Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan

Budget?

Av Kr^PacMan
Skrivet av HCP:

2x1gbit fiber in.
Splittar den med lokalt 40gbit fibernät på en OpnSense-maskin, gamla 1gbit ethernet sitter kvar så den kör lite mindre viktiga grejjer, typ wifi-nätet, kamerafeeden och automation m.m.
Fullständigt onödig setup, men kul.

Nyfiken, vilken typ av 40 GbE-utrustning kör du? Kör du DAC:ar (eller AOC:ar) med typ Mellanox ConnectX-5:or eller kör du riktiga SFP:er med fiberkablar?

Av Kr^PacMan

Annonsen är avslutad

Av Kr^PacMan
Skrivet av Stefan U:

500 kr Hämtar bor också i stockholm

Noterat. Tänkter jag kör annonsen 1-2 dagar till. Om ingen bjuder över är den din.

Av Kr^PacMan

Samsung SA950D 27" 120 Hz

Hej,

Säljer en 27-tumsskärm som bara står och samlar damm. Den har FullHD-upplösning (1920x1080) med 120 Hz uppdateringsfrekvens och en av de bästa TN-panelerna jag har sett. Är extremt tunn och rätt snygg i mitt tycke. Har ett gäng år på nacken, därav priset. Kommer med strömkabel.

Specs:
27"
1920x1080
120 Hz
16:9
1000:1 kontrast
300 cd/m² ljusstyrka
170 graders betraktningsvinkel

Finns på Ingarö cirka 30 min öster om Stockholm. Hämtning prioriteras. Kan skickas om köparen betalar frakt. Betalning via Swish.

Pris: 800 kr/bud

Läs hela annonsen här

Av Kr^PacMan
Skrivet av Ca1P3:

såg dessa för ett tag sen på YouTube. några jag sett säger att dem är bättre än unifi.
vad använder du som router ?

UniFi är helt klart mer "moget" system, och också ett mycket större ekosystem av produkter. Men är imponerad av användarvänligheten hos Alta Labs, samt det snygga interfacet som definitivt slår Unifi på fingrarna. Har inte kunnat göra några vetenskapliga prestandatester, men det jag har testat säger att de är snabbare än både UniFi och mitt tidigare Grandstream GWN-system. Spår att de kommer bli riktigt stora om de fortsätter i samma takt med mjukvaran och släpper lite fler produkter (typ utomhusaccesspunkter).

Som router använder jag normalt pfsense, men just nu kör jag en Ubiquiti EdgeRouter ER-12.

Av Kr^PacMan

Jag testar Alta Labs accesspunkter just nu, som är ett nytt företag med massa folk från Ubiquiti. Fungerar otroligt bra och det är också skönt för mig som är lite lat gällande managering att de är cloudmanagerade. Ska dock komma någon on-premise-kontroller i framtiden. Kan helt klart vara värt en titt!

https://www.xpatit.gr/images/stories/virtuemart/product/AP6-Pro-...

Av Kr^PacMan
Nytt bud: 1 200 kr Med frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kr^PacMan
Skrivet av hasdrubal:

Thanks, I'll try this. But I don't think that will help with reliability.

Right now reliability and getting a better signal are the biggest problems.

Better reception will definitely help with reliability. hasdrubals tip is a good one. See which celltower is nearest here: https://www.telia.se/privat/support/tackningskartor

When it comes to LTE categories, Cat 6 which your router is has roughly 301 Mbit/s download and 51 Mbit/s upload theoretical bandwidth. In real world, i think you are hitting maybe a top in the upload, but the download can be a bit better.

Av Kr^PacMan

Whats the LTE-category on the router? Most standard routers have LTE Cat 6 or Cat 4 which limits the download and especially the upload speed. What speed are you getting now and what speed do you need?

Av Kr^PacMan

(Bor i Stockholmsområdet)

Av Kr^PacMan
Skrivet av zeddead:

Tror dessvärre inte jag kan packa och skicka den på ett säkert sätt utan originalkartongen.
Är ute på turer i landet ibland och skulle kunna leverera men det beror givetvis på vart du bor...

En flyttkartong räcker långt skulle jag tro. Kan stå för kostnaden för både kartong och frakt om du har möjlighet att skicka.

Av Kr^PacMan

Jag brukar inte gilla covers, men denna är verkligen mästerlig. Growlsen är otroligt lika, kanske lite bättre än originalet till och med.

Av Kr^PacMan

Om du skulle ångra dig gällande avhämtning och kan skicka köper jag gärna.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Robex:

Tack för info, normalt sett är väl blå kontakter UPC och gröna APC?
Har beställt patchkablar och keystone kontakter, samt dessa sfp:er.
Hoppas det funkar.

Det kommer gå fint! Jag drog precis fiber mellan ett komplementshus och ett huvudhus och det gick smidigt. Att tänka på är att vara varlig med kabeln när du drar den, och undvika snäva böjar. Ta inte bort skydden för fiberkontakterna heller, låt dem vara kvar tills du faktiskt ska ansluta dem på allvar.

Av Kr^PacMan

Tänkte föreslå Teltonika RUT200 men ser att den förbrukar maximalt 6.5W. Killgissar att den ligger på cirka 2-3 watt vid normal användning. Det kanske funkar? Det är en mer robust produkt än den du länkade tidigare iaf.

Av Kr^PacMan

Värt att kika på är den nya tillverkaren Alta Labs som delvis består av gammalt Ubiquiti-folk. Testkör två stycken AP6 Pro hemma just nu med grymt resultat. De är helt molnhanterade och har ett ursnyggt gränssnitt, med mycket statistik i realtid. Funktionsmässigt finns det lite att önska, men de lägger till funktioner hela tiden. Just funktionen de har med att visa ett SSID men beroende på vilket lösenord klienten skriver in så får man olika access är helt underbart i min bok.

Av Kr^PacMan
Skrivet av grasklippare:

Ja, jag är nog rätt inne på att det är kabel med rena kopparledare som gäller. Sen vet jag ju inte ifall det är nödvändigt med solida ledare, eller om kabel med flertrådiga ledare och kan göra jobbet utan problem. Det är ju inte mycket ström som ska gå genom kabeln, men det är ju ändå över en hyffsat lång sträcka.

Tror både en patchkabel och en bulkkabel (med solida ledare) fungerar utmärkt. Nätverkskablar är förbaskat bra på det de ska göra. Det blir kanske enklare att förlägga om du har en patchkabel med RJ45-kontakter på, men ska du ha igenom kabeln på trånga ställen kanske en bulkkabel (med solida ledare) är enklare att lägga.

Av Kr^PacMan
Skrivet av grasklippare:

Att det ska till solida ledare av homogen koppar när man ska köra POE över så långa sträckor är inget att bry sig om då alltså, CCA, kopparklädd aluminium, ska inte vara några som helst problem?

En del verkar mena på att det inte är så bra att stänga in nätverkskabeln på det sättet, kommer det någon gång in vatten inuti vattenslangen lär det knappast komma ut igen och då får nätverkskabeln ligga där och bada. Kanske är dåligt för den i längden? Känns som också det blir billigast för mig att bara dra till med 100 meter av Deltacos oskärmade installationskabel för utomhusbruk, än att skaffa både nätverkskabel och en så lång vattenslang.

Jojo, det förstår jag. Men tänkte att det här är i alla fall lite mer specialfall än att bara dra nätverkskabel inne i väggarna i huset. Det där med att en kabel med jordad skärm skulle kunna skydda mot att det byggs upp elektrostatisk laddning längs den långa kabelsträckningen är inget att bry sig om?

Håll dig borta från CCA om du kan, speciellt om du har ett lite mer krävande scenario. Kablarna kostar så pass lite att det inte är värt att köpa lite billigare CCA-kablar istället för vanliga kopparkablar. Skulle spontant rekommenera att du inte kör skärmat heller, det medför fler problem än det löser i de flesta fall.

Av Kr^PacMan
Nytt bud: 700 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.