Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan
Skrivet av Goedendag:

Jag skulle rekommendera att kolla på Youtube-kanalen Retro Game Corps som täcker handhållna enheter som kan köra emulatorer.

Anbernic är ett populärt märke. Deras billigare modeller RG280V eller RG300X som går för $70 kanske skulle passa.
Miyoo Mini för runt $80 är också ett alternativ men den är ofta slutsåld.

Utöver subreddits finns det också trådar på ResetEra (Retro Portables are Neat) och SomethingAwful (Third party retro consoles).

Tack för tipset! RG280V såg riktigt intressant ut!

Skrivet av medbor:

Jag själv har en steam deck och min 4-åring kan använda den utan problem, dock såklart en helt annan prisklass

Kommer den med inbyggda spel, eller måste man köpa till spel? Jag har försökt leta efter spel för små barn på Steam, men inte lyckats hitta så värst många bra (som inte heller innehåller våld).

Av Kr^PacMan

Handhållen spelkonsol för barn?

Hej,

Jag ska med familjen åka iväg ett gäng veckor i vinter och har barn på 3 och 5 år. De har ingen platta och får kolla på TV ibland, och spelar på min desktopdator ibland. Men känner att de kommer behöva något att spela på när vi åker flygplan (16 timmars resa) samt när vi kommer fram.

Plattor är inte aktuellt då användandet blir för slentrianmässigt och har sett många dåliga exempel på hur barn använder plattor. Jag letar därför efter en Gameboy-liknande konsol som barnen kan ta med sig och spela på, men inte surfa, kolla YouTube eller liknande.

Barnen är ju relativt små, så en Nintendo Switch Mini eller liknande blir dels för dyrt, men också att 3-åringen kommer tappa den i tid och otid.

Jag har kikat på bla Ebay och hittat denna, men är det något att hänga i julgranen tro?

Någon som har något annat tips på en handhållen konsol för barn som gärna innehåller spel från början. Budget är 300-1500 per konsol (kommer köpa 2)?

Av Kr^PacMan
Skrivet av Unrated:

Akta dig noga för Open Infra, håller inte vad dom lovar, Kundtjänsten undviker att svara på frågor.
Och fick idag veta att dom enbart har 2 veckors Garanti på utrustningen.....

Riktigt hemskt företag.

Vår förening beställde Open Infra, fick offert, skrev på offerten och sedan installerade de fiber i fastigheterna. Sedan började de skicka fakturor var 3:e vecka som var dubbelt så dyra som offerten de hade erbjudit. Det går inte att ringa till dem och de svarar inte på mail eller med 4-6 veckors delay. Vår förening har inte betalat fakturorna och de verkar inte ens vara intresserade av att lösa problemet. Sista mailet jag fick så undrade kundtjänstmedarbetaren vad "Nätavgift" som stod på fakturan var, hen frågade alltså mig vad deras fakturaposter betydde.

Maken till oseriöst företag får man leta efter.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Nozomi:

Hon ska väl också vara en kraftull typ magiker, fast hon har inte visat någon form av kunskap inom magi hittills bortsett från scenen när hon var ett barn och viskade lite till en liten pappersbåt.

Galadriel är ingen "kraftfull magiker". Alvernas magi fungerar inte straight-up som den magi du tror. Om du har läst Simarillion och exempelvis Lost Tales kan du få mer insikt hur det fungerar istället för att förvänta dig besvärjelser och eldklot.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Aphex:

Kör du dina på PoE eller PoE+ ?
de ska ha "Self power adaptation" men jag hittar inte ett ord om vad det innebär. Blir den vekare eller stänger den av funktioner om den får mindre ström?

Jag kör ju inte deras kraftfullaste produkter, men kör ett 16-portars Midspan som endast kan ge ut 802.3af, dvs "vanlig" PoE på max runt 15W. Hitills har det fungerat klockrent.

Min GWN7660 har en maximal strömförbrukning på 9W och min GWN7630 ligger på 16.5W. Gissar att om du har 200 samtidiga klienter på min GWN7630 och den ligger och pushar maximal bandbredd, så får du inte ut riktigt lika mycket prestanda till varje klient med PoE som med PoE+. Jag har dock inga belägg för dessa, endast gissningar

Av Kr^PacMan
Skrivet av cbtcp:

Varför inte kolla på Grandstreams produkter? Inbyggd controller och bra pris

Håller med, så länge man har lite koll på att sätta upp WiFi är Grandstreams produkter väldigt prisvärda. Kör en GWN7660 + GWN7630LR (sitter utomhus) sedan 1 år tillbaka, har fungerat klockrent.

Annars låter det som att du skulle kika på något annat märke än TP-Link, exempelvis Aruba Instant On med molnhantering, så att du slipper köpa UniFis kontroller - finns i regel i lager också.

Kan vara värt att kika på Zyxels Nebula-system också, de har ruskigt prisvärda accesspunkter och vettiga brandväggar, till skillnad från Ubiquiti.

Av Kr^PacMan

Har lite äldre erfarenhet, joinade Kjell & Co som deltidsanställd runt 2007 och gick över till heltid efter en stund och slutade 2011. Men jag var mycket nöjd med dem generellt. De sollade bort rätt mycket folk på intervjuerna och det märktes i butikerna jag jobbade i, de flesta kollegor var väldigt trevliga och professionella. Lärde mig så otroligt mycket generellt om teknik vilket var perfekt för en tekniknörd som mig själv

Av Kr^PacMan
Skrivet av tcntad:

Unifi kan köras i egen kontroller på många OS inkl. routrar/brandväggare och molnet eller i mobilen. Du måste inte heller ha kontrollern körandes 24/7. Unifi är ju väldigt skalbart med brandväggar, switchar, passersystem/övervakningsystem, IP-telefoni medmera..

Det är ju inte särskilt skalbart när t.ex UniFi Protect inte kan köras på en server, utan måste köras via deras appliance. Är det Prosumer-tillämpningar fungerar det säkert fint, men så fort man kommer över gränsen till en mer professionell installation är det inte särskilt bra ur många aspekter. Gillar Ubiquitis tänk med hela ekosystemet, men hanteringen av produkterna är minst sagt knepigt att lösa i många av mina scenarion i alla fall.

Det jag försökte säga med min post är att Ubiquiti låg enormt mycket före i sitt tänk för typ 10 år sedan när den första AP:n lanserades och många år efter det, men många andra tillverkare på marknaden kan idag erbjuda liknande produkter som ofta har andra USP:ar som inte UniFi har.

Av Kr^PacMan
Skrivet av fiskebulle:

Möjligt att jag svär i kyrkan lite här, men jag funderar på om ubiquiti fortfarande är ensam på toppen av nätverksprylar till ”pro-sumers” ? Har något annat av de stora nätverksföretagen gjort några försök att slå sig in?

Det finns gott om fullvärdiga alternativ enligt min mening. Alla är lite olika såklart, många har ju fokuserat på att hanteringen i molnet vilket man kan tycka om eller inte, men de flesta nyare WiFi-systemen är flexiblare än UniFi eftersom man kan hantera dem på en kontroller på enheten, en lokal hantering elle via molnet. Att köpa hanteringen (typ Cloud Key) för kostnaden av en WiFi 6-accesspunkt är ju lite att slänga pengarna i sjön enligt mig.

Zyxel har ju sin Nebula som är lite "tråkigare" hantering men har mycket mer funktionalitet och ett mycket större ekosystem (brandväggar etc). TP-Link har sin Omada, har själv inte testat den men den verkar prisvärd. Aruba har ju sitt Instant On som är ett av de enklaste systemen jag har använt. Cisco har ju Meraki Go som verkar vettigt för mindre installationer, dock inte särskilt prosumer utan snarare för mindre företag.

Själv kör jag Grandstreams GWN-system i dagsläget, använder min huvud-AP som kontroller. Det finns alltid accesspunkter på hyllan och priserna är ungefär som Ubiquiti. Ungefär samma funktionalitet i gränssnitten, men inte lika snyggt. Men eftersom jag bara vill att det ska fungera och inte kontrollerar inställningar varje dag, spelar det ingen som helst roll.

Av Kr^PacMan

Du kommer ju rätt långt med en Netgate 1100 med pfsense även om du inte använder alla funktioner från början.

Av Kr^PacMan

Låter som att det blir krångligt om man kör Kubernetes. Kika mer här: https://www.truenas.com/community/threads/kube-bridge-killing...

Av Kr^PacMan

Låter som en IP-konflikt eller liknande. Har du kikat i loggarna i TrueNAS?

Av Kr^PacMan

Alltid bra att ha en backup över diverse saker - bilder från mobilen och liknande. Finns en mängd bra appar för att synka dina enheter med en server, exempelvis Nextcloud.

Av Kr^PacMan

Någon som använder www.egensajt.se för endast administrering av domäner? Jag har en domän på Loopia och jag har börjat tröttna på prishöjningarna varje år. Det verkar som egensajt erbjuder domänhanteringen helt gratis? Jag hostar alltså allt själv och vill bara peka min domän till mina IP-adresser.

Av Kr^PacMan

Annonsen är avslutad

Av Kr^PacMan

Compucase S411 rackchassin

Hej,

Säljer av två stycken Compucase S411 rackchassin i använt skick. Ena kommer med front, den andra saknar front. Repor & damm finns, men är i funktionsdugligt skick. Ena har en Lian-Li fläktkontroller samt CD-ROM & Antec 80 mm fläkt. Båda saknar tyvär skenan i taket.

Specs:
4U 19"
Stödjer upp till E-ATX
6 st 5.25"-platser
Djup: 56 cm
Nätagg: 400W / 500W medföljer

Mer info: https://www.hec-group.com.tw/index.php?id=188

Bild 1,2 - chassi 1
bild 3, 4, 5 - chassi 2

Finns på Ingarö ca 30 min öster om Stockholm. Kan ej skickas. Betalning via Swish. Paketpris för båda 900:-

Läs hela annonsen här

Av Kr^PacMan

Om du inte behöver din gateway i UniFi-systemet finns det ju andra vettiga produkter från bla Ubiquiti, typ EdgeRouter X som kostar i runda slängar 500-600 spänn. Det är endast en router, ingen WiFi, vilket gör att du behöver komplettera med accesspunkter.

UniFis system är generellt dyrt om man bortser från accesspunkterna och personligen tycker jag inte det är värt ett par tusenlappar för att se lite statistik varje halvår i sin UniFi-kontroller.

Men att ha en trådad router plus accesspunkter är vettigt eftersom det blir enklare att uppgradera ex. Wifi-generation. En router man köper fungerar oftast många år och det är väldigt sällan man behöver byta ut den.

Jag kör Grandstreams GWN-WiFi-system just nu, där kontrollern är inbyggd i accesspunkterna, vilket är rätt smidigt ur många aspekter. Dock är systemet inte riktigt lika användarvänligt som UniFi.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Loke81:

Går inte trots gjort enligt manualen.
Lånar det. Så lösenord finns redan.

Märke Teltonika RUT240

Måste tyvärr meddela att Teltonika faktiskt jobbar på en app, men det finns ingen i skrivande stund. Du får logga in via mobilen på routern och konfigurera. Glöm inte att uppdatera firmware!

Av Kr^PacMan

Vill du ha cloudmanagering med app kan ZyXEL GS1300-10HP vara ett vettigt exempel.

Ciscos nya CBS-serie är också prisvärd, kommer med livstids licens och verkar ruskigt stabil. Exempelmodell är CBS220-8FP-E-2G.

Kan spontant också tipsa om Instant On 1930-serien som har dubbla SFP:er och trevlig molnhantering. Exempelvis Aruba Instant On 8G 2SFP 124W.

Av Kr^PacMan

Det bästa med att köpa en accesspunkt är att du kan byta router i framtiden. Nästa generation WiFi blir ju WiFi 7 (om man bortser från 6E som inte ger några direkta fördelar utom i specifika situationer) och innan vi ser en bred implementering av WiFi 7 kommer det gå många år. Så om du köper en accesspunkt med WiFi 6 kan du räkna med att ha den minst i 3-5 år. Min första Ubiquiti-accesspunkt (den ursprungliga UAP) hade jag i över 10 år som exempel.

Ska du ha endast en accesspunkt för WiFi så finns det otroligt mycket att välja på. Jag har testat de flesta WiFi-system på marknaden och jag skulle spontant rekommendera Ubiquiti UniFi, Aruba Instant On eller Zyxel Nebula. Enkla att installera, de två sista har molnhantering och alla har stabil prestanda.