att datorn hänger sig? Och isåfall, hur åtgärdar jag problemet? Eftersom jag är lite nybörjare, så undrar jag också vad termen "MCP" står för.

Datorn är ca två år gammal. Jag tror att datorn består av bland annat följande:

AMD Sempron 1800 Mhz (9*200) 3000+
AsRock K8NFG-VSTA, nVidia nForce 6100-405 AMD Hammer
NVIDIA GeForce 7300 GS 256 MB
Maxtor &V160E0 160 GB 7200RPM Sata-II

Av matte_6633
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Säkrast och snabbast att starta från CD/DVD och formatera och installera om allt. Backup borde då göra ändå oavsett hur du vill lösa det här.

Om det går att reparera så tar det som bäst lika lång tid som det tar att lägga in allt igen. Då kommer du ändå ha massor med skräp kvar etc. Eventuellt problem med att windows uppdateringar ger felmedelanden efter reparationen etc.

Tack för ditt svar.

Det visade sig att det inte ens var möjligt att utföra en reperation av windows. Varför vet jag inte. Under reperationsproceduren hängde datorn sig hela tiden vilket resulterade att mitt tålamod tog slut och jag formaterade och la in windows på nytt istället.

Av matte_6633

virus. reparation windows xp?

Hej!

Jag skulle vilja börja med att säga att jag är inte är speciellt bra på datorer och skulle behöva lite hjälp?

Den andra datorn i hushållet drabbades nyligen av virus, vilket ett virusprogram plockade bort. Men nu fungerar inte datorn som den ska (jag tror att det beror på att viruset låg i någon rolig mapp som windows behöver för att fungera som det ska)

Hur som helst är nu viruset borta men när jag startar datorn laddas "windows klassisk" utseende inställningar eller något i den stilen och det går inte att byta tillbaka till "windows XP". Detta kan jag väl leva med men diverse program har slutat att fungera som de ska, samt att det inte längre går att gå ut på internet (har prövat olika webbläsare).

Så min spontana fråga är om det är enklast att formatera eller går det att köra någon form av reperationsinstallering av windows XP?

Följd fråga: Tar en reperationsinstallering bort befintliga program/dokument på datorn? (Behöver jag ta backup på mina dokument och sånt före en eventuell reperation?)

Eller är det någon som vet hur jag ska gå tillväga för att få en fungerande dator igen?

Tacksam för svar.

Av matte_6633
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Homer_S1
O man läser här : http://support.microsoft.com/kb/307844
Så verkar det som att man inte kan byta bokstaven på en systemdisk.

Så vill du verkligen ha C: som systemdisk får du glatt sätta dig och installera om igen.
Glömm inte koppla ur skrivaren denna gången, då blir det samma sak igen.

/Homer_S1

Okey, tack så mycket då vet jag iallafall.

Av matte_6633

C: blev E: vid formatering

Hej!

Börjar med att berätta att jag har ingen anning om jag är i rätt forumsdel eller inte men jag gör ett försök iallafall.

Jo så här e det att jag har precis formaterat om hårdisken (har bara en) tänkte mig inte för så noga och lätt alla sladdar sitta i på baksidan utav datorn.

Formaterade, installerade Windows XP och allt verkarade fungera, men nä. Den enda hårdisken heter E: och inte C: som jag vill att den ska heta. Däremot har skrivaren som sitter i USB-porten blivit "flyttbar disk C:" Kan jag fixa till detta så att jag bara kan byta namn på hårdisken så att den heter C: eller måste jag formatera om igen?

Hoppas att det finns någon som kan hjälpa mig.

Av matte_6633

Simpsons: Hit and Run, verkar vara det bästa alternativet. Det viktiga är att hålla våldet nere, för han har en otrolig förmåga att bli våldsam av för mycket tv-spelsvåld.

Tack för alla bra svar.

Av matte_6633

okey, tackar för alla svar, ska nog pröva driver så får vi se hur det går.

Av matte_6633

Söker spel, typ som GTA

Hej!

Nu är det så här att det börjar närma sig jul och jag är som vanligt ute i god tid. Min lillebror önskar sig GTA i julklapp, men eftersom han bara är 7 år så tycker jag att det är för våldsamt för honom.

Det som han tycker är roligast är att man kan gå ut och in ur bilar och byta bilar ganska fritt. Det ultimata hade varit ett spel som liknar GTA fast utan våld, eller minimalt med våld. Finns det något sånt spel att köpa till PC eller Xbox?

Av matte_6633
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sachia
Det kanske är en extern dvd läsare som går in i USB?

Nej, den sitter i datorn och den är kopplad med ström och med moderkortet i ett litet kretskort som sedan i sin tur är kopplad till cd-romen.

Kruxet är att dom här sladdarna är fastlöddade på det här lilla kretskortet och jag vågar inte ta bort dem. Så jag undrar om det är standard eller om det är "hemma bygge"? Är det standard är det bara till att köpa en ny läsare och bytta ut, om inte så kan det bli lite klurigt.

Av matte_6633

det är till en stationär. det är skit lätt, men det jag undrar är om det är standard med bara ett hål där bak på dvd-läsaren?

för på dom vanliga (stora) brukar där vara två hål.

det är en sådan cd-läsare som brukar sitta i laptops.

Av matte_6633

dvd-läsare, amatör

Hej!

Det bör nämnas att jag är amatör på området men det är så att jag har tagit mig på att byta dvd-läsare i min flickvänns dator och jag är inte riktigt säker på min sak.

Det jag undrar över är om det är standard med bara ett hål på baksidan av dvd-läsare när det är läsare som är extra tunna. (Typ en "slim"). För på hennes dator är det ett grönt litet kretskort (eller vad det nu är) som har tre sladdar till sig, en ström, en till moderkortet och en till som jag inte riktigt vet vad den gör. Det här kretskortet sitter sen i hållet på cd-romen. Är detta standard på alla tunna dvd-läsare? För isåfall är det nog bara till att byta, tror jag.

Jag är van vid vanliga dvd-läsare, dom här tjocka. Men där är ju flera hål, en till strömen och en till moderkortet. En sån skulle jag klara att byta utan problem, men har aldrig stött på en sån här tunn.

Hoppas att det är någon som förstår vad jag menar och som kan hjälpa mig.

//Matte

Av matte_6633

Precis! Tack så jätte mycket!

Av matte_6633

namn på nintendo spel

Hej!

Nu har jag funderat så jag håller på att bli tokig.

Jag är på jakt efter ett nintendo spel (8-bitars). Spelet går ut på att man e en eller två robotar som skjuter olika vapen, typ laser, röda kulor osv. Sjukt roligt, kommer dock inte på vad det heter. Tror att första banan är i grön-teräng och första bossen är en mur med en massa vapen på.

Hoppas att det är någon som vet vad det heter.

//Matte

Av matte_6633

problem med tv-out

Hej!

Jag skulle vilja klona datorskärmen till tvskärmen men jag får bara skrivbordsbilden på tvn. Och datorskärmen ser ut som vanligt.

Jag har ett Ati X600XT grafikkort. Finns det program som kan fixa detta lätt till en eller är det en inställningshistoria?

//Matte

Av matte_6633

TACK!

Av matte_6633

namn på super-nintendo spel

Har förtvivlat försökt att komma på namnet på ett gammalt super-nintendo spel. Spelet gick ut på att man var en ninja och/eller en tvättbjörn och sen skulle man "fighta" sig igenom olika nivåer i en stor värld för att slutligen komma till den stora bossen. Kommer inte på vad spelet heter, är det någon som vet?