Inlägg

Inlägg som MurdinE har skrivit i forumet
Av MurdinE
Skrivet av l4nky:

Välfärden förstördes av girig högerpolitik. Välfärden är egentligen bara en fråga om skatt. Så nej jag vill inte att välfärden ska försvinna och är villig att betala lite mer skatt för det. Frågan är, hur många är redo att betala mer skatt för att hjälpa andra?

Hur kan det då komma sig att Kanada har mycket bättre välfärd än Sverige?
Sverige har trots allt världens högsta skatt redan, är planen att bara höja den ännu mer för att göra något åt den ständigt sjunkande välfärden? Eller rent av medborgarlön kanske så högpresterande lämnar landet?

Av MurdinE
Skrivet av Airikr:

Jag har försökt att använda 2 skärmar, men det blir alldeles för ansträngande för mina stackars ögon, så jag nöjer mig med endast en skärm

Du ska ju inte titta på skärmarna samtidigt

Förstår inte hur man som utvecklare kan klara sig på bara en vanlig skärm. Iallafall om man jobbar med moderna verktyg. Det är sjukt ineffektivt. Har varit på väldigt många arbetsplatser då jag jobbat som konsult i nästan 20 år men aldrig varit med om att något företag haft bara en skärm till utvecklarna.

Två måste man ha iallafall. En för utveckling, databaser osv och andra för resultatet, dokumentation, virtuella maskiner osv.

Med undantag att möjligtvis en stor skärm med überupplösning skulle kunna greja allt, men det har jag inte testat.

Av MurdinE
Skrivet av highwaystar:

Lite missnöjd... jag hade hoppats att det skulle komma en videospelare med separat audio-utgång som man kunde koppla till receivern. Nu verkar det inte ha blivit så tyvärr. Ska man ha en separat audiospelare hade jag velat ha en digital ljudutgång åtminstonde.

Jag hittar inga detaljerade specs på manickerna - någon som hittat det?

Jag kör med stickan direkt i receivern och använder den för att byta mellan de olika enheterna. Funkar det inte för dig?

Inte hittat några speccar. Vill veta om 2'an har stöd för fler filformat eller om det bara är samma fortfarande (i.e. måste köra Plex eller liknande för att transcoda media).

Av MurdinE
Skrivet av Christley:

personligen hoppas jag på native support för att en dator inte behöver vara igång eller en mobil. vill kunna starta tvn och den fattar att jag vill kolla film från min nas.
ac support tack
hecv/h265 support
undertext support
rarfil support (omg om det funkar)

+1 på detta! Rar-fil skulle inte spela någon roll för egen del men bakåtkompabilitet vore riktigt schysst så appar fortsätter fungera utan att alla ska skriva om för tvåan.

Av MurdinE

Måste hålla med om att om Synology och ReadyNAS står i samma mening så vinner förstnämnda varje gång. Det går inte att peka på någon fördel öht för Netgears dito utom möjligtvis priset i vissa fall samt att de brukar köra diskarna utan slädar. Synology är dock mer lättarbetad (typ tryck installera på ett program och det funkar istället för att leta reda på någon gammal version som man får försöka få igång manuellt med config och allt), bättre och nyare program, uppdateringar till OS'et (som är 10x snyggare) även när NAS'en blir flera år gammal (Netgear droppar stöd för uppdateringar allteftersom) osv.

Om valet står mellan Synology och QNap ser det annorlunda ut. Ingen erfarenhet av QNap själv men de ser riktigt bra ut också och jag älskar att man kan stoppa in hårddiskar direkt i dem utan släde. Krångligare i Synologyn, även om det går ganska lätt ändå och man inte gör det varje dag direkt.

Av MurdinE
Skrivet av Campaigner:

Ooooh va många som köpt GTX 970 som kommer: "Men JAG ska också få det gratis! :O" för helt klart sticker det i ögonen på de som redan köpt 970.

Bryr mig inte i ryggen att andra får det som köper nya 970. De flesta som köper idag vet ju dessutom om de riktiga specarna på kortet.

Däremot är det inte helt otroligt att senare spel kommer microlagga eller inte kunna utnyttja GPU'n fullt ut. Det är inget man hade någon aning om när man köpte kortet därav borde de ge någon form av kompensation. Nej, återköp är ingen kompensation eftersom det innebär en jävla massa merjobb/irritation/tid att åtgärda (skruva ur, skicka tillbaka, beställa nytt osv). Då tycker iallafall jag att det borde utgå någon kompensation, likt de flesta andra företag skulle gjort om de blåljugit kunder upp i ansiktet, som goodwill.

Av MurdinE
Skrivet av FuzzyMcFluffens:

Jag köpte mitt 970 i November, nu tycker jag faktiskt att jag har rätt till gratis Witcher 3.

Samma här. Tycker de kan ge alla med 970 ett ex av Witcher 3 som goodwill för att ha blåljugit en upp i ansiktet.

Av MurdinE
Skrivet av ParasiteX:

Valve är genier. För medans det på ytan ser ut att de inte kommer tjäna något på detta. Så kommer de indirekt dra in stort när spelen skapade i Source 2 väl säljs på Steam.

Genier är frågan. Snarare smarta att "göra en Google". Android är i princip gratis men man kan sälja supportavtal till större tillverkare/utvecklare samtidigt som de drar in stålar på andra vägar (google play/information/annonsering etc). De är långtifrån ensamma heller. Locka in så många som möjligt med attraktiva erbjudanden (gratis är gott) och ta igen det på andra sätt. Tjänar in på gungorna vad man förlorat på karusellen tror jag man hört i konsultsvängen i 15 år nu. Många som drar åt det hållet i mjukvarubranschen så smart att haka på trenden.

Av MurdinE
Skrivet av LinusNeuman:

Under tiden så har de bytt motorer lite och under den första tiden då de hade Unity så fick de programmera in nästan allting själva och det tog väldigt lång tid, och på grund utav att de fick programmera allting själva så kunde det ge upphov till en del buggar. När de bytte till UE4 sen så märktes det riktigt snabbt skillnad. Det var en extremt stor skillnad rent grafiskt, multiplayer och liknande kunde de fixa hur snabbt som helst

Tack för grymt bra svar! Riktigt skoj att läsa. Förstår bra precis för- och nackdelarna med de två olika motorerna. Känns som de tänker helt rätt med prismodellen runt UE4 för att få ordentligt drag runt den. Får se om man hinner med att labba lite på fritiden kanske

Av MurdinE
Skrivet av LinusNeuman:

Unity har verkligen inte en chans nu när UE4 är gratis.
Som spelutvecklare själv så väljer jag UE4 framför Unity varje dag.

Är utvecklare själv men inom helt annan bransch. Skulle vara riktigt skoj att höra varför du väljer UE4 framför Unity?

Av MurdinE

Grymt surt är det att sitta på 970 nu. Märker inget i dagsläget men 1 jag gillar inte när företag mörkar och 2 det kan bli problem med spel som kommer om ett år eller liknande.

Vad finns för alternativ? Lägga på 1500-2000 kr till ett 980 eller byta det ungefär rakt av till ett 290X? Tycker det känns onödigt i sig att lägga mer pengar då 970 är dyrt nog redan samt uppfyller alla krav (inkl prestanda) jag har. AMD är jag personligen väldigt tveksam till då jag haft rediga problem med kraschande spel och buggiga drivrutiner (senast med AMD 6950).

Villrådig. Just nu känns som man bara sitter kvar och hoppas det inte uppstår mikrostutter eller prestandaproblem på framtida titlar man kommer spela.

Av MurdinE
Skrivet av xenopsy:

Någon mer än jag som fått sjuk sämre prestanda i sin S5 efter Lollipop?? Att trycka upp programhanteraren tar bokstavligen 3 sekunder. Innan kom den fram på en gång.

Jag har en Nexus 5 och Lollipop flyger fram. Men sett många haft prestandaproblem på S5. Det alla verkar rekommendera och det som löser problemet för de flesta är att göra en factory reset. Lite drygt, men inte värre än att allt går sirap.

Av MurdinE
Skrivet av giplet:

Ni som håller på och dillar om Konsumentköplagen, när ska ni börja inse att det inte finns något case där. Det sitter 4GB GDDR5 på kortet som är klockat i ca 7GHz. Specen säger inget om vilken minnesbandbredd det blir till en viss minnescell i minnet i ett visst användarfall. Specen innehåller inte heller några utfästelser om viss fps i vissa spel. Så vilken del i specen är det som ni kommer att hänvisa till när ni reklamerar korten?

Har också ett 970 som jag nog inte kommer byta då jag inte ser något bra alternativ eller problem (än så länge). Skulle vara om man får en riktigt bra till att byta till ett 980 då men en hundring rabatt är inget värt.

Det jag tror folk åberopar är att det sitter mindre L2-cache och rasterenheter än vad som angivits.
Dessutom står det i officiella specarna att minnesbandvidden är på 224 gb/s. Stämmer inte då 3,5 gb av minnet går på 7/8-dels bandbredd (196) och 0,5 gb av minnet på 1/8-del (28). Bara för att jag kör 100 km/h med bilen varje dag betyder det inte att topphastigheten ligger på 700 i slutet av veckan.

http://www.sweclockers.com/nyhet/19956-nvidia-forklarar-det-s...
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-970/...

Av MurdinE
Skrivet av XHI:

Äckligt av Nvidia. Äckligt. Hade jag haft ett 970 hade jag bytt utan att tveka till röda laget, aldrig att jag skulle köpt ett dyrare av samma vidriga företag som blåste mig på första kortet och vägrar ta ansvar. Nonchalanta svin.

Gillar inte heller detta drag. Sitter på ett 970 som gick på 4000 kr.

Funderat på hur man ska göra men ser inte röda laget som något alternativ då jag bara haft problem med de tidigare kort jag haft från dem (senast ett 2gb 6950). AMD hade ex mest problem med BF4, trots att de var största sponsorn, vilket märktes ordentligt (kraschade långt mycket mera än polarna som satt på Nvidia). Hade även problem med tappade grafikinställningar och en del annat.

Skulle man kunna uppgradera till ett GTX980 för 5-600 kr skulle jag nog slå till, annars känns det bara som för omständigt att skicka tillbaka ett (än så länge) presterande, strömsnålt, svalt kort utan coil-whine.

Av MurdinE
Skrivet av emilakered:

Jag är än så länge inte imponerad av Android 5.0, hur bra det fungerar verkar variera stort mellan olika enheter. Nexus 5 jag hade innan fick noterbart sämre batteritid och stora problem med att hålla appar kvar i minnet. Nexus 5 min fru har verkar hålla batteriet hyfsat, men appar dör titt som tätt när minnet av allt att döma tryter.

Jag har Nexus 5 och för mig var även Android 5.0 stabilt men hade klart sämre batteritid. Precis vid 5.01 släppet tog jag bort Facebook som drog mest batteri av apparna (kör nu bara via webbläsaren). Batteritiden är sedan dess minst lika bra som KitKat. Telefonen är grymt snabb och stabil som få dessutom.

Har hört att om man har problem med kraschade appar eller att den drar extremt mycket batteri => Gör en factory reset och det löser problemet (inte skoj men bättre än en knappt fungerande telefon).

Av MurdinE
Skrivet av Marmoth:

Två timmar och än så länge ingen crash. Trots att jag kör på mina clockade inställningar som bilden ovan visar Ropar inte hej ännu, men so far so good.

Härligt! Inga problem här heller. Kanske skulle skicka in en felrapport till Dice. Men skönt att kunna lira ordentligt igen!

Av MurdinE
Skrivet av Marmoth:

Hur luskade du ut det? Men ditt var alltså original-klockat? Problemet uppstod lite random för dig med? Har du kört felfritt länge sedan du ändrade inställningen?

Ska checka så fort jag är hemma. Stort tack för tipset! Hoppas det är detta som är problemet.

Exakt samma som för dig. Det hände helt random. Ibland kunde man lira en bana och det bröt ihop och ibland många banor.

Googlade och hittade någon tråd på Battlelog där man diskuterade runt exakt det här med samma grafikkort. Många spekulationer om att minska överklockningar etc. Kände att det inte var mitt problem eftersom jag kör oklockat med riktigt bra kyla på grejerna. Tillslut var det någon som tipsade om inställningen och ett gäng svarade att han var årets kung. Testade själv och det har funkat bra 10+ timmar efter det.

Kom ihåg fel inställning förresten. Kom hem och kollade nu och det är "Ambient Occlusion" som är problemet!

Såg ganska misstänkt ut också då det var påslaget i spelet men avslaget på kortet. Sätt Kontrollpanelen -> Nvidias kontrollpanel -> Manage 3D Settings -> Ambient Occlusion = Performance (eller slå av det i BF4 istället). Säkert någon bugg att de inte kollar värdet utan bara kör någon funktion som inte finns i koden, men konstigt att det bara händer ibland och inte hela tiden.

Verkar löst sig för mig iallafall så hoppas det funkar för dig med

Av MurdinE

Jag kör också BF4 och har precis samma grafikkort oklockad. Hade samma problem som dig efter att ha bytt från ett 780.

För mig berodde det på att anisotropic filtrering är påslagen i spelet men avslagen i Geforce Control Panel. Själv satte jag valet till Performance i kontrollpanelen och problemet försvann direkt.

Hoppas det löser sig för dig med

Av MurdinE
Skrivet av Alibaba123:

Jag väntar nog med nytt kort när AMD släpper sina nu härnäst. Ska vara supersnabba minnen i dem och kortet ska vara energieffektivt. Verkar vara coilwhine i alla 970-kort. Blir rätt trött i huvet av att sitta och lyssna på ett sånt tjut.

Jag har inget coil-whine med MSI 970 Gaming, även vid full load. Kanske haft tur. Överlägsen value for money dock, snabbt och stabilt kort. Bara funkar.

Köper själv inget från AMD förrän de har lika bra drivrutiner. Haft problem med alla jag haft, senast 6950.

Av MurdinE

"P2P servrar kan inget spel i världen rädda". Inte värdigt för största FPS-titeln att köra utan dedikerade servrar.

Lagg blir vanligare förekommande. Har 500+ timmar i BF4 och där är det extremt sällan det varit problem med en enda server som laggar.

Ännu större problem är att bottar blir vanligare. Det tog 10h innan man såg första aimbotten springa runt. Stabilt. Har inte sett mkt sånt heller i BF4. Däremot flera meddelanden om spelare som blir bannade automatiskt (och det funkar).

De lovar dedikerade servrar. När kommer de? Man har lovat förut utan att se skymten av dem? Jag köper inte spelet innan det finns värdiga servrar med skydd mot fusk implementerat.