Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Fear har skrivit i forumet
Av Fear

GoPro problem vid Quickcapture

Jag har fått mer o mer problem på sista månaderna med min knappa 1 år gamla GoPro Hero 2018 kamera. Det är att den låser sig nästan 7 gånger av 10 när jag använder Quickcapture finessen. Det är irriterande för då låser den sig och jag måste plocka ur den ur hållaren och dra ur batteriet o sätta tillbaka det igen. Sen kan den funka o köra den finessen par gånger eller så e det lika igen efter nån eller några gånger. Irriterande när man t.ex som jag skall fiska o få med min favvorit film just då o använder just denna tokbraiga finess men då ingen inspelning får bara för den låser sig hlt stillbild o svart blir den. Nån som känner igen problemet eller?

Av Fear

Bra svar från alla tycker jag det är jag glad över för alla tips och hjälp

Av Fear
Skrivet av jcee1993:

Har du din S8 fulladdad ska sen även ladda s6an under överföringen, men jag skulle rekommendera att ha vanlig laddning och köra trådlöst, en ganska stor del av tiden som switch säger är enbart i nya för att installera appar med mera.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kör rubbet med appar också är det därför kanske?

Av Fear
Skrivet av Mr Steed:

Jag har kört Smart Switch från S5 och framåt (även på icke Samsung) och det funkar mycket bra. Nästan alltid kört trådlöst men även kabel ibland och aldrig varit i närheten av 6h. Har du kollat så du inte valt att överföra även ett isatt SD-kort? Då kan ju det ta tid om det är stort.
Tar sällan över en timme trådlöst.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tänkte att kabel skulle gå snabbast men när jag börjar köra allt så står det 7 timmar för att överföra, jag har inget minneskort i min S6. Kanske det är nån typ toksiffra i början för att senare falla drastiskt som när man kopierar ibland på datorn va vet jag.

Av Fear

Överföra innehållet från gamla till den nya mobilen

Jag har en Samsung S6 i nuläget men har köpt en ny S8 och vill göra överföring av allt mitt innehåll till den nya mobilen. Smart switch finns såklart men det står att det tar över 7 timmar via kabel o så länge kommer aldrig mitt batterie att hålla på min S6 eller så använder jag wifi då.
Finns det andra bra program än just det att använda som går bra o är enkelt att använda som är gratis såklart?
Funderar ibland på att bara överföra inställningarna, medelanden, kontaktboken. Sen ta media manuellt via datorn kopiera och föra över den vägen kanske just musik, bilder o sånt som tar sin tid via smart switch ller vad har ni för förslag åt mig?

Av Fear

tack för all info

Av Fear
Skrivet av fragande:

Ser inte varför det inte skulle gå. Ansluter du många prylar och/eller något som drar en del gissar jag att det kan bli problem med strömtillförsel dock, USB-portar på TV brukar väl inte ha så hög rating. Kan nog vara idé att kika på en hubb med extern strömtillförsel isf. Borde rimligtvis finnas något överbelastningsskydd så det är väl bara att testa sig fram och se vad som funkar.

Tänkte bara eventuellt en mus, tangentbord o köra usb sticka med film musik på ibland.

Av Fear

USB hubb till Samsung tv

Har köpt en ny Samsung tv modell UE55RU7405UXXC, funderingen är kan man köpa en vanlig usb hubb med flera portar som man har normalt till datorer och koppla in via tv usb port? har bara 2 portar och en är redan upptagen av min led list. Och i andra porten har jag en trådlös mus. Skulle alltså behöva några mera portar om det funkar att göra så.

Av Fear

Ville bara tala om att jag har ordnat med allt nu det blev att köpa en soundbar med baslåda denna JVC https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/soundbar/THD337H/...
och jag är sjukt nöjd för dom pengarna. Jag kan styra ljudet via min ord fjärr också perfekt det.

Av Fear

Om jag nu måste köpa en soundbar skall man köpa 2.1 med sub eller är det helt godkänt bra bättre ljud med enbart enkel soundbar utan sub?

Av Fear
Skrivet av DanTheManSwe:

Röd är höger, vit är vänster.
Borde finnas en adapter från RCA-Stereo till 3,5mm.

En googling senare:
https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/ljudkablar-adapte...

Har testat dom där idag och dom funkade inte

Av Fear

Det finns 2 röda, vit, blå och grön rca anslutningar bakpå tv !!! Är det nåt man kan få till nåt en rca kontakt som kan gå till hörlurskontakt eller?

Av Fear
Skrivet av CaptainRedbeard:

Skulle hjälpa ganska mycket om du fast nämnde modellen på TVn eller vad för kontakter det finns i den...

Det är denna modell ue55ru7405uxxc

Av Fear

Ny tv men ingen hörlursutgång

Köpte mig en ny 55" Samsung igår eftersom min äldre 42" gick sönder. På den körde jag 2.1 dator högtalare via hörlursutgången på tv och fick ett mycket bättre ljud än original.
Men på denna tv så finns ingen sån utgång och den som fungerade så fint o enkelt. Hur får jag mina högtalare att passa min tv om jag vill använda som? Finns det nån adapter kablar så jag kan ha dom till min nya tv?
Sitter 2 kablar från datorhögtalaren den gröna den hade jag i hörlurutgången och sen finns det en lila kontakt båda är 3.5mm kontakter. Hoppas nån kan hjälpa mig få till rätta kontakterna.

Av Fear

Kan man få så här om man inte dammat ur burken på ett tag, den står vid golvläge och det blir väldans mycket damm i burken och det var tag sen jag blåste ur dammet.

Av Fear

Blåskärm

Har en stationär PC och nu på sista tiden senaste året så har jag fått blåskärm då och då och den startar om. Ibland kan det hända flera gånger i veckan. Relativt ny hårddisk ca 1.5 år gammal i alla fal men det kanske kan vara nån hårdvara va vet jag. Men jag har kopierat av några felmedelanden som kommer upp efter den startat om. Kanske ni kan tyda vad felet kan ligga någonstans.

Problemsignatur:
Problemhändelsens namn: BlueScreen
OS-version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Språkvariant-ID: 1053

Ytterligare information om problemet:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFA8114284AA0
BCP2: 0000000000000000
BCP3: FFFFF880012C0D63
BCP4: 0000000000000005
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Filer som hjälper till att beskriva problemet:
C:\Windows\Minidump\052619-8470-01.dmp
C:\Users\Lasse\AppData\Local\Temp\WER-16442-0.sysdata.xml
__________________________________________________________________________

Problemsignatur:
Problemhändelsens namn: BlueScreen
OS-version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Språkvariant-ID: 1053

Ytterligare information om problemet:
BCCode: 4e
BCP1: 0000000000000099
BCP2: 00000000002267FA
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 000000000017CBFA
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Filer som hjälper till att beskriva problemet:
C:\Windows\Minidump\090119-8970-01.dmp
C:\Users\Lasse\AppData\Local\Temp\WER-14866-0.sysdata.xml
_____________________________________________________________

Problemsignatur:
Problemhändelsens namn: BlueScreen
OS-version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Språkvariant-ID: 1053

Ytterligare information om problemet:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000005003
BCP2: FFFFF70001080000
BCP3: 0000000000012E62
BCP4: 0000FE4A00021CC4
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Filer som hjälper till att beskriva problemet:
C:\Windows\Minidump\101519-8689-01.dmp
C:\Users\Lasse\AppData\Local\Temp\WER-16192-0.sysdata.xml

Av Fear

Redigeringsprogram för filmklipp

Jag filmar mycket t.ex med mobil/GoProHero kameran och ibland får jag massor med mindre klipp som jag vill sätta ihop till en enda film, lägga in texter mm.
Jag har kört t.ex Movie maker som finns i Windows men min får datorn att låsa sig nästan direkt. Så jag undrar om det finns nåt bra enkelt gratisprogram att kunna använda istället som kanske är lite bättre än Movie maker?

Av Fear
Skrivet av lassesjo:

Du har inte kommit åt strömbrytaren för wifi-nätet som sitter på vänstra kortsidan?
Brukar kunna hända när man tar tag i datorn.

Yipeeeeee hahaha. hade ingen aning om att den fanns där. jag vet att jag var där o förde den där strömbrytaren åt sidan o trodde det var nån låsning av skärmen eller nåt. Det gjorde jag för vecka sedan men kom på det o kikade där för nån timme sen o ja nu funkar det juh. Och det funkar slå av och på med tangentbordet också om man håller ner Fn + F2.
Tack i alla fall det var skönt men jag som gjort ett onödigt jobb att formatera om hela skiten hmmm Jaja......

Av Fear

Trådlös kommunikation har stängts av

Har fått ett problem och det är laptop som jag lånade av min farsa för nån vecka sedan det är en ASUS N61JV och wifi trådlöstnätverk funkade direkt jag kom hem med den. Jag uppdaterade en himmelsk massa windowsuppdteringar som inte gjorts på länge. Allt frid o fröjd internet funkade i en vecka utan problem på mitt trådlösa nätverk hemma som går via router har både paddan och mobilen på den o det funkar hur bra som hellst.
Men tills för par dagar sedan skulle jag slå på laptopen och det finns inget nätverk eller nånting det står bara " inga nätverk är tillgängliga "
Har mixtrat o grejjat hit o dit får inte det att funka. har till och med nyss formaterat och installerat Windows om igen men samma problem ändå.
Gjorde felsökning på nätverkskortet och då får jag upp felsökningsrapport:

Hittade problem
Trådlös kommunikation har stängts av (Inte åtgärdat)
Aktivera trådlös kommunikation ( Misslyckades)

Aktivera trådlös kommunikation
använd knappen på datorns framsida eller funktionstangent om det finns en sådan,
för att aktivera.

Det finns en sådan tangent den ligger på F2 ett märke i blått under F2 på samma. har testat trycka på den men wifi lampan tänds inte på tangentbordet. Måste jag inte ha F Lock på? Bara det att hur hittar jag den på mitt tangentbord för det finns ingen som heter F Lock som på min stationära dators tangentbord.
Eller finns det nåt annat jag kan eller skall göra?

Vad jag vet så enda jag har gjort det var att jag plockat bort batteriet en gång tidigare i veckan eller råkade göra det. kan det ha hänt nåt då eller?

Av Fear

Nån som har nån ide om hur jag skall få en sån där bröstsele lite större, jag har rejält bröstparti o den som jag köpte sånt där kit med tillbehör den var ganska trång o klämde åt ganska bra fast den är ställt på yttersta största. Den är i elastiskt band. Nån stor som upplevt detta kanske?