Inlägg

Inlägg som nidas har skrivit i forumet
Av nidas

Speciellt mycket bas skulle jag inte heller säga att magnin har, en del sub bas dock så kan vibrera fint i öronen på en... valin är garanterat mkt mer bas i än magnin...

hade samma strul med kabeln som du upplever dock.. löste dock det med eftermarknadskabel och inget strul efter det.

Av nidas
Skrivet av oqvist:

Några dagar till med GH-50 JM edition. Magni överlever!

GH-50 ger en vidare ljudbild men till kostnaden att den inte riktigt orkar fylla tomrummet med ljud. Trycker man ihop kåporna rejält
halvvägs dock så får man magni ljudet fullt ut med mer värme i mellanregistret men jobbigt behöva hålla på så. Trycker man ihop helt blir det lite badkar men ändå fascinerande ljud på något sätt. Halvvägs är ungefär rätt. Nu går det böja bygeln också men det känns poänglöst att modda dessa för att låta som magni... Helt baklänges

Jag hade hoppats de kunnat ge en större ljudbild men bibehålla fylligheten. horn loadingen verkar tendera att förstärka bas och diskant. Märks speciellt när man försöker dra på volymen. Basen har en härlig ton även här dock går inte hitta något att störa sig på. Nu är ju också Magni något V-shaped kan man säga men märks inte lika tydligt där den bara tuffar på som en V8:a helt obrydd och håller ihop allt.

Läderkuddarna på GH-50 är bland de mjukaste jag upplevt så de blev bättre fort men hade problem hitta något där jag subjektivt inte föredrog Magnis presentation trots allt. Sångare tar mer centerstage med magni och dess fylligare presentation är svåremotståndlig. Med GH-50 är de lite för långt bort upplevs det ofta som och ljudet rentav nästan kallt emellanåt.
Dock överlag närbesläktade.

varit lite sugen på den där, men får nog leva kvar med magni och vali

Av nidas
Skrivet av Jud1th:

SiFive har ju sin HiFive bräda baserat på risc-v som går att köpa redan nu. Har för mig att det även är på gång en kraftigare variant i en större formfaktor.

https://www.sifive.com/boards/hifive1-rev-b

tro mig, kollar in deras grejer oftare än vad som är hälsosamt i väntan på något jag kan motivera att ställa på skrivbordet

Av nidas

RISC-V är garanterat en av sakerna som gör mig mer intresserad av att hänga med på hårdvarusidan igen... när man får tag på en hygglig laptop eller NUC liknande tingest med risc-v så kommer jag garanterat köpa en bara för att leka med.

Av nidas

Plopp alla dagar i veckan, är bara seriemördare och vänsterpartister som får för sig att center är bättre.

Av nidas
Skrivet av Farsan Baloo:

För den som gillar en utmaning så är Arch installationen rätt väg att gå. Den är knepig utan tvivel men gradvis så lär man sig väldigt mycket på det. Nu ska jag inte heller framställa mig som en person med x antal meter Unix-skägg, utan snarare lockades av olika youtuber's att prova. Det var främst ChrisTitusTech som övertygade mig i slutändan. Kan säga att det tog ett antal installationer innan jag fick det att fungera.

Senare fick jag tips om olika script som hjälpte till så att installationen blev lite lättare. Sen stötte jag på Arco Linux som vad jag förstår syftar till att lära användaren att gå från en enkel, grafisk installation till "the arch way". För mig var Arch utan tvekan en utmaning som jag kände mig väldigt stolt över att ha klarat.

Nu är jag i en "distro-hopp" period där jag utforskar olika distributioner och testar hur det fungerar. Allt som oftast återvänder jag till Arch och just AUR. Den är rena giftet Det finns i stort sett allt där och behöver inte lägga till olika repos hit och dit. Om ett program skulle saknas, går det ju alltid att ladda ner den och kompilera källkoden själv. Det är, vad jag förstått, som sker mer en del paket i AUR. Skillnaden tror jag är att i AUR så har den som sköter om paketet ordnat med alla beroenden så det kommer med på köpet. Men likväl kan det bugga ur där också.

Det som var svårast i bytet mellan Windows -> Linux var spelbiten. Nu fungerar Steam för mig, även med vissa spel som inte är "linux native" tack vare Steams Proton. Fast det är lite trixande ibland, men det fungerar.

Nu skulle jag väl inte vilja påstå att arch är mycket krångligare än något annat att varken installera eller underhålla... är man läskunnig klarar man archinstallationen, och stöter man på problem så är det två steg bort med googelfu och återigen, förmågan att läsa..

tror det största problemet för de flesta är att de inte vågar testa och gud förbjude göra fel. labbande och lösa problem är väl det mesta grundläggande sättet att lära sig på, men folk överlag nu för tiden tror att allt magiskt ska fungera ur lådan oavsett vad det är, märker detta lite väl ofta med yngre kollegor i IT-området.

Nu var detta inte direkt riktat mot dig som sådant, utom att jag hakade på arch eventuella krånglighet..

Av nidas
Skrivet av oqvist:

Ska va rätt så lik Kennerton Magni men drillat om trät lite för att ge det egenskaper ala hornhögtalare. Lär va super duper alltså. Går fasen inte tröttna på Kennerton Magni även om wow faktorn försvinner när man blir bortskämd

magnin är absolut inte dum, de jag använder mest av mina lurar.. men börjar sakta men säkert krypa över till mina vali lurar som förstaval.. de är fan... riktigt jävla smutta de med

Av nidas

Tror största fördelen man får ut av de eventuella MQA mixarna är att de är just ommixade, och vissa av dessa mixar kan ha fördelar mot de äldre rent kvalitetsmässigt.

Fick för övrigt hem en XLR kabel till mina Kennerton magni idag.. bra mkt mer pulver ut på xlr märkte jag efter att ha dragit igång Dissection - the somberlain på styv kuling som jag brukar på samma volym som innan.. tror fan jag blåste ut trummhinnorna genom näsan..

Av nidas
Skrivet av makatech:

Fråga om Tidal och master spår (mqa).

Det är väl lite olika hur DAC enheter hanterar dessa. En del har inget stöd, en del renderar medan en del kanske decodar fullt ut i DAC enheten (om jag förstått det här korrekt).

Till min fråga:
Provar spela Tidal MQA/master låtar via min Zen Dac och tycker att det låter riktigt bra! Det enda som stör är att om jag bläddrar runt bland olika master låtar och manuellt startar dem (play) så får man ibland något kort litet svagt "pop"/skrap ljud alldeles i samband med att låten kommer igång. Googlar man på liknande symptom så får man en del träff (för en del olika enheter, även tex Samsung S20 tror jag får liknande symtom med Tidal master spår).

Lite osäker på om det här ett Tidal relaterat problem med deras master låtar/implementering eller om det är vissa Dac enheter som får problem. Möjligen/eventuellt just DAC som kopplas via usb. Under den korta stund som man startar en ny låt så verkar det skifta mellan olika sampling kvalité, kanske kort ett byte mellan mqa - pcm - mqa och att det är då det (svaga) "pop" ljudet kommer.

Någon som känner till detta symptom? Observera att det varierar en hel del mellan olika master låtar, på vissa hör man inte alls eller mycket knappt detta symtom medan på andra är det mera tydligt.

Hoppas det finns andra här som lirar Tidal master tracks.

inget jag upplevt alls med tidal mqa... testa att köra via roon, finns gratis testversion och se om du upplever samma sak om du kör via det... enkel felsökning för att se om det är tidal eller annat som spökar.

Av nidas
Skrivet av Proxann:

Får man fråga vad du uppgraderade till?

Klart du får, https://simaudio.com/en/product/430ha-headphone-amplifier/ inte det mest logiska klivet kanske.. men fick den till bra pris så varför inte, inte direkt så att man kan göra av med pengar på så mkt annat skoj i år.

Av nidas
Skrivet av swerobin91:

jag för tacka för de 2 alternativen men jag gick faktist på https://www.inet.se/produkt/6100567/corsair-gaming-ironclaw-r...

och jävlar va den sitter bra! tycker dock att den kunde ha varit lite tyngre men annars suverän!

ersatte också min 5k med den... jävligt nöjd.

Av nidas

zen dacen är prisvärd och vettig.. har en liggande som reserv för stunden sen jag uppgraderade.. men kan rekommendera

Av nidas
Skrivet av Stefflo:

Då var det dags att börja kolla efter en 6G telefon då innan man ens kommit upp i 5G😀
Har människan behov av 16K filmer? Kan vi ens se skillnad på 4K, 8K eller 16K?

kollade in en 8k tv som dom hade uppe för demo när jag var i Tokyo 2019, den var helt bisarrt nice bildkvalité och upplevelse var fan top notch, med det sagt hade jag sett skillnad på den och en duktigt nice 4k sida vid sida under mer normala omständigheter med samma källmaterial.. det vettefan.. men den var bra nog för att jag ska komma ihåg den 1,5 år senare så nog gjorde den intryck iaf.

Av nidas
Skrivet av moondragon84:

@nidas: Det är rätt så svårt att hitta något om Magni eller Vali men de flesta pratar mest om Thror, deras flaggskepp. Hur låter Vali om man jämnför de med Sennheiser 650 eftersom både är öppna lurar?

william murdock har rätt trevliga recensioner på bägge versionerna av vali samt lite om magni.. hur de låter jämfört med sennheiser 650 har jag inte mycket att säga om då jag inte lyssnat på en sennheiserlur ur de dyrare segmenten på 15 år eller så.

Av nidas

fick hem ett par kennerton valis idag... fan inte dumma.. gillar man magni-lurarna (som jag gör) så kommer man nog med stor sannorlikhet även gilla vali lurarna.. fantastiskt trevliga att lyssna på än så länge.

Av nidas

Fick hem ett par kennerton magni förra veckan.. och en bättre begagnad moon 430ha med dac kortet idag..
blir lite finfin musiklyssning framöver

Av nidas

kört insider previewn sen den ramlade ut i slow ringen.. funkar felfritt för mig iaf.

Av nidas

har ett svagt minne av att jag lärde upp Anton på kassasystemet inför webhallen öppnandet i Göteborg för en halv eon sen.. men minnet kan svika

Av nidas

Får dra mitt strå till stacken med, har nog inte foldat på typ 12 år eller något.. men gör nog nytta nu att ha det igång ett tag iaf.

7820x och 2080 super står och pumpar när WU:s finns tillgängliga.

Av nidas

Blev en liten panda mini från yum asia för mig... funderat på att köpa en riskokare i 100 år och nu blev det äntligen av!