Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av Yatagarasu:

När det gäller FSR så renderas UI/HUD in efter det att FSR gjort sitt.

Det är här RSR särskiljer, för det händer precis i slutsteget, det vill säga efter att saker som HUD har renderats. Hur detta kommer påverka saker som UI/HUD återstår att se. Förhoppningsvis är det inte något som kommer märkas av i en negativ klang

Jag testade FSR i slutsteget då Eve inte har stöd för det out of the box. Går att applicera FSR på alla spel idag även om de inte har inbyggt stöd för det skillnaden är att det hamnar i slutskedet som du nämner.

Av Commander
Skrivet av Novdid:

Njae, HUD påverkas väldigt negativt av att skalas upp på detta vis. Så det kommer ge samma resultat på det renderade, men totalt sett se sämre ut för användare.

Är inte så farligt, testat FSR i en del tunga ui spel så som Eve Online och man ser inte så jäkla stor skillnad mot native. Inte gjort Side by Side men inget stack precis ut.

Önskar bara att den hade stöd för fler upplösningar, förhoppningsvis kommer det med RSR.

Av Commander
Skrivet av Mörksuggan:

Att Nvidia och AMD väljer att skriva marknadspris på sina produkter när dom kommer att gå loss för 200+% för slutkund är ju bara komiskt. Det är ju som om alla produkter du skulle köpa annars också skulle vara så. Typ den "nya" folk elbilen som alla kommer kunna köpa. Bara 50.000 för en ny, men som slutar med att den kostar 200.000 när väl kunden ska ha sin nya folkbil.

Dra till med en fantasisumma istället. 2 miljoner, varken ett öre mindre så kanske dom kan sälja sina produkter till "vrakpris".

Kommer sluta med att det är SOC priset inte själva priset på kortet

Av Commander
Skrivet av CrazyDriver:

Sitter och stirrar på listan över USB support och måste erkänna att jag inte längre har någon som helst koll på USB. Det känns som att USB-standarden har blivt helt obegriplig. Samma sak gäller för övrigt Thunderbolt på min Macbook. Är det inte Intel som tog fram Thunderbolt och hur kommer det sig att det knappt går att hitta ett PC moderkort med stöd för Thundebolt?

Licenser och kostnad

Av Commander
Skrivet av Yoshman:

Om du läser artikeln framgår det varför man anser att onkel Sam bör ställa upp!
Kort-kort-sammanfattningen är: Taiwan, Sydkorea och framförallt Kina ger "inhemska" företag rätt rejäla rabatter, frågan som ställs är hur ska företag som Intel, Texas instruments och andra som primärt verkar i USA kunna konkurrera med det om man inte får motsvarande stöd från "sitt" land.

Mjo, de har barnarbete i Kina hur skall man kunna konkurrera mot det?
Förstår poängen men det sticker i ögat lite när bolag vars omsättning och vinst slår BNP för länder vill ha subventioner för att "skapa jobb". Väldigt tunn linje detta.

Av Commander
Skrivet av Wizbro:

De blir alltmer desperata att hålla en kvar. Tyckte det var patetiskt nog att de bönar och ber en att ha kvar E*ge som standardwebbläsare när man försöker ändra det i inställningarna men Microsoft kunde alltså sänka sig ännu lägre.

För mig blir det lite motsatt effekt mot vad de vill.
Så jäkla iriterande vet jag att jag vill ha program x eller y och sedan få "är du säker på att du inte vill ha z istället" triggar mig så ofantligt mycket. Inte nog att Windows plötsligt ändrar default lite då och då.

Skrivet av anon336981:

Det finns faktiskt ett diskussionsvärde i vad som anses vara bättre. Väljer man att hänga upp sig på Internet Explorer, kan man lika bra använda lika dåliga jämförelser till allt annat.

Håller med men blir lite mycket fanboys över hela snarare än diskussion men bättre att ha någon form av diskussion än ingen alls

Av Commander
Skrivet av Dinkefing:

Helt otroligt att många här på Sweclockers är emot affären. Egentligen är det inte förvånande. Jag tror Nvidia skulle ge ARM en väldigt stor skjuts framåt.

Skrivet av Levandebild:

Haha ja, konkurrenter som vill se affären gå i stöpet för att själva kunna köpa.
Ser mycket större hot mot ARM om Qualcomm skulle vara ägare än Nvidia. Förstår inte ens varför alla utgår från att Nvidia skulle använda uppköpet till ensamrätt när licensiering och externa affärer skulle betala tillbaka affären mycket effektivare. Alla är så cyniska när det kommer till business. För att vara ett teknikforum verkar många missa hur teknikfientligt det är att vara emot denna deal. Hoppet finns väl i att de ändå väljer att utveckla tekniken även efter misslyckad affär och fortsätta med planerna som "ingenting har hänt". Låtsas att det regnar etc. Förlusten av flera miljarder i onödan kan dock göra dem motvilliga till det. Men you win some you loose some. Inte så att de är fattiga för det. De klarar sig bra ändå. Bara fortsätta kämpa!

Bästa de kan göra är att skapa ett företag ihop för att sedan driva ARM frammåt likt Khronos Group, Linux Foundation, etc etc.

Jag är förvånad att andra är förvånade att inte vara cyniska när det kommer till uppköp. De gör det för att få in stålar, ser nvidia större möjligheter att kunna stänga eller försvåra för konkurrenter efter köpet kommer de göra det allt annat är ett svek mot deras aktieägare som vill endast se vinster.

Av Commander
Skrivet av Don Stroker:

Då får man definitivt ge kred till CDPR som var tvungna att gå ut och be om ursäkt för att spelet inte levde upp till förväntningar för både kunder och de själva. (Cyberpunk)

Men att EA och DICE inte gjort de, inte förvånad. De kommer de säkert inte göra heller.
Spelar-antalet kommer att sjunka de kommande månaderna. Helt säker på det.
Rätt åt DICE och EA.

CDPR gjorde exakt samma misstag, skillnaden är att det är deras levebröd och utan inkomster så kommer de förlora allt. EA har miljarder från deras andra franchise och kan spotta ut 30 andra spel på samma gång.

Skrivet av SellahiR:

Servrarna jag spekal på är fulla, jag tror inte dom anser att det är ett misslyckande

Att en server är full är ju imponerande sätt till hur spelet ser ut. Dock ha i åtanke att Farming Simulator 22 och Euro Truck Simulator 2 har fler spelare och högre peak än vad Battlefield har på Steam. Farming har mer än 2x antalet spelare vilket är hysteriskt roligt och jag hoppas att någon på EA's kontor printar ut topplistan och sätter som en poster som en form av heder. Skulle jag jobbat där skulle jag lätt gjort det.

https://store.steampowered.com/stats/Steam-Game-and-Player-St...
Farming simulator: https://steamcharts.com/app/1248130
Euro Truck simulator: https://steamcharts.com/app/227300
Battlefield: https://steamcharts.com/app/1517290

Av Commander
Skrivet av klotim:

Så en massiv changelog där det egentligen hade räckt om det stod:
- Fixed rain appearing inside.
- Fixed spelling because our developers didnt went to grade school.

Måste väl visa för alla att de jobbar hårt på att fixa saker i ett par veckor till innan allt tystnar och Rockstar kan skita i att lägga utvecklare och resurser på detta där folk får nöja sig med ett ofärdigt 20 år gammalt spel.

Det med rain känns som istället för att faktiskt "fixa" så fulfixar de varje tillfälle det kan ske med lite "z index trick". Känns som att de aldrig kommer på riktigt fixa problemet och bara gå från en intern lista eller någon som rapporterar att de ser regn där det inte borde vara det. Nån från QA kommer ha kul att sätta ett cheat på always rain och sedan spela i dagar och titta efter hål i taken.

Av Commander
Skrivet av aki04:

Det jag menar är att Dice borde ha sagt att utvecklingen inte får så bra som dom trodde och varit ärliga med det istället för att få vidare och släppa ett skitspel som bf2042

Säga till vem?
Säg att högsta hönset i Dice som hanterar BF säger ifrån och säger "fan vi behöver 6 månader till".
Någon på Dice eller EA säger nej vi måste ha ut det Q4 för att ta med i vårt räkneår, vi löser det efter lansering.

Omöjligt att ingen på Dice eller EA kände till att spelet sög och att det kom som en käftsmäll som de upptäckte när reviews började trilla in på Youtube/metacritic etc.

Det har hänt miljontals gånger, och kommer hända igen speciellt när folk skiter i och köper grisen i säcken genom att köra pre-orders.
Detta är inte heller något specielt till EA, utan så är det för alla spelstudios och publishers. Sedan kan vissa vara mer realistiska och faktiskt backa ett lanseringsdatum och ta smällen i form av att aktien tappar i värde pga ett spel blev 6-12 månader försenat.

Av Commander
Skrivet av infigo:

Fast om du betalat Mercedes 600k för en bil med digital backspegel som är standardtillbehör för modellen, så ingen månadskostnad. Om de sen plockar bort det senare så hade det varit en rättstvist för du betalat för en funktion de tagit bort, du har inget avtal på det för det ingick i köpet, inget man köpte till själv och betalade utöver bilen.

Nu vet jag inte exakt hur homey hade IFTTT integration men har för mig att en vis del var standard och man kunde lägga till för pro. Om man då köpt den för IFTTT ingår som standard så förlorade produkten sin funktion.
Kan nog vara fall för reklamation i sverige.

Hm som du säger, beror lite på hur avtalet och hur det har presenterats. Kan ju bli som det blev med Sony och OtherOS där de blev stämda när de tog bort OtherOs funktionen i en firmware uppdatering.

Skrivet av hölmiz:

Kännde inte till EQS rear-wheel steer och förstår inte vad du menar med Tesla och superchargers. Utvekla gärna eller länka

Tesla kan låsa din bil från att laddas med SuperChargers.
https://electrek.co/2020/02/12/tesla-disables-supercharging-s...
Var någon diskussion på nätet om att de låste för en vanlig användare också dock har jag inte detaljerna.

Av Commander
Skrivet av hölmiz:

Inte för att jag använt vare sig homey eller ifttt men jag tycker det är märkligt när funktioner på produkter försviner. Det var ju med på specefikationerna och funktionerna när du köpte prylen. Att seb tillverkaren godtyckligt kan ta bort stödet är märkligt. Tänk att du köpt en bil och efter 2 år så kommer det någon och svetsar igen bakluckan på din bil för att tillverkaren av någon anledning tyckte det behövdes.

Detta har du redan idag på bilar. Mercedes och andra säljer avtal att x eller y funktion kostar x eller y i månaden. Går avtalet ut så tappar du funktionen i bilen. För just Mercedes är EQS Rear-Wheel Steer.

Tesla kör väl det på sina super chargers också.

Skrivet av snajk:

Nja, det finns inte riktigt något fullvärdigt alternativ idag i alla fall. Men det handlar ju om ett verktyg för utveckling och testning och då tycker jag inte kostnaden är så farlig, hade vi behövt docker desktop för varje kundinstallation så hade det varit värre.
Jo men alla dessa alternativen är ju kostsamma. Visst kan vi bygga vidare på IdentityServer4 men det hade sannolikt tagit en ganska stor del av våra resurser. Köra vidare på en gammal produkt som inte får "säkerhetsuppdateringar" är inget alternativ för oss. Kvar är att antingen betala eller byta ut, och vi kommer med största sannolikhet att byta ut. Det kommer att kosta resurser också men jag antar att man bedömer att det blir billigare på sikt. En skillnad mot Docker är också att det finns flera bra OSS alternativ, det handlar bara om att bygga om vår lösning.
Jo.

Menar ni docker desktop dvs guit till Docker? Man måste väl inte betala för den om man inte behöver "pro" bitarna, har inte kikat var de erbjuder men har klarat mig gott på standard versionen man får.

Av Commander
Skrivet av nick-li:

Vänta nu var e alla kommentarer om att Wayland Aldrig! att ta över för X11... underligt ställe dehär sweclockers /S

Läste häromdan om en som spekulerade i att använda Wayland för att visa segregerade program i Docker som en QubeOS lik funktion, nu hittar jag inte en länk :(.

Men kul att det äntligen kommer stöd från nvidia för wayland.

Med tanke på alla problem X11 har och åldern så tror jag det blir svårt att hitta folk som är så bakåtsträvande att de vill ha teknik från 80 talet

Dock så är inte allt gott. Saknar i Wayland att kunna köra soft restart i gnome dvs starta om hela desktop utan att förlora data eller position på fönster. Var guld när man körde Nvidia + Gnome shell och något buggade pga deras drivrutiner, bara 1s och allt var fräscht.

Skrivet av Beltet:

Inte Pop iallfall. Kollade på min precis.
Gissar att det har med Nvidia kompabilitet att göra.

System76 som utvecklar Pop har många Nvidia baserade laptops, väldigt tveksam till att de kommer aktivera wayland innan den funkar felfritt på Nvidia.

Skrivet av DasIch:

Wayland är väl tyvärr fortfarande i beta-stadiet. Vet inte om GBM hjälper där.

Beta skulle jag inte kalla det. Kört Wayland på min dator i över 1 år på AMD kort. Inga som helst problem och ingen tearing i något alls är guld värt.

Dock så finns det lite brister så som att inte alla applikationer klarar av att dela skärm då inte alla har hunnit implementera de nya protokollen som kommit fram. Något specifikt du syftar på annars?

Skrivet av FriendOfPi:

Wayland - The promise that keep on not giving.

.. skall jag vara ärlig har jag svårt som slutanvändare att se någon uppsida med Wayland.

I princip alla fönsterhanterare till X11 har en compositor out-of-the box idag. Och de utlovade "prestandavinsterna" har lyst med sin frånvaro, tvärtom så verkar X11 hålla fortet väl mot uppstickaren.

Fast vilka prestandavister har de pratat om? Stora delen har handlat om säkerhet och möjligt att städa upp allt gammalt skit.
Stora "fixen" har varit att pipelinen har blivit snyggare och saker funkar utmärkt tex behöver man inte special fixar att slippa tearing.

Av Commander
Skrivet av Dunder:

Av samma anledning de lägger mängder av resurser på all annan mjukvara?

Det finns ju redan Chrome att ladda ner, varför utveckla Edge?

De måste ju boosta bing på något sätt.
____

Gedit är nog en bra mellanting mellan notepad++ och notepad som är något av ett minsta man bör ha.
Sen har Gedit lite skumma saker som search och search & replace vilket jag tycket är helt pantat. Fattar inte varför de och spreadsheet look alike har det separerat och självklart inte under ctrl + f kommandot. Som gjort bara för att jävlas.

https://i.imgur.com/iUqcKdB.png

Undrar dock när Microsoft kommer börja att flytta upp saker lite så file home etc inte tar upp en rad. Älskar att Gnome har det i sin ram istället. Massa onödigt whitespace annars.

Av Commander

Ganska gott med 240W för den delen dock måste de börja tänka lite längre frammåt också.

idag så sätter Dell egna specifikationer för att kunna ladda deras bärbara via usb-c som inte följer PD protokollet för att ladda i 100W+ via deras dockor eller liknande. Nintendo gör samma sak för Switch.

Sedan så måste det bli något krav på minimum standard för alla dessa jäkla usb-c sladdar som inte klarar hålla måttet. Inte en gång har det hänt att man har haft en USB-C sladd som tar fyr för att de inte klarar sin egna spec.

Av Commander
Skrivet av bubbelbabbel:

Jag hoppar på tråden. Har en iphone11 med trasigt glas. Försäkringsbolaget föreslår en icke-apple-butik. Om vi utgår från att de inte använder material från apple - vad är risken? Påverkas funktionaliteten?

Med tanke på att Apple aktivt försöker stoppa reparationer för sina enheter så kan lite vad som ske.
Bytet av hemknappen gjorde fingeravtryckläsaren obrukbar efter en IOS uppdatering. Kameran har samma. Vid skärm så tror jag de låser ljusstyrka (osäker dock om man har lyckats komma runt det eller inte)

Men Apple gör lite olika saker för att försvåra reparation utanför deras ekosystem. Även om du skulle använda orginala Apple delar.

Jag skulle rek. köra via Apple så länge deras priser verkligen inte sticker iväg. Mycket av deras reparationer är att du får en annan enhet snarare än att de fixar just din. Men sticker priset ut rejält så är väl google reviews och ryktet som spelar störst roll för en 3e parts reparatör samt att man tar en diskussion just gällande vad sker om Apple skulle få för sig att de låser funktionalitet på din mobil vid en uppdatering för att någon har jobbat på den.

Av Commander
Skrivet av tuomi:

Ändå anmärkningsvärt att det finns ytterligare prestanda att hämta när den redan är så överlägsen under Linux.
Strömhanteringen har väl dock historiskt vart en annan femma...

Just när det kommer till CPUer från AMD så har det tyvärr varit det :/

Skrivet av dlq84:

Jag blir förvånad om Valve inte själva back-portar det de behöver till senaste LTS för SteamOS 3. Men vi får se

Skulle förvåna mig om de inte gjorde det men de kör rolling så är nog inga problem.

Av Commander

Jag tycker det är bra att de gör det.....Men älska dubbelmoralen i det hela.
Litauen skulle blivit våta i byxorna med samma funktionalitet om de hade lika stor avlyssning (om de inte redan har det).

Enda anledningen hela väst är mot Kina i detta är att de är CCP och att Kina visar lite ryggrad, ja de spionerar och avlyssnar på sitt folk men de skygger inte det som våra politiker i väst, Sverige blir ju avlyssnat av USA via Danmark vad gör Sverige åt saken? Ger direktåterkomst via FRA istället och utökar avlyssningen på oss.

Antar det är bättre än att låta USA spendera några extra cent på hackare eller gå via våra allierade.
Good job säger Stevan Löfven och resten av _hela_ Sveriges regering som vänder riktning som löv i en höstvind och sammtidigt pekar finger åt Kina och säger fy dig....

Av Commander
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jahaa... Hade ingen aning om att det gick att köra flera skärmar på en utgång.

Daisy chain, sjukt smidigt en sladd från en skärm till din dator och skärm 2 är kopplad till skärm 1.

Kan köra flera i en chain så länge bandbredd räcker till.

Sen som vissa säger så kräver displayport 4k 240hz att man komprimerar signalen (DSC) då den inte finns nog med bandbredd så en uppdatering är även gott för det.

Av Commander
Skrivet av meanh:

Är det fler än jag som märkt att det betydligt oftare är nedsatt pris på fysiska spel till Switch i år än tidigare? Förut gick priserna nästan aldrig ner, men numera ser man även mer populära titlar för 400:- eller mindre då och då. Har även märkt att utbudet kraftigt ökat på mer obskyra titlar som tidigare möjligen kunnat släppas digitalt men som nu även får fysisk kopia.
Har själv köpt 11 spel till Switchen hittills, vilket faktiskt är flest antal spel jag köpt till en konsol sedan Xbox 360, och fler lär det bli.

Kommer i vågor. Indie spel brukar också komma först digitalt, säljer de bra kommer en fysisk kopia. Sen har vissa publishers för upp ögonen med fysiska varianter.