Inlägg

Inlägg som Amatör har skrivit i forumet
Av Amatör

Snabb fråga ang. moderkort !

Hej !

Skall iväg senare och inhandla ett nytt moderkort, mitt val är mellan Asus P5LD 2 eller motsvarande A-bit kort, t.ex. AA8 Duramax eller AG 8. Håller ju på och klockar en del, vilket kort rekomenderas av dessa !? Eller skall man slå till på ett A-bit Fatality !?!?!?

Tacksam för snabba svar !

// Stressad Amatör !

Av Amatör

Hej igen !

Poängen som står i signen är uppdaterade numera, 24787 i 01 och runt 11000 i 03. Ser det bättre ut, iofs med en del överklock men ändå....

// Amatör !

Av Amatör

Tips ang. grafikkortsbyte !?

Hej på er !

Sitter idag med ett Powercolor X800GT, vilket jag är GANSKA nöjd med. Kortet presterar hyffsat i 3D mark tester, men nånring stör mig... Lillgrabben och en bekant sitter med varsitt GF6600GT som enligt de flesta tester skall vara ett något sämre kort, men jag gillar det jag ser ändå... På något sätt känns grafiken ett 6600 ger "snyggare", kan inte förklara på vilket sätt det är bara en känsla jag har.

Fråga:
Gör jag ett jättemisstag om jag försöker byta bort mitt X800GT mot ett 6600 GT ?

// Amatör !

Av Amatör

MSI Core Center v.s. BIOS ?

Hej !

Har nyss testat MSI Core Center och klockfunktionerna däri, i programmet kan jag köra upp FSB´n i 250 mhz ( P4 3.2@4Ghz ) och datorn är "stabil". Men klockar jag via BIOS så kommer jag inte över 217 i FSB, datorn vägrar helt enkelt starta då... Varför är det såhär !? Sen har jag sökt lite på forumet om just Core Center och läst att man inte bör ändra volten i detsamma, någon som har mer erfarenhet av programmet att dela med sig av ?

// Amatör !

Av Amatör

God Jul på Er alla !

// Tomte Amatör !

Av Amatör

Update ! 24787 med X800GT, rejäl höjning sen sist. Lite nöjd nu...
http://service.futuremark.com/compare?2k1=8835851

// Amatör !

Av Amatör

Titta här då !

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=66121

//Amatör !

Av Amatör

Frågor ang. BIOS ?

Hej !

Har sökt, men inte hittat...
Har ganska nyss köpt mig ett MSI 945 P, och en sämre bruksanvisning får man leta efter... Hittar lite inställningsmöjligheter i BIOS som jag inte har en aning om vad det kan tänkas betyda, det sägs ju att man skall låsa PCI frekvensen vid överklockning, hittar en inställning där det står: "Autodetect PCI freq" och alternativen "disable" och "enable". I bruksanvisningen står inget om detta, när är frekvensen låst !?

Sen finns det nåt som heter "Memory hole at 15M/16M", samma här, "enable" och "disable"... Inte ett jota om det i bruksisen.

Finns säkert en massa mer konstigheter, men om någon kunde svara på detta är jag nöjd ett tag...

// Amatör !

Av Amatör

Hmm.... detta låter ju intressant, kanske skulle ta och beställa 2 för att prova...

// Amatör !

Av Amatör

Fråga ang. NetOnNet minnen...

Hej !
Vad tror ni om dessa minnen !? Dom är ju billiga om inte annat... http://www.netonnet.se/item.asp?iid=69247

CL 2.5 ?

// Amatör !

Av Amatör

När jag köpte mitt Powercolor X800GT så har jag för mig att dom rekomenderade minst 20A på 12 volten, skall se om jag kan hitta länken när jag kommer hem...

// Amatör !

Av Amatör

Jag hade inte använt mig av dom knapparna... Efter vad man läst så är det minst sagt osäkert. Jag klockar genom att använda "staplarna" och köra artifactstesten, och sen kolla mina FPS i 3D view... Jag tycker det känns säkrare.

Sen när vi ändå undrar lite om ATI-tool, man kan ju tighta minnena på korten i ATI-tool, är det något att rekomendera på ett Powercolor X800GT ?

// Amatör !

Av Amatör

MSI 945 P Klock ?

Hej på er !

Sitter med ett http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=310385&cks=PRL moderkort och dessa minnen: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=312363&cks=PRL

Tillsammans med detta jobbar en P4 3,2 Ghz, men saken är den att mina överklockningsförsök stoppas ganska tidigt... Höjer jag FSB´n till 217 Mhz så är systemet hur stabilt som helst, men det räcker jag går upp i 218 Mhz så vägrar skiten starta, mer än så borde väl en P4 klara av ? Jag funderar lite på om det är mitt MoBo som stoppar eller om det är minnena.... Läst lite om "dividers" på minnena och hur jag än letar i BIOS så hittar jag inte detta på mitt moderkort, någon som har erfarenhet av detta moderkort eller minnen som kan ge mig lite tips på åtgärder. Jag funderar allvarligt på att byta MoBo´t så kom gärna med förslag på bra S 775 kort !

Just det, minnena går nu i 4-4-4-12, klarar bara 3-3-3-10 i orginal FSB...

// Amatör !

Av Amatör

Nåt är MYCKET fel med ljudet...

Hej !

Kör med mitt integrerade ljudkot på Asus brädan. Funkar inget vidare, ALLT ljud låter som om Kalle Anka har spelat in det ! CD, Film, Stremat ljud, allt låter skumt !
Tips på vad jag skall göra !?

// Amatör !

Av Amatör

Hej på er !
Har X800GT tempsensor då ? Hittar ingen temp på det i Everest Home nämligen... Har bytt kylningen till Zalman VF-700 AlCu och det borde ju klara av det ? Får inga som helst felmeddelanden, sitter på 8 Mbit lina, och ja det är en Prescott CPU...

// Amatör !

Av Amatör

Så kallad "Lagg", varför ?

Hej !

Spelar demot av Need For Speed Most Wanted, och BF2 ibland. I dessa spel så "fryser" det till lite ibland, samma sak oberoende på upplösning och detaljrikedom i spelen. Har system i sign, min misstanke är att det är minnena som spökar eller helt enkelt inte räcker till, är detta en korrekt spekulation ? Eller har ni andra tips ? Lite surt när man köpt nytt och det inte funkar som man vill...

// Amatör !

Av Amatör

BF 2 grafikfrågor...

Hej på er !
Körde lite BF 2 på mitt system, se sign, nu i helgen. Jag upplevde det som om det var oerhört krävande, efter avslutat spel så tog det en stund innan Windows var som vanligt igen. Diskarna jobbade som sjutton, och allt gick seeeegt ! Sen så är det även en del grafikbuggar i själva spelet, men mitt systet och grafikkort borde väl klara av detta spel utan problem, eller ?

// Amatör !

Av Amatör

Ursäkta att jag lånar tråden lite... Men mitt X800GT presterar 10298 i 03´an, det är väl inte så illa pinkat med tanke på att XL korten skall vara bättre...?

http://service.futuremark.com/compare?2k3=4392996

Bara nyfiken på om det är ett okej resultat med mina prylar...

// Amatör !

Av Amatör

Det är jag som är farsan... Han har ända sen han fick sin dator jagat mina resultat, nu efter många om och med har han spöat mig ! Men då köpte pappa en ny dator... Men får väl gratulera till rekordet i ´03 !

// Amatör !

Av Amatör

FUCK ! 23000 i 01´an... Då slår du mig...

// Amatör !