Inlägg

Inlägg som ultima har skrivit i forumet
Av ultima
Skrivet av m4gnify:

Synd att dom fortfarande är så dyra.

Tänk om folk även kunde agera efter det och ge fan i att köpa dem. Det skulle ju leda till sänkta priser.

Av ultima
Skrivet av Nima2001:

finns det chans att köpa 3080 kort i butiker med jämna mellanrum eller är det helt kört om man inte är en köpbot?
Vad brukar de hamna på för priser i så fall?

Letar både 3070/3070ti och 3080 just nu. Helst nya från butik till "rimliga" priser - typ upp till 14k sek eller nåt sånt. Är det ens möjligt?

Det enda är nog om du lyckas knipa ett kort som lämnats tillbaka, men chansen är nästan lika med noll.

Av ultima
Skrivet av Jtok:

När beställde du? Själv hoppade jag från #106 10/5 till #69 28/5

Jag beställde inte förns i mitten av januari. Men då verkar ju dina siffror stämma med Hong's, att det har sjunkigt med 37 platser för er. Då kanske nu har era kort tills i augusti, medans mitt kommer till nästa påsk

Av ultima
Skrivet av Enic:

Ny uppdatering.. ASUS GeForce RTX 3080 10GB TUF GAMING OC från Inet

2021-05-03 - 117
2021-05-11 - 80
2021-05-17 - 80
2021-05-31 - 80

Inga leveranser på nästan hela maj... suck

Intressant. Mitt kort gick från köplats 470 i slutet av april till 421 i slutet av maj, så måste med andra ord vara ~15 folk som avbokat mellan plats 80-421.

Av ultima

Det där lär väl vara ett temporärt pris dock. Jag menar, hur ofta används exakta tusental istället för typ 24999?

Av ultima
Skrivet av SweDragon:

Ja... Man blir ju frestad att överbetala bara för att få tag på någonting. Har lyckats hålla ut än så länge, men har precis fått och byggt ihop en 5900X burk, så ett grafikkort som matchar bättre än mitt 1650 får gärna komma snabbare än nästa år. Är själv på liknande plats i kön på Webbhallen.

Jag kan tipsa om att hålla koll på tråden för 3060/3070 om du verkligen vill ha ett nyare kort och kan slänga ut ~6500kr för ett 3060. Är man bara med när det postas i tråden så är det rätt så enkelt att få tag på ett kort.

Av ultima
Skrivet av sdaniel1:

Visst förstår man efterfrågan och tillgång men någonstans på vägen borde man väl ändå börja skämmas?

Gigabyte AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G .. SEK 39.117,19
https://www.computersalg.se/i/6655144/gigabyte-aorus-geforce-...

När allt detta blåst förbi typ slutet av 2022 eller så. Om nu detta inte blir en fortsatt vardag dem kommande åren, bör inte företag som tar i från nagelspetsen till månen kanske göra OnOff och expert sällskap?

För det är ju skillnad på marginal och MARGINAL. från 7199 till 11990 eller 7199 till 39117.

Att det sätts i system av enstaka människor som vill tjäna sig en slant på andras olycka är väl en sak, men när företag gör det börjar man ju undra var fan vi är påväg...

Jag tycker iallfall att man fått mycket information om vart man i framtiden kommer handla och jag hoppas att jag inte är ensam om att välja mina affärer med omsorg.

Computersalg som jag använt här som exempel är långt från ensamma! Ni har förlorat mitt förtroende, tillsammans med ett flertal andra..

Den stora frågan är ju om någon faktiskt köper dessa kort.

Av ultima
Skrivet av SvenskGaming:

Ok. Hur ändrar jag tempen i inställningar där så att den inte överskrider 70 grader? Vilket jag anser är lagom temp nu när det är varmt ute under sommaren.

Det finns inställningar under "Fan management". Sedan antar jag du har underklockat core och satt power target till ~70% så kortet blir svalare bara genom det?

Av ultima
Skrivet av Dassh:

Nja bägge ska prestera mer eller mindre likadant. QuickMiner är mer eller mindre för de som inte orkar eller kan trixa med inställningar för att få ut bra resultat vid mining. Vanliga Miner har du lite mer valmöjligheter att använda dig utav som kan gynna en i längden.

T.ex möjligheten att själv ställa in PowerLimit så sänker du hur mycket ström ditt kort drar vid användning = värme som alstras.

Nu när du använder QuickMiner, gräver du i hastigheten ditt kort generellt ska klara av? Du kan se här i denna lista ifall du gör det. Annars följer du deras specifikationer för att uppnå detta. Givetvis kan du prova lite själv och se vad just ditt kort klarar. Alla kort klarar mer eller mindre påfrestningar så det kan vara värt i vissa fall att sänka PowerLimiten ytterligare t.ex.

https://www.nicehash.com/blog/post/nvidia-and-amd-graphics-ca...

Du kan gå in på OC Tune med Quickminer och trixa runt hur mycket du vill

Av ultima
Skrivet av nu1mlock:

Om du installerar på en annan dator, se då till att koppla ur andra hårddiskar. Annars kan det bli som så att Windows inte startar utan dessa inkopplade.

Jo jag märkte det då jag har en m.2-disk i stationära datorn. Det gick ta bort startalternativ genom msconfig.

Av ultima
Skrivet av MindTaste:

Har vart med om liknande. Och då brukar jag installera på ett annat system. Och efter installationen är klar. ( när det står "startar om, om 10.9.8.7.. )

Då stänger jag av datorn och sätter in disken i systemet som den skall sitta i.

Rätt? Njae
Fungerar? Ja

Jaha så du byter system direkt efter filerna är installerade på disken? Rätt säker på att jag körde klart allt. Bra tips, ska testas när jag hittar lite ork för det

Skrivet av Kalasis:

Har du testat att köra diskpart + clean?

Glömde nämna det. Har testat alla dessa trick man läst om fast utan framgång :/

Av ultima

Installation till SSD fastnar på 0%

Jag har fixat till en server och installerade win10(över usb) till en gammal mekanisk hdd jag hade liggandes utan problem. Fick sedan över en trevlig ssd, men när jag försöker installera så fastnar bara installationen på 0%. Allt jag hittar när jag googlar leder till att folk säger att disken är dålig, men i mitt fall går det hur bra som helst att installera till ssd:n på min egna stationära dator. Den totalvägrade dock att köra från ssd:n när installationen ej var gjord på samma system.

Har testat det vanliga med olika usb-inställningar (UEFI/legacy) utan framgång.
Någon som stött på samma problem? Hade ju varit trevligt att undvika en 12+år gammal disk som lär kunna pajja när som

Moderkort: asus z170 pro gaming.

Av ultima
Skrivet av b-fire:

Eller så tar de bort beställningarna som gjordes i höstas eftersom de nya korten är en helt ny produkt. Smidigt sätt att bli av med alla köer.

Ja för det lär ju sluta bra när folk som äntligen ska få sina kort och sedan blir helt nollställd. Det om något skulle skapa hus i helvete.

Av ultima
Skrivet av alex_farnstrom:

mitt MSI ventus 3080 OC kort gick just över till "okänd status" på leveransdatum på Inet, så ser rätt mörkt ut känns det som....

Stod det ett preliminärt datum tidigare?

Av ultima
Skrivet av Dragonlove:

Haha, hva er det dere Svensker røyker?

Kanske går att hitta ett defekt kort för den prislappen

Av ultima
Skrivet av Ravnit:

Lite fredags humor 😅
RTX 4090 😂
https://youtu.be/0frNP0qzxQc

Kan rekommendera att ta en titt på hans övriga april-skämt. Otroligt ambitiösa dummy-kort han slänger ihop!

Av ultima

En tanke angående de nya hashrate-begränsningarna på 3000-serien. Kommer det bli så med kort man har beställt och inte fått än?
Tänker mest med tanke på att man tekniskt sett har beställt kort utan begränsningarna. Hade ju varit nice om folk drar sig ur köerna för det, även om man tappar en "feature".

Av ultima

1. Minidisc-spelare år 2002. Hade ett sketet kommunalt sommarjobb för 30kr/timman bara för att köpa mig en sådan och vart i princip omodärn direkt.

2. Testade köpte mig ett par trådlösa lurar på black friday 2019. Tror det var Skullcandy Crusher. De hade någon bassboost-funktion med fjädrar inuti så det lät "boing boing" hela jävla tiden, även med skiten på lägsta inställning. Lämnade tillbaks direkt.

3. Coolermaster Aero 7+ socket a-kylare till min första dator som var "best-in-test". Bestod av en koppar-bas med hål för 80mm-fläkt, men den var en s.k centrifugalfläkt på ~45dB. Satte dit en vanlig mycket tystare 80mm-fläkt och har för mig det t.o.m kylde bättre.

EDIT: lyckades identifiera styggelsen till cpu-kylaren ovan:

https://www.aria.co.uk/dynres/cHJvZHVjdF9pbWFnZS53aWR0aD0yNTA=/b...

Av ultima
Skrivet av erssn:

Varför lägger de inte sina R&D-resurser på 7nm istället. Trams

Jag hoppas du förstår att det där är helt olika forskningsinriktningar.

Av ultima
Skrivet av WaowAlm:

Beställde Gigabyte 3080 Vision från Inet 24 januari, skickades idag. Senast jag kollade min köplats 31 mars så var jag plats 17 så de borde ha fått in en leverans på runt 20 st.

Så det är något sådant man skulle beställt alltså. Beställde ett Asus TUF OC i mitten av januari och hade köplats 539 nyligen..