Inlägg

Inlägg som norado har skrivit i forumet
Av norado
Skrivet av grizzly666:

Det är ju inget ovanligt att färdigbyggt skit innehåller special lösningar vilka kan vara allt från skumma kontakter till att enheter inte passar och i värsta fall att ett standard moderkort inte passar.
Så se till att ditt moderkort passar som det ska och inga distanser heller upphöjningar (vilket det brukar vara i färdigtbyggt skit) finns på rätt ställen och inte kortsluter baksidan på moderkortet.

Sen vad hade du i burken förut cpu,gpu,etc och vad ska du trycka i nu?
Jag frågar för att nätdelarna i dessa färdigbyggda skit datorer brukar vara specificerade så att dom ligger på gränsen att klara av det som sitter i datorn från början.
Plus att det ALLTID är det absolut billigaste skit nätagg dom kunde hitta under den uppköpningsrundan och därmed klarar det oftas INTE att leverera den watt som står på under mer än några sekunder.

Så hade du tänkt byta ut ett grafikkort med ett som drar mer så är mitt råd att köpa ett nytt nätagg först det finns exempel att hitta på nätet med att tex stoppa i en (JA EN) till hd i burken så pallade inte nätagget med mer (dock ovanligt men dom finns).

Jag sitter på OCZ ModXStream Pro 500W och en Gigabyte GeForce GTX 460 OC Mini HDMI Dual-DVI 1GB. De bytte jag för längesedan. Gällande tidigare cpu och moderkort hade jag en gammal i5:a förut, och moderkort vet jag inte. Det jag stoppade i nu var ett nytt moderkort (se vilket i första inlägget) och en i5 3570k.

Av norado

Tack för hjälpen alla ni! Jag löser det när jag kommer hem. Återkommer med resultat!

Av norado
Skrivet av StabTheDrama:

Om du inte orkar hålla på lär det räcka att bryta isär skiten och plugga in metallkontakterna där dom ska vara.

En annan lösning är att om du till exempel har kontakter som passar på power-switch och reset-switch men kablarna som passar går till till exempel speaker och power-switch. Klipp kablarna och skarva om dom så att de passar. Du behöver knappast speaker.

I värsta fall kan du löda dem på moderkortet, men då kan det vara svårt att rengöra pinnarna när du byter chassi.

Lödning är helt uteslutet. För omständigt helt enkelt. Tanken att bryta isär hela pluggen har slagit mig, men det känns svårt. Har jag gjort fel så måste jag ändå köpa nya kontakter. Men jag kanske kan prova...

Av norado
Skrivet av HerrGoreMann:

Du måste ju på något sätt ta ur sladden ur den nuvarande kontakten och skaffa en ny.
Elfa har ett ganska brett sortiment, kolla där.

Jag kommer inte ens kunna veta vilken sladd som gör vad när jag väl har dragit ut dom ur kontakten. Sladdarna har ju olika färger, det kanske finns någon regel för vilken färg som gör vad? Sen hittar jag ingenting på elfa, det är en djungel av produkter. Så om du känner att du kan länka produkten till mig så hade jag uppskattat det.

Edit: Jag vet visst vilken sladd som gör vad, det är bara att jämföra med gamla moderkortet.

Av norado
Skrivet av HerrGoreMann:

Fixa nya kontakter eller nytt chassi.

Var kan jag fixa nya kontakter? De ser dessutom ut att vara ganska hårt kopplade till chassit.

Av norado

Köpte nytt moderkort - och kan inte ens plugga in powerpluggen

Ja nu är det så att jag köpte ett ASUS Maximus V Gene-moderkort, och min 2 år gamla Fujitsu-burk har POWER- och RESET-sladden ihopsatt tillsammans med LED och SPEAKER-sladdarna. För att vara mer tydlig kan ni se vad jag menar med bilden nedan:

http://img715.imageshack.us/img715/1314/bildwl.jpg

Pinnarna på moderkortet sitter annorlunda, så jag behöver ha sladdarna separata för att koppla in dom.
Så frågan är: Vad gör jag? Måste jag köpa en ny burk?

Av norado
Skrivet av Marcusk:

Speakers är den som ska motsvara de analoga kontakterna på moderkortet. Har du kopplat hörlurarna/högtalarna till den gröna 3.5mm porten på baksidan?

Ja jag hade testat den tidigare, men nu när jag gjorde det igen så funkade det! Fel enhet måste ha varit standard när jag provade det förra gången. Ett stort tack för hjälpen!

Av norado
Skrivet av Marcusk:

Enligt den där bilden är frontpanelen inte digital, allt till höger om texten "digital" är analog. Testa att högerklicka på Windows ljudikon och välj "uppspelningsenheter", och testa att sätta olika enheter som "standardenhet" genom att högerklicka på de och välja det.

Alla enheter verkar vara digitala. Har testat att sätta alla som standardenhet men det verkar som att det bara är frontuttaget som funkar.

http://img521.imageshack.us/img521/8759/ljudenheter.jpg

Av norado
Skrivet av ggustavsson:

Kanske du råkat få den digitala delen som standard, inte den analoga som du vill ha

Det verkar som att jag får ljud när jag kopplar in i frontintaget. Och enligt frontintaget så är det den som är den digitala. Du kan se det på bilden här:

http://img337.imageshack.us/img337/3379/analogdigital.jpg

Jag vet dock inte hur jag byter standarden från digital till analog.

Av norado

Tack hörrni. Jag ska ta en titt på det när jag kommer hem. Jag återkommer!

Av norado

Installerat nya ASUS Maximus V Gene - får inget ljud!!

Kopplade in moderkortet igår och efter att ha installerat alla drivrutiner får jag fortfarande inget ljud. Det verkar som att datorn tror att jag får ljud, då mätaren slår när jag sätter på musik/film. Det står dessutom att enheten fungerar korrekt. Högtalarna är rätt kopplade och jag provade även med hörlurar utan resultat.

Kan det vara något jag kopplat fel?

Av norado

Till er som har detta nätaggregat som lyder i rubriken: Låter era exemplar lika mycket som mitt nätagg gör? Så fort jag startar datorn låter hela datorn som ett jetplan, som dock lugnar ner sig efter 2 sekunder. Men väl inne på skrivbordet så reagerar (dvs låter mer) nätagget så fort jag bara rör musen. Jag kan bara tänka mig hur mycket den skulle låta ifall jag spelade ett spel. Kan jag ha kopplat fel?

Av norado
Skrivet av Tappi:

om du ändå ska köpa nytt, varför inte köpa Ivy Bridge? de kostar inte mycket mer faktiskt.

På webhallen kostar den faktiskt bara en 50-lapp mer. Jag vet inte. Jag hade hört och läst så bra grejer om 2500:an, men om det verkligen är bättre så kan jag ju köra på 3570:n.

Av norado
Skrivet av panpo98:

Hur stora problem man får beror på hur stor skillnaden är mellan delarna. Även om du lyckas ta dig förbi eller totalt struntar i felen så går så kommer den att vara långsammare än vad den borde vara vilket gör det lite meningslöst om man inte installerar om Windows.

Det blir som om du och din mormor är nya och gamla datorn/delarna så blir det som om du försökte byta kläder/skor (Windows hårddisk) med henne. Även om du råka få på dig kläderna/skorna så kommer du inte att trivas. Datorn reagerar på samma sätt om man inte installerar om Windows.

Den partitionen du väljer när du installerar Windows är den partitionen som påverkas så är din andra partition säker så länge du inte blundar och slumpmässigt klickar som en fyllo utan att lästa.

Man kan köpa en ny hårddisk som man installerar Windows på. Man bör ändå ha backup på 2 st hårddiskar ifall den ena dör så det är ändå bra att köpa om man bara har en hårddisk.

Skriv gärna märke modell och ålder på ny och gamla nätagget och vilket grafikkort som belastat dom ifall nån kan se nått uppenbart fel. Tex om du hade ett nätagg av låg kvalite som kan ha sabbat andra delar. Många stirrar sig blinda på antal watt och har skärp agg med rena fantasisiffror.

Sen kan du ta bort allt som inte behövs för att få liv i datorn. Flera hade get upp och köpt nytt innan de upptäckte att det var struntsaker som tangentbordet , mus, SATA/IDE/USB kablar, PCI kort, grafikkort, Chassits kablar/kontakter som går till moderkortet, kringutrustning eller kontakten de kopplades till kan blockera starten så att den verka helt död. Andra hade lämnat datorn på reparation som inte hittade något fel för att det kringutrustningen de lämnat hemma som orsakat felet.

En Dator behöver 4 delar för att starta. 5 delar med bild.

Moderkort
Processor (Kylare)
Nätagg (kabel)
Minne

Ingen ide att blanda in Bild (grafikkort) och Windows när datorn är död.

Minnen testar du 1 minne i taget i alla minnes platserna och sen olika kombinationer. I nyare generationers moderkort måste ibland en viss minnes plast har ett fungerande minne i satt för att datorns ska få bild eller starta.

Nollställa bios. Finns flera sätt. Orka man läsa manualen gör man det sättet som står där. Annars kan man ta ut det runda platta batteriet som ser ut som ett mynt. Strömkabeln ska vara utdragen så att du slipper vänta i en hel evighet.

Nätagg hade du redan köpt/testat en annan så då blir det bara trasig moderkort (processor) kvar.

Tack för all info. Då jag inte är hemma kan inte jag se exakt vad det var för nätagg (vet att det är en ganska bra men ungefär 3-4 år gammal Zalman) och det nya nätagget är en: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/134982-ocz_powersuppl...

Grafikkortet är en: Gigabyte GeForce GTX 460 OC Mini HDMI Dual-DVI 1GB

Själva processorn (i5) och moderkortet (ingen aning) ingick i en färdig midtower Fujitsu-burk jag köpte på MediaMarkt för över 2 år sen. Jag har testat att starta igång burken med bara strömsladden i, utan resultat. Så jag ska prova att sätta igång den med varje minneskort och grafikkort utdraget. Men det känns ju som att det är moderkortet som har gett upp.

Av norado
Skrivet av Jekean:

Du kan antingen göra en backup image av hårddisken och installera ifrån den när du bytt.

Annar så är det höga ods att det funkar i varje fall ifall du har rätt inställningar i biosen som du använde i förra installationen som diskkontrollersinställningar... Har du tidigare kört med IDE-mode på din diskkontroller så krävs det ett registerhack för att kunna köra samma installation på en dator med AHCI/RAID-mode på kontrollern och vise versa.
Även saker som grafikkorts/moderkorts drivrutiner kan skapa bluescreen vid boot om man byter mellan allt för olika system.

Avinstallera samtliga drivrutiner med t.ex driversweeper och se till att ha koll på dina ursprungliga bios iställningar på den fungerande installationen.

Vad händer vanligtvis när man startar igång en dator när man har bytt moderkort och CPU? Jag kommer givetvis installera drivrutinen för det nya moderkortet direkt, grafikkortet likaså. Då jag har 2 partitioner så borde en ny OS-installation bara beröra den partition där OS:et installeras väl? Jag har en del viktiga saker på den andra partitionen som jag inte vill ska försvinna. En backup image av hårddisken är säkert ett väldigt bra tips men det känns väldigt omständigt då jag främst inte vet hur man gör.

Av norado

Installera om W7 vid byte av CPU/moderkort?

Nu är det så att min dator helt plötsligt dog i söndags, och den startar inte ens. Jag misstänkte att det var nätaggregatet som gav upp men när jag bytte den så var det samma fel. Då föll det på moderkortet (vad kan det annars vara?).

Så jag planerar på att köpa ett nytt moderkort och nytt CPU och det kanske blir dessa:

CPU: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/127472-intel_core_i5-...
Moderkort: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/150982-asus_p8z77-v_p...

Nu till min fråga: Jag har en Windows 7-licens (har serienumret) men inte cd-skivan. För jag antar väl att man måste installera om OS:et när man byter dessa grejer? Hur ska jag lösa det här? Och jag har 2 partitioner på hårddisken. Ena med OS:et installerat och det andra med media/spel osv. Media-partitionen kommer inte att beröras va?

Är tacksam för minsta lilla hjälp.

Av norado

Har extremt svårt att välja mellan denna och HTC Desire.
HD2 är snyggare i mitt tycke och har större skärm, men HTC Desire har Android och är lite billigare.
Vad tycker ni andra?

Av norado

Jag skulle också rekommendera en Sony Ericsson W715. Kostar runt 3200 kr. Läs lite recensioner så kommer du nog gilla den.

Av norado

Ny mus

Vill köpa en ny mus då min 4 (?) år gamla Razer Diamondback har fått tuppjuck och slutar fungera så jag får dra ut och in usb-sladden 6-7 ggr om dagen.

Jag spelar aldrig spel på datorn. Men jag tycker om Razers möss så mycket. Så det står mellan Razer DeathAdder och Logitech MX518 (billigare men dock mycket, mycket fulare).

Fråga 1: Är Razer Deathadders scroll lika tyst som gamla goda Razer Diamondback?
Fråga 2: Finns det kanske nån annan mus som har tyst scroll, bra pris och 2 tumknappar? (Säg inte Microsoft Intellimouse 3.0 för den scrollen låter högre än en traktor)

Av norado

IDE hårddisk + DVD-rom på SATA?

Jag har köpt nytt moderkort, CPU, minne och grafikkort och grejen är att jag har en hårddisk och en DVD-läsare som båda har IDE-inkopplingar. Grejen med nya moderkort är ju att dom kör på SATA nu. Iofs har moderkortet en IDE-inkoppling också men jag vet inte hur jag ska använda den när jag har 2 enheter som behöver IDE-inkopplingar. 2 frågor då:

1. Går det att koppla IDE-hårddisken och DVD-läsare på SATA på något sätt?
2. Måste jag formatera om IDE-hårddisken innan jag installerar Vista på den? (XP är installerat på den)