Inlägg

Inlägg som Joltcola har skrivit i forumet
Av Joltcola

Efi och Ubuntu 12.04 Raid

Har installerat ubuntu 12.04 på en dator med EFI (acer aspire x1430) och kan inte få den att boota. Vid start står det bara att det inte finns någon bootbar disk.

Problemen började när jag skulle testa hur det fungerade med att boota när en disk i raiden har lagt av. Diskarna är partionerade såhär:
sda1 1 GB EFi start
sda2 8 gb swap
sda3 90 gb fysisk raid
sda4 400 gb fysisk raid

sdb1 1 GB EFi start
sdb2 8 gb swap
sdb3 90 gb fysisk raid
sdb4 400 gb fysisk raid

sda3 samt sdb3 -> md0 monterad som /
sda4 samt sdb4 -> md1 monterad /home

Jag har försökt följa varenda guide och förklaring som jag kan hitta på nätet men inget hjälper. Det har tom gått så långt så att både sda1 och sdb1 är helt tomma. Nu är frågan hur gör jag för att återigen kunna boota samt reparera efistart disken.

Tacksam för alla förslag.

Av Joltcola

Jag googlade på exakt ditt förslag och genom att läsa första träffen så har jag kommit fram till följande.

Sub CopyDataToPlan() Dim LDate As Integer Dim LRow As Integer Dim LRad As Integer On Error GoTo Err_Execute 'Retrieve date value to search for LDate = 1 LRad = 3 Sheets("Blad2").Select 'Start at rad 4 LRow = 4 While LRow < 3000 If Cells(LRow, 3) = LDate Then 'Select values to copy from "Rolling Plan" sheet Sheets("Blad2").Select Cells(LRow, 2).Select Selection.Copy 'Paste onto "Plan" sheet Sheets("Blad1").Select Cells(LRad, 3).Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _ False, Transpose:=False LRad = LRad + 1 Sheets("Blad2").Select End If LRow = LRow + 1 Wend MsgBox "The data has been successfully copied." Exit Sub Err_Execute: MsgBox "An error occurred." End Sub

Och det funkar utmärkt! Tack för tipset.

Av Joltcola

Leta upp och kopiera värden i excel

Jag sitter inför ett problem i excel som jag inte vet hur jag ska lösa.

Det är så att jag har en xlsfil med 6 flikar, varje filk innehåller ca 3 000 rader och 8 kollumner. Då det kommer att bli en återkommande körning på datorer som enbart har excel är det inte aktuellt att göra det i något vettigt program såsom matlab.

I varje flik finns alltså kollumnerna 1-8 där genom att använda en funktin i flik 1 cell b5 vill leta upp den första gången i flik 2, kollumn 8 där cellens värde är 1, därefter visa värdet från flik 2, samma rad som där cellens värde är 1 fast kollumn 1 istället i flik 1 b5. därefter vill jag i flik 1 b6 visa värdet från flik 2, rad där kollumn 8 blir 1 fast kollumn 1 i flik 1 b6 osv. Sågon som vet hur man kan åstakomma detta?

Av Joltcola

Libeoffis Base, lägga till tidigare inmatning

Jag har börjat använda mig av libreoffice Base istället för att få oändliga kalkylark, men vid inmatningen via formulär och framför allt kombinationsfält saknar jag möjlighet att få den att automatiskt fylla i det senast ifyllda värdet för att spara tid. Någon som vet hur man ska gå tillväga?

Av Joltcola

Koaxialkabel med BNC-kontakt HUR?

Jag har en 15 meters Koaxialkabel som av okara anledningar nu har blivit 2 kbaler, därför tänkte jag att det e väl inte svårare än att man tillvberkar en egen. Släpade mig ner till kjell och köpte koaxialkabel och BNC-kontakter, väl hemma inser jag, hur fan sätter man ihop det?

BNC hane skruv

RG58-kabel

Dessa köpte jag men kan inte lista ut hur det ska monteras. Någon som vet och kan förklara? Kontaktan består av 6 delar som ser ut som:

http://www.showmecables.com/catalog/large/BNC-solder-RG58-UG88.j...

Av Joltcola

360*180 panorama, hur?

Jag tänkte göra lite försök med 360*180 panorama för att sedan med hjälp av krpano bygga virtuella turer. Till min hjälp har jag en eos 400D och ett tripod.

Ni som har tagit sådana panorama, hur gör ni för att inte få med tripodens ben på bilden? eftersom det kommer att vara väldigt högupplösta bilder kommer det ju att synas om jag photoshopar bort dom. Tips?

Av Joltcola

Eget ADSLnät?

Nu har jag tråkigt igen och har börjat fundera. Till hösten ska jag lägga värmekulvert mellan 2 gårdar där familjen bor.. Eftersom jag lägger kulvert och alltsåkommer att gräva hela vägen funderar jag på att samtidigt lägga kabel och köra LAN via.

Till problemet. Det är 500 meter mellan gårdarna vilket leder till att vanligt nätverkskablar inte funkar. Min fundering var att slänga ner en telekabel och sen hänga ett ADSL modem på något sätt i var ände och köra trafiken på en egen ADSL-lina... Någon som har testat det? Går det att genomföra eller inte?

Av Joltcola

Har ett skattefinansierat jobb inom den akademiska sektorn i uppsala... Att skapa den här tråden är DET seriösaste som jag har gjort idag...

Av Joltcola

Byta jobb - Tips

Nu är jag trött på mitt jobb och skulle kunna tänka mig att byta och därför vänder jag mig hit...

Någon som har tips på var man ska söka? Jag skulle gärna vilja ha ett job i stil med Blofelds, Strombergs eller Max Zorin. Om det krisar riktigt skulle jag tom kunna tänka mig att bli Hannibal Lecter eller dynamit-Harry, deras jobb verkar lite softare...

(Behöver jag säga att jag har tråkigt på jobbet idag?)

Av Joltcola

Perfekt, då tar jag och beställer exprimentkort, FET och DC motor och börjar leka:-)

Tack för hjälpen

Av Joltcola

Styra DCmotor via experimentkort

Jag har lite funderingar på ett projekt där jag skulle behöva styra varvtalet på en dc motor från en extern signal. Hur den externa signalen ser ut är inte riktigt klart än. Eftersom jag aldrig har gjort något sånthär förr börjar jag fundera på vad man behöver.

Om jag har förstått allt rätt så borde det räcka med ett experimentkort för att kunna skicka ut pulser till en FET-transistor och sen koppla dc motorn tll FETen. Stämmer det?

Av Joltcola

Memtest hittar inga fel.

Jag försöker få starta Openoffice genom konsollen och på så sätt få ut något felmeddelande men den skriver inte ut några.. Borde det itne gå att få ut felmeddelande?

Av Joltcola

Openoffice, ubuntu 10.04 amd64 extremt instabilt

På sista tiden har jag börjat få problem med att openoffice krachar, för att lösa detta har jag testat att ta bort allt som har med openoffice att göra och ominstallera allt frånopenoffice.orgs hemsida. Jag har försökt med att köra utan java.

Har tom testat att formatera datorn och köra en ren installation men inget funkar. Lyckas inte heller hitta några loggfiler som beskriver felet.

Någon som kan peka mig i en riktning att börja felsöka? Oftast när programmet krashar är det när det har varit inaktivt ett tag och jag sen börjar jobba med det igen. Jag har inte en aning om var man ska börja leta...

Av Joltcola

Ok, jag slutade med det väldigt tidigt. Är det fortfarande BOB som gäller eller har det kommit något bättre?

Av Joltcola
Skrivet av MoNkeY-05:

När du inte ens orkar leta fram informationen du söker när den är 1 googlesökning bort, nej då får det vara. Det luktar skoluppgiftshjälp här, och det stinker emokid.

Edit : Nej, nu skall jag nog vara hjälpsam ändå.

De viktigaste komponenterna är modermodem och hallonsylt.

Är du helt slut i kolan MoNkeY? Här försöker TS lära sig om datorer och du säger att hallonsylt är viktig. Alla som vet något om datorer är säker på sin sak. Hallonsylt innehåller antioxidanter, detta viste man ju redan på 90-talet varför man började förespråka Önos "gunillas" apelsinmarmelad.

Av Joltcola

Jag har testat lite olika anslutningar och tunnlar.
Med VPNtunnel.se via 10/10 ingen märkbar förändring i hastigheten.
Med VPNtunnel.se via 24/1 ingen märkbar förändring i hastigheten.
Med VPNtunnel.se via 100/100 får minst ut 60/60 oftast märker jag inte någon skillnad mot när VPNen är av.
Har testat på gigabit med netbooken och det är den som lägger av först.

Med Ivacys rysslands nod funkar 10/10 utmärkt, här märker jag inte någon skillnad. Med 100/100 får jag ut MAX 70/40.

Av Joltcola

Är det bara jag, eller tolkar någon annan oxå det som att copy sweden och elektronikhandlarna gemensamt kommer överrens om avgiften som elektronikhandlarna bara hade kunnat säga nä till? Vilken myndighet driver in pengarna?

Av Joltcola

Jag använder mig av vpntunnel.se av just den anledningen. Dom blockerar inte några portar.

Av Joltcola

Ha, tack för hjälpen Micket!
Uppenbarligen hade jag misslyckats med att svara och tacka för hjälpen. Nu när jag loggade in för att ställa en annan fråga passar jag på att göra detta i samma tråd för jag hittar inte detta svaret någonstans.

I projektet så slutar det med att jag får ut analysresultaten i form av grafer som jag skriver ut och lämnar till chefen.. men han klagar som fan på att ÅÄÖ inte finns med i rubrikerna på plotarna. Använder mig av

print( gcf, '-depsc2' , fil );

för att skriva ut ploten. På skärmen visas ÅÄÖ utan problem.

Vet någon hur man kan lösa det oxå?

Av Joltcola

Matlab och inläsning av filer

Jag håller för närvarande på med ett projekt i MatLab där den smidigaste lösningen hade varit att använd mig avv ett antal olika filer för att mata in fallspecifik data.

Jag tänkte mig att använda conf1.m, conf2.m och liknande för att läsa in denna data. Antalet filer kommer att variera med fallen. Finns det någon funktion i matlab för att lista filerna conf*.m och spara deras namn i en vektor så dom kan läsas in på rätt ställe?

Jag Har kommit så långt att jag fått in all alla filer med namnet conf*.m i en array tillsammans med en massa övrig data. gjorde detta med:

a=dir('conf*.m')

För att läsa ut namnet på en viss plats kan jag använda

a(1).name

som då ger svaret conf1.m. Däremot lyckas jag inte lägga namnen i b(:,1) för att använda dom en och en.