Inlägg

Inlägg som Amatör har skrivit i forumet
Av Amatör

Ungdomar, ursäkta.... men jag är 36 år gammal, gift, har barn och hund... samt en 745´a... Tycker bara att det skapar en dålig stämning med alla som påstår sig veta allt och därför är för fina för att svara på "enkla" frågor... Är inte meningen med ett forum just att få hjälp, vilken fråga som än ställs...

// Amatör !

Av Amatör

Finns ett ord till; OSÄKERHET !
Jag blir så trött på alla dessa som bara skall vara såååå rediga och klanka ner på alla som ställer en "enkel" fråga... Om inte frågorna gäller hur man voltmoddar ett 7800 GTX eller låser upp en miljon pipes på ett X1900XT så är det tydligen bara att "Googla" eller skita i att skriva... Läser ofta om hur s.k. "NooBs" blir bemötta med arrogans och spydigheter, testa lite ödmjukhet nångång, alla är inte lika bäst som Er !

// Amatör !

Av Amatör

Ati drivrutiner... ?

Hej !
Som ny användare av Ati-kort så behöver jag tips på bra drivrutiner... Kortet är ett X800GT, och det finns ju Omega, Dna och Catalyst, men vilka är dom "bästa" för spel ? Jag har märkt att Catalyst 5.10 funkar bra i BF 2, medans jag hade problem med 5.13 i samma spel, vad kör ni andra med ?

// Amatör !

Av Amatör

GeForce 7800 GS ATI AGP !? GeForce ATI kort har då aldrig jag hört talas om !?

// Amatör !

Av Amatör

Frågan är vem som är mest dum i huvudet, han som postat tråden eller ni som svarar... Patetiskt !

// Förbannad Amatör !

Av Amatör

Jag kör med Zalman VF 700-CU Led på mitt PowerColor X800GT och det funkar kanon !
Länk för den köpsugne:
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2025&session=d63f75...

// Amatör !

Av Amatör

5026 med system i sign...
Länk: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1681080

// Amatör !

Av Amatör

Du gör nog ett ganska bra val om du köper Asus P5LD2 Deluxe, när jag var på jakt efter ett nytt så sökte jag efter tester m.m. och alla jag hittade var postiva till det kortet. Läs ett av alla tester här: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?Article... men Googla även lite på kortet så hittar du mer.

// Amatör !

Av Amatör

För att vara på den säkra sidan, gå in på: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=165&code=009 och ta "Installation Movie", där kan du välja mellan olika socklar för att se hur du intsallerar kylaren. Jag fick ta ur MoBo´t på min eftersom jag har Socket 775, men kika du där så ser du.

// Amatör !

Av Amatör

Zalman är ett bra val !

// Amatör !

Av Amatör

Vilken blev det nu då ? Den Tuniq´en väger 800 gram, inte så bra om du bär omkring på datorn, plus att den har en hög tyngdpunkt vilket innebär brytkrafter i moderkortet, men det är självklart ditt val !

// Amatör !

Av Amatör
Av Amatör
Citat:

Ursprungligen inskrivet av k0mp1s3n
just nu kör jag fsb i 215 (17x215). typ vad jag kan få ut annars försvinner bilden. Fast saken e den att om man kollar i cpu-z så växlar multiplern mellan 14 och 17 ?!?! Förmogligen kan man inte låsa pci då.....får antagligen köpa ett nytt moderkort. Amatör de du kör med e de bra?

När jag körde på mitt MSI så kom jag aldrig över 217 i FSB, vad jag än gjorde. Datorn kunde vara hur stabil som helst, men så fort jag testade i 218 så vägrade den boota. Men med mitt nuvarande Asus så får jag "lätt" upp den i 250-260 FSB. Skall du klocka mycket så rekomenderar jag dig att byta det moderkortet, baserat på egna erfarenheter. MSI kortet är ett mycket bra och stabilt kort så länge man inte skall klocka. Sen ändrar sig min multipel med, men det beror på att CPU´n throttlar ner när den inte behöver gå för fullt. Om du testar att köra Super PI samtidigt som du kollar i CPU-Z så ser du att den står konstant på X16.

// Amatör !

Av Amatör

Hur mycket klockar du ? Hade ett sån´t kort innan mitt nuvarande Asus och jag blev aldrig kompis med det... Hittade heller ingenstans att låsa AGP/PCI, om jag minns rätt..

// Amatör !

Av Amatör

Hej !
Leta runt bland "Filer" här på Swec. där finns program som "Everest Home Edition" och "CPU-Z". I dessa program borde du kunna se det.

// Amatör !

Av Amatör

Just subbas jobbar med en frekvens som är väldigt svår att riktingsbestämma, precis som det står i ett tidigare inlägg. De gånger jag har hjälpt folk att snickra ihop en hemma bioanläggning så har jag ändå försökt att placera suben i mitten av fronthögtalarna för att slippa tappad stereoeffekt som kan uppkomma då det står en sub i ett hörn närmre en av frontarna och pumpar ut bas. Nu är ju inte din datorsub sååååå effektstark, så jag skulle råda dig att ha den på golvet, i ett hörn... Sen beror det lite på vad du har för väggar i ditt rum, har du betong så hade jag ställt den i 45 grader ut från hörnet så att basen spelar mot en vägg för att förstärka basen lite... Men det är bara mina fem ören

// Amatör !

Av Amatör

Jag har alltid flashat om från Windows... På 4 olika datorer, och ett antal gånger helt utan problem... Men bara för att jag har lyckats innebär ju inte det att det är rätt sätt att göra det på. Moderkorten jag har testat detta med är: MSI och Asus, med deras egna flash program då så klart.

// Amatör !

Av Amatör

Joo... lillgrabben får runt 17 k som bäst i 01, och det tycker jag är ett bra resultat med den riggen han har. Får oxå säga att den lilla prollen imponerar mer och mer på mig, Celeron D är ett mycket gott budgetalternativ !

// Liten Amatörs Amatör Pappa

Av Amatör

Misstänker att du är på jakt efter ett AGP kort eftersom du idag sitter på ett GF3 ? I så fall är väl ett 6600 GT ett vettigt alternativ...

// Amatör !

Av Amatör

Eftersom jag själv äger ett Stacker så kan jag bara rekomendera det, har mycket positiv erfarenhet av det. Det enda man kan påpeka är väl de problem Cooler Master har haft med kvalitéten på sina chassin den sista tiden. Det är många som har fått sneda exemplar av just Stackern. Vi har haft 3 st Cooler Master chassin inom familjen och jag måste säga att alla har hållt en bra kvalité, ja förrutom den snea Stacker´n då... Om du inte vill ha ett så stort chassi som Stackern är så finns ju 2 alternativ med liknande design:

Alt 1: http://www.inet.se/Datortillbehor/Kabinett---Natdelar/Cooler-...

Alt 2: http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1933&session=f9f6cd...

Har erfarenhet av båda, och det är helt OK chassin !

Tack för mig !

// Amatör !