Inlägg

Inlägg som NodCommander har skrivit i forumet
Av NodCommander
Skrivet av Blomman90:

Normalt med bänkdiskmaskiner är väl att man har dessa bredvid diskhon, och sätter på en adapter på kökskranen för att ge vatten till diskmaskinen under vid diskning. Det finns givetvis modeller man kan montera i skåp också, men som ovan nämner behöver man nog försäkra sig om att modellen klarar att pumpa ut till avloppet, så den inte kräver fall till avloppet.

Detta är ej att rekommendera pga risken för att vattnet går tillbaka fel väg, har jag fått höra vid försök till installation av sådan. Blandaren måste ha en särskild plats att sätta vattenintaget på.

Av NodCommander
Skrivet av filbunke:

Gillar Motorola, kommer med ett i stort sett rent Android, och vad de har lagt till, tex Moto Actions, är väldigt bra att ha. Slippa allt skräp som Samsung stoppar in. Och inga förinstallerade tredjeparts appar.

Hur många bakdörrar kommer Lenovo med på Androidsidan då?

Av NodCommander

Det finns inga fysiska butiker för hårdvara inom en rätt hyfsad lång radie här, så det blir alltid online.

Av NodCommander

Jag kan rekommendera TechnologyConnections (Youtube) serie om luftfuktare då det finns stora för och nackdelar med olika tekniker.

Jag själv valde avdunstningsvarianten, vilket undviker problem med kalkavlagringar (ett problem som ultraljudsvarianterna har) men innebär kostnader i att "filter" ska bytas lite då och då.

Av NodCommander

En begagnad NUC eller liknande borde vara ett prisvärt alternativ. RPi 4 är för långsam, vet inte hur 5:an är.

Av NodCommander

SteamOS/Deck?

Av NodCommander
Skrivet av sweisdapro:

FD Meshify C tycker jag är ett trevligt chassi sett till både funktioner och storlek

Men tveksamt estetiskt i min mening. Då är North mycket snyggare, men för stort istället.

Och som sagt, öppna designer skrämmer mig lite. Hade ett FD Arc innan som är Meshifys föregångare på sätt och vis.

Av NodCommander

Förslag på chassin (mATX, "speldator")

Jag har länge varit nöjd med mitt FD Define R6 chassi, men på sistone har jag framförallt tröttnat på hur utomordentligt klumpigt stort och tungt chassit är. Svårt att flytta på, vilket jag måste göra varje gång jag vill in i lådan. Därför har tanken slagit mig att kanske byta till något lite smidigare.

Men, till vad då? Alla roliga designer från för säg tio år sedan verkar vara borta. Kikar jag in på en datorbutik idag så inbillar jag mig att det mesta ser likadant ut. Glaslådor, RGB, öppna designer utan ljuddämpning. Inget för mig.

Det enda jag egentligen tyckt om är FDs Define C/Mini C. Men det är ju nästan samma chassi jag redan har, fast mindre. Är det värt det, att byta till ett så snarlikt chassi? Minivarianten verkar halvsvår att hitta numera, och är den egentligen så speciellt mycket mindre (och lättare) att det är värt det emot fullstora Define C?

En relaterad fråga: Är ljuddämpande material fortfarande "nödvändigt"? Mekaniska hårddiskar är ju inte ett måste längre. Men vad säger ni om ljuddämpning med fläktar som potentiellt får jobba mer, jämfört emot ett öppnare chassi utan ljuddämpning med fläktar som potentiellt får gå lugnare?

Jag har inga, med dagens standard monsterkomponenter. Däremot rätt kraftig kylning på dem. En AMD 5600X processor med en Noctua NH-D15, och ett Radeon 5700XT där jag plockat av fabriksfläktarna och satt fast två egna 120mm Gentle Typhoon fläktar. Med andra ord, ganska höga men inte speciellt långa kyllösningar. Men allt väldigt tyst oavsett vad jag gör med datorn. Och jag har inga planer på att byta det jag har i närtid då AAA spel inte intresserar mig; det jag har i prestanda både räcker och blir över.

Av NodCommander

Bilder, musik, dokument. Faktiskt även en del spel jag kopierat av deras gamla CD/DVD skivor till iso fil för lätter installation och inte skada diskarna vid användning.

Av NodCommander
Skrivet av Nikodemous:

Eh va?
Jag laddade hem det ifrån github. Funkade direkt 🙂

https://github.com/gilbsgilbs/NewPipeSponsorBlock

Du har laddat hem en fork av NewPipe som lägger till Sponsorblock. Ja, den torde fungera men det är inte den officiella versionen av appen och du kan därmed inte nödvändigtvis vara helt säker på att den är vad den uppger sig för att vara.

Av NodCommander
Skrivet av SCORPIUS:

Länka tack. Jag installerade en med det namnet, det första som hände var att det blev reklam för ett spel.

NewPipe hittas endast via F-Droid, ett alternativ till Google Play för appar med öppen källkod. Google Play har bannlyst NewPipe från sitt egna repo så där hittar du endast fejkappar.

https://f-droid.org/ ladda ned, installera, sedan via F Droid laddar du ned och installerar NewPipe.

Av NodCommander

Fysisk butik för hårdvara? Det hade varit spännande att uppleva någon gång.

Av NodCommander

Undviker prenumerationer så långt det går. Engångsavgifter är dock helt OK.

Av NodCommander
Skrivet av hobs0n:

Mitt heter Vargtass.

Haha den var bra

Vad står det namnet för?

Smart, hur många hus/gårdar har du?

Familj, vänner, grannar som frågar efter IT hjälp, familjens fjällstuga osv.

Av NodCommander
Skrivet av Iskra:

Hoppas att den levereras med trefashandske, eller CEE-don. Ganska stor brandrisk om någon får för sig att köra ett 2800 W nätagg med kontinuerligt hög belastning i ett vanligt uttag.

Inte då. Om inte uttaget är rejält risigt och gammalt.

Går t.om att dra 3600W utan problem ur schuko om det är uppsäkrat; dock ska man vara noga med att inte rycka ur sladden när linan är under full belastning då uttaget annars kan bli skadat över tid och då blir det brandfarligt. Och så klart måste både uttag och installation vara fräsch, inget söndervittrande från 50 år sedan.

Av NodCommander

Är rätt vanligt med gårdsnamn här, så jag brukar döpa näten efter gården/huset dom finns i.

Av NodCommander
Skrivet av orig_rejser:

This, gjorde som ts innan och tänkte man bara kör på luft luft, men blev tokigt.
Elementen på låg värme. Räcker ju med 8 grader.
Sätt eventuellt in en luftavfuktare, gjorde det i verkstaden i kombination med luft luft, gjorde väldig skillnad på förbrukningen.

Sedan på sikt om inte radiatorerna är fräscha, byt dom. Speciellt gamla eisa peiitä.

Varför byta dom om dom fungerar och inte är något fel på? Är något skadad är det en annan femma så klart.

Av NodCommander
Skrivet av CartelZ:

Media pc kommer aldrig vara ett bra val om det är streaming tjänster du ska använda. DRM problem kommer låsa dig ur bra bitrates, upplösningar och hdr.

Media PC är överlägset det bästa alternativet. Att vissa tjänster är urbota korkade är ju inte PCns fel.

Av NodCommander

Friggs pepparmynta te. Gott.

Av NodCommander

Absolut inte.