Inlägg

Inlägg som MurdinE har skrivit i forumet
Av MurdinE

Och själv hade jag gått på M.2 istf SSD

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE

Hade 100 Mbit från Bredband2 men fick ut ca 70. Bra ping och upload men download var inte på topp. Var beredd på långa telefonköer vid problem, du kan testa själv redan nu om du har tråkigt.

Det värsta för min del var att fibern var nere flera timmar här och där, snittade ett par gånger i månaden. Ganska störande när det prickade någon kväll man skulle se på TV tex.

Gjorde byte till Bahnhof. Samma ping och upload men download på 90-95 istället. Har kört dom i närmare ett år nu utan avbrott dessutom vilket är det skönaste.

Dealen med halva kostnaden i 6 månader var det som lockade med Bredband2. Been there, done that. Halva priset är dom värda om man inte bryr sig om kvaliteten så mycket, annars är det ett givet val med något annat. Det är min upplevelse iallafall.

Av MurdinE
Skrivet av MrBicce:

Noterat. (Avslutar budandet strax efter 20:00)

Toppen, vann jag och kan köpa?

Av MurdinE

300 kr

Av MurdinE

Intresserad. Har du kört överklockat, testat stabilitet i Prime95, OCCT eller liknande? Kan cpu'n ex gå i 4.6 ghz stabilt, hur länge och i vilken temp? Många frågor men hoppas det är ok med lite beskrivning

Av MurdinE
Skrivet av Broken-arrow:

Vad jag vet gäller det inte om man har ett konto innan 2 november fattar jag det som.

Har aktiverat 2 steg (kommer inte ihåg om det är över mail eller sms). Men inte fått någon reklam efteråt (inte på sms i alla fall).

Men alla dessa launchers:/

Ah okej, då kanske det är lugnt. Håller med om launchers, skapligt drygt :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE

Kan lägga till att man måste ange sitt mobilnr för sms-auth till battle.net (och ev reklam) för att få basspelet. Själv tar jag inte risken med mer spam för att testa ett spel lite. BFV är precis runt hörnet ändå.

Av MurdinE

Intresserad men måste höra om du uppgraderat till Windows 10 på den - Är det Pro? Och fungerar touchpad bra i så fall (med gester, inte 100% cpu när den används osv)?

Av MurdinE

Jag skulle vilja se molnlagring till bra pris. Säg ett avtal med Google, eller liknande, där man kan få deras Drive till rabatterat pris. Skulle utan problem tänka mig att betala 79-89 kr/mån för 1TB lagring.
https://www.google.com/intl/sv_ALL/drive/pricing/

Det som går att trycka på extra är att viktiga bilder och filmer ligger säkert, så som familjebilder, vilket underlättas med ett bra backupprogram till stationära och mobila enheter. Google har program för att synka automatiskt osv, men även andra leverantörer har liknande upplägg.

Av MurdinE

Är det klart om ww2 kommer köra med dedikerade servers när det släpps eller är det p2p som gäller fortfarande?

Av MurdinE

Nu vet man ju knappt om man törs tipsa om program men här kommer i alla fall ett som jag tycker är riktigt smidigt och det har många funktioner även i gratisversionen. Klona en hdd till en ssd är inga problem eller att göra en diskimage för senare restore. Här är länken:
http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

Om du söker Youtube efter "clone disk with macrium free" hittar du mängder med videos hur man gör, bland annat den här:
https://www.youtube.com/watch?v=U0PyZIqecII

Av MurdinE

Själv är jag på jakt efter ett trådlöst hemlarm. Ett Yale Smart Alarm, Risco Agility 3 eller liknande nedsatt 20% skulle vara schysst!

Av MurdinE
Skrivet av Tezzeen:

Hardcore läget är absolut helt värdelöst.

Inte testat HC själv än i BF1. Vad är det som är värdelöst med det?

Av MurdinE

Du tänkte så. Misstog det för tekniken där man hela tiden ligger lite efter med simuleringen

Det blir inte för tungt eftersom all fysik ändå måste beräknas på servern. Men för att klienten inte ska behöva vänta på svar måste den beräkna vart den borde vara osv.

Här är en riktigt bra förklaring
http://www.gabrielgambetta.com/fast_paced_multiplayer.html

Av MurdinE

Ah okej. Verkar ganska vanligt att man använder simulerad latency också. Man märker det ibland i online-FPS när man dör, tex om man precis tagit skydd eller kastat en granat som bara försvinner eller liknande. Minst störande tekniken än så länge iallafall då det inte märks mycket.

Klurar själv på fysikmotor med auth server men det är inte helt trivialt. Unity stöder inte att timesteppa fysikmotorn när man ska beräkna så antar att man får försöka implementera en tredjepartsmotor i Unityklienten och på servern = pust. Får se om man inte ger sig på något som går fortare istället

Blir skoj att följa hur det går för dig i detta skojiga projekt dock. Lycka till!

Av MurdinE

Snyggt, ihärdigt jobbat och skoj att du lägger ut lite resultat

Har själv lite planer på att starta ett sidoprojekt, ett multiplayer i "realtid" med fysikmotor, men inte bestämt mig för 3d-motor än. Eller om jag tar tag i något helt annat istället...

Tänkte höra om du klarar dig från att klienterna har olika uppkoppling och behöver kompensera (client-side prediction, server reconciliation och annat trevligt) för att spelet ska kännas fritt från lagg? Du kör Unity på serversidan också istället för att ha en mindre egenskriven tjänst?

Än en gång, bra kämpat!

Av MurdinE
Skrivet av Stoff3th3m4n:

De idéer som florerat i Sverige gällande medborgarlön har mest inneburit summor ganska nära ekonomiskt bistånd. Så jag tror inte att miljonären känner sig hotad och packar väskan och flyr pga det

Jag poängterar att jag inte skriver för att förespråka än det ena än det andra, men det finns faktiskt många ekonomer som gått ut med att i gällande ekonomiska system skulle medborgarlön förmodligen få positiva effeker på ekonomin genom ökad köpkraft.

Hursomhelst, detta är off-topic så vi bör nog gå tillbaka till ämnet i fråga. Tack för ditt svar.

Alright. Som jag förstått de som pratat om medborgarlön är att ALLA får samma lön, oavsett om du jobbar eller ej. Alltså att man inte har någon möjlighet att tjäna pengar utan tex hen som drar in en mille/år får helt plötsligt 250 tkr/år eller liknande. Gäller mest att man pratar om samma saker eller är tydlig med hur man uttrycker sig Tack för din input med men OT som sagt, får lägga ner det här ämnet.

Av MurdinE
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Av vilken anledning skulle medborgarlön få de högpresterande att lämna landet?

Förespråkar varken det ena eller det andra, men blev intresserad av vad du menar.

Okej, just den meningen var jag lite uppjagad på när jag skrev men... Om man med medborgarlön menar som Wikipedia säger "lika till alla"-princip så skulle många högpresterande lämna landet. Exempel: Säg att du drar in en miljon per år brutto. Du skattar som en gris men välfärden suger ändå. Du måste betala extra i försäkringar för att få en anständig vård osv. Helt plötsligt införs medborgarlön och du tjänar lika som någon som mest vill löka runt och göra så lite som möjligt. Skulle du då tycka det var roligt att jobba stenhårt med studieskulder, ansvar och stress upp över öronen eller ta ett annat slöare jobb eller inte velat vidareutbilda dig eftersom det inte ger nått ändå eller dra utomlands?

Av MurdinE
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det säger absolut ingenting med enskilda händelser. Det finns svenskar som gör precis samma sak, är vi svenskar ett tjuvaktigt folk då?

Måste bara få lägga mig i trots att jag inte orkat kolla på videon. Det finns väl inget tjuvaktigt folk om man ser till ett helt lands invånare egentligen, den stora massan sköter sig ju. Och naturligtvis finns det även rötägg bland svenskar. Andelen är dock mycket större bland de med utlandsfödda föräldrar. Det har säkerligen att göra med sociala förhållanden och ekonomiska möjligheter som du säger.

Av MurdinE

Rent generellt tycker jag det är intressant att man hela tiden bara pratar om arbetslöshet (eller sysselsättning) i procent. Varför inte SUMMA / PERSON och år man drar in i snitt?

Det är ganska lätt att säga si och sån arbetslöshet i procent. Räknat till vadå? Nu kommer jag inte ihåg på rak arm vad SCB har för gräns men finns statistik där en person som jobbar 1h/vecka räknas som sysselsatt. Dessutom finns en hel del är sysselsatta där staten går in och subventionerar lönen för att få ut folk i arbete.

Skulle gärna ha statistik från Skatteverket istället. Kom ihåg vart ni läste det först