Inlägg

Inlägg som MurdinE har skrivit i forumet
Av MurdinE

Jag tycker också det flutit på bra innan. Drog in patchen som kommit och testade med hd tune på Intel Core i5-2600k med 250 gb SSD EVO. Normalt märker jag ingen skillnad, tycker dock BF4 startar ännu lite snabbare nu (eller så är det bara inbillning, har inte klockat).

Innan:
Min transfer = 3.7 mb/s, Max = 445.5 mb/s, Average = 147.2 mb/s, Access time = 0.242 ms, Burst rate = 87.1 mb/s, CPU usage = 8.2%

Efter:
Min transfer = 431.6 mb/s, Max = 447.3 mb/s, Average = 441.5 mb/s, Access time = 0.095 ms, Burst rate = 291.4 mb/s, CPU usage = 3.1%

Av MurdinE

Drar du igång installationen av Windows från DVD eller USB direkt efter datorn varit avstängd, väljer sen att den ska ta bort partitionen och snabbformatera innan installation så blåser den all mjukvara. Visst att det finns kvar som fysiska 1 och 0 men det används inte då inget pekar på datat och bootsektor etc skrivs även om. Gör så och det är lugnt.

Av MurdinE
Skrivet av drotz2000:

Har man haft iphone så är det svårt att byta ner sig till android.

Byta ner sig till Android? Haha ditt IOS-troll. Enda iPhone är bra på är byggkvalitet och många simpla patent som aldrig borde accepterats.

Samsungen är riktigt bra, men gillar du inte känslan i plasten blir det jobbigt. Gå till en butik och känn vad du tycker om Nexus 5, LG G2 och HTC One. Det är riktigt bra mobiler också med mer premiumkänsla.

Av MurdinE
Skrivet av CreX:

Hur räknar du nu? Du får 290X med eftermarknadskylare för slinga 4 500 sek och 780 Ti för över 5300 sek. De presterar något mer, men inte mer per krona.

Du har rätt Jag gick efter gamla prestandatester så det blev lite fel.

I vilket fall tycker jag inte man behöver dra det så långt att man skulle behöva både ett kort av varje från AMD och Nvidia då det inte skiljer såå mycket ändå. Men det har ändå blivit lite löjligt med sponsringen och man får hoppas det inte går ännu längre med stöd osv.

Av MurdinE
Skrivet av CreX:

Typexempel på något som borde vara open source och licensfritt. Både AMD Gaming Evolved och Nvidia the way it's meant to be played, borde vara förbjudet. Köpa in sig i spel på det sättet äcklar mig. Tröttsamt att behöva ha olika hårdvara beroende på titel jag spelar. BF4, i med 290X.... softa med lite singleplayer... ja in med 780 för att spela Watch Dogs.

Iofs är Nvidia snabbare på BF4 ändå (prestanda per krona) även om man kör mantel (beta), men förstår hur du menar. Tröttsamt när de ska kriga mot varandra hela tiden.

Av MurdinE

Apple borde inte få göra mobiler över 4 tum. Det är redan andra som kommit på det. Heh

Av MurdinE
Skrivet av ThomasLidstrom:

Är det bara jag som tycker att denna hysterin med snygga spel börjar gå till överdrift?
Varför denna överdrivna fokus på hög upplösning, realistika renderingar etc, när spelen i sig tyvärr är tämligen slätstrukna?

Jag skulle vilja att de gör spelen bättre, inte snyggare

Jag vill ha både och!

Håller med om att det är för mycket fokus i media på grafiken, men det är nog mycket för att det är lättare att sälja. Ungefär som att det är lättare att sälja en kass film med bra trailer.

Originella spelideér är vi inte alltför bortskämda med idag och det är nog mer risk för ett företag att chansa att göra såna spel än något gammalt beprövat.

Indiemarknaden har en hel del roligt för sig dock, men genomförande eller grafik brukar ibland vara undermåligt pga för lite resurser. Vore riktigt skoj om de kunde mötas någonstans på mitten...

Av MurdinE

Spelet är definitivt inte färdigt. Efter senaste patchen fryser det inom max 2 minuters spelande. Win 8.1, gtx 780, senaste uppdateringarna, drivrutiner etc.

Många som fått samma problem. Googla "bf4 freezes" och filtrera på senaste 2 dagarna.

Sjukt att de inte fått till det efter så många månader. Tillbaka till alpha. De kanske skulle ta in en QA-avdelning med koll innan de släpper skit till betalande kunder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE

Samma här. Det är inte ofta jag blir förbannad, särskilt på utvecklare eftersom jag är en själv professionellt sedan två decennier tillbaka.

Men vad i självaste h-vetet håller Dice på med?!?

BF4 var stabilt för två releaser sedan. Efter förra releasen började det krascha ibland men nu är det löjligt. Skiten kraschar varenda map, man kan inte alt-tabba ut till Windows heller för då hänger det sig. Windows 8.1 med alla uppdateringar, bra maskin, GTX780 kort, allt oklockat, funkar i alla benchmarks/andra spel, testat att reparera spelet osv. Inget hjälper (såklart eftersom det är QA-avdelningen på Dice som röker på istf att göra sitt jobb). Släpp inget som är sämre än det förra, är det så j-vla svårt!!!

Flera månader och dom har knappt fått det till beta-stadie än. Patetiskt!

Ska testa att dra om alla drivare men svårt att tro att det ska hjälpa. Desutom borde dom gå ut med saker som krävs för att skiten ska fungera efter uppgraderingar samt en troubleshooting guide (som skulle vara tjockare än bibeln).

Av MurdinE

10721a;14384234]Sant som du säger, men är crasherna pga att folk kör Mantle eller sker dessa crasher i DirectX?
Jag känner att crashar det i Mantle så får man helt enkelt svälja det, då tjänsten fortfarande är i BETA.[/QUOTE]
För mig kraschar det ibland i DirectX sedan BF4 uppgraderades med Mantle (och annat). Och då kör jag ändå Nvidia GTX 780 med bra hw och innan uppgraderingen var det rock-solid. Inte testat efter den här senaste patchen på 480 Mb, hoppas det blivit bra igen.

Second Assault längtar jag till MEN varför gillar folk Firestorm? Tråkigare och mer förutsägbar bana får man leta efter. Grand Bazaar, Ziba, Kiasar Railroad, Epicenter, Alborz eller vad som helst hade varit sjukt mycket roligare. Caspian blir grymt i alla fall.

Av MurdinE

Nu är jag nog lite bakåtsträvare i frågan, men vad ska man med 4K på en 50 tummare till? TV-spel?

Känns som bildkvalitén (kontrast, skärpa, svärta, frekvens, ghosting etc) i övrigt är viktigare. Visst, skoj att tekniken börjar komma till vettiga priser men ser själv hellre att priserna på ännu större, bra tv-apparater sjunker.

Av MurdinE
Skrivet av Axelind:

Hade vart bäst för AMD om dom kund släppa ett kort som presterade lika bra som ett gtx 780 fast för 1000 spänn billigare...dom skulle gå i sjuk vinst.

Tja, inte omöjligt att Nvidias 780 redan är 1000 spänn billigare än idag när AMD's motdrag kommer så sent. Ska de lägga sig ännu billigare blir det nog svårt att få utvecklingskostnaderna att gå ihop gissar jag på tyvärr. Det är bra om det iallafall finns en stark konkurrent till blå laget.

Av MurdinE
Skrivet av yoyopro:

Kommer windows 8.1 vara gratis? Det är min riktiga fråga och ja jag äger windows 8

Ja. Microsoft har gått ut officiellt med information att version 8.1 är en gratis uppgradering.

Om startknappen syns eller inte är annars inget problem. Det lilla som är bra med uppgraderingen är att Windows kan boota direkt till skrivbordet.

Tycker annars det är helt okej att använda bara att det är störande att filändelserna är knutna till appar som standard. Sitter man på en stationär dator borde standardprogrammen vara varianterna för desktop. Går att ställa om, men det tar onödig tid och visar bara på Microsofts arrogans.

Av MurdinE

Jag tycker Microsoft skulle fått visa all demo även med stationär dator (utan touch) för att visa alla heta drag-å-dropp, dubbla program igång samtidigt och tom 80-talsmultitasking. På det viset skulle de bli tvingade att tänka mer på användbarhet för avancerade användare och visa intressant funktionalitet för oss.

Att alltid starta direkt till desktop och att alla program är förvalda att köra där. Innan avinstallation blev jag grymt störd på att man kom till fullskärmsapp bara man dubbelklickade en bild, fullskärm vid visning av PDF etc. Visst att det går att ställa om alla till andra desktopprogram men det ska vara standard på en stationär. Battlefield 3 åt dessutom 100% minne efter en kvart (och gick då inte ens i 1 fps) vilket var ett stort fail (kanske från AMD drivare). Sen att man kommer till Modern UI när man ska söka ett program stör mig inte det minsta.

Av MurdinE

Jag skulle vilja se deras prioritering av backlog. Skit i prestandaförbättringar nästa release. Låt utvecklarna gå all in på att fila bort viktiga buggar som ex microstuttering och andra fails.

Inte ett ord om att drivaren tar 100% minne i Battlefield 3 och 64-bitars Windows 8 heller. Inte skoj när man får <1fps efter några kartors spelande och man är inte ensam om man googlar på problemet.

Önskar att jag inte snålade vid inköp av grafik utan tog det andra lagets kort istället. Att man aldrig lär sig.

Av MurdinE

Förstår inte att det är så pass många som gnäller på CDON's support. Kanske att man mest skriver av sig när något går snett så känner att jag måste skriva om mina erfarenheter med.

Hade själv otur när jag beställde en hel dator i delar. Någonting var fel och det är sånt som händer ibland. Samtidigt är det framförallt då man verkligen märker hur bra och seriöst ett företag är.

Testade mig fram men var ändå tillslut osäker på om det var problem med moderkort eller CPU. De skickade moderkort för att testa med, stog för returer och en massa hjälp. Snabb respons och det var aldrig något snack och undanflykter. Bland de bästa jag haft att göra med. Delar kom fort, vänlig och snabb support, väldigt bra priser särskilt med Sweclockers rabatten osv. Själv ger jag dubbeltumme till CDON.

Av MurdinE
Skrivet av Casilj:

Jag uppfattar det som att det gäller VIP-erbjudandet, inte 5% rabatten på alla komponenter. Får hoppas att det bara är ett tillfälligt fel..

Fattade det också som att första 1000 beställningarna gällde VIP-erbjudandet. Det var 15% de skulle ha till 20 dec (om jag inte fattat det fel). Ex Core i5 2500k för 1487 kr (istf ord 1750 kr) osv...

Av MurdinE

Nu har SWECNOV rabattkoden gått ut. Funkade för en timme sedan och nu hade jag precis fixat iordning min varukorg för att dra iväg beställningen och då fungerade inte koden längre. Duktigt surt. Finns ny 15% kod för december (jul)?

Av MurdinE

Tänkte skriva en paketsökare till Android själv. Testade ALLA för att kolla konkurrens och utbud. Tycker att TrackChecker är överlägset bäst och min motivation att börja utveckla den typen av app försvann direkt.

Den har stöd för 150+ leverantörer, inkl alla svenska (även Schenker som få/nån annan har). Bra om man eBayar från utlandet också mao. Appen uppdateras ofta och bara fungerar. Dessutom är den helt gratis (reklamfri/har inte sett nån).

https://market.android.com/details?id=com.app.grandag.trackch...

Av MurdinE

Vänj dig skriva/läsa kod utan såna kommentarer. Om du har tänkt bli utvecklare professionellt finns ingen som kör med såna. Det finns desutom regler för hur kod ska se ut som många företag använder. Man vänjer sig läsa koden som vanligt ändå. Desutom blir det jobbigt att läsa kod med väldigt många onödiga kommentarer, bättre om den är ren med bara kommentarer som är nödvändiga och säger något vettigt. Särskilt om du läser annans kod.

Bara mina 5 cents med 12+ år som systemutvecklande konsult.