Inlägg

Inlägg som Amatör har skrivit i forumet
Av Amatör

Har nu kikat runt lite i BIOS och hittat en inställning som säger "AUTO" på minnena, och kör jag så så står det 1:1 i CPU-Z och minnesfrekvensen är som FSB... Kan köra tätare timings, men är det effektivare än en högre frekvens ? Kommer ändå inte högre än 255 i FSB, då bootar datorn om... Har inte testat att volta på mer, men det känns inte som om det är problemet, jag kör även min S-ata disk på port 1 på moderkortet som enligt alla inte skall vara låst, kan det vara den som stoppar en vidare höjning ?

// Amatör !

Av Amatör
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Noxxer
4000 $ e fortfarande snuskigt billigt för en Cnc fräs

En bra cnc fräs går från 5 miljoner sek.

En bra CNC fräs kostar inte fem miljoner, räkna med att du kan få loss en bra, begagnad för runt halvmiljonen inklusive lite verktyg... Och då pratar vi en riktig maskin, inte nån hobbymaskin som det pratas om att bygga i många trådar nu. Se bild nedan:

http://www.kastr.cz/img/sabre.jpg

Sen FINNS det maskiner som kostar uppåt fem miljoner, men då pratar vi höghastighetsmaskiner som kan bearbeta i 5 axlar, se bild nedan:

http://www.matsuura.co.jp/image/5ax/5ax_image.jpg

Men som det verkar på de flesta trådar så vill man ha en maskin för att kunna gravera lite och då är det nog lite overkill med någon av de ovan nämnda maskinerna... Jag kommer inom kort återkomma med lite detaljer jag tillverkat i en "riktig" CNC-fräs...

// Amatör, men inte på fräsning...

Av Amatör

Kör minnena i 3-3-3-9 i orginal klock och 533 Mhz, men så fort jag börjar klocka så måste jag ändra till 4-4-4-12 för att få det stabilt, men å andra sidan kan jag köra dom i 632 Mhz då. Divider ? Jag har än idag inte riktigt fattat det, jag har inget i mitt BIOS som heter så... Det enda jag kan göra är att ändra timings och frekvens... !?

// Amatör !

Av Amatör
Citat:

Ursprungligen inskrivet av farnold
Kör den i 3 volt så ska du se.. pusspuss

Seriös kille....

Tackar er andra för alla svar ! Kör just nu i 250 fsb, minnena i 625 Mhz, orginal 533. Volt på minnena 2.0 och CPU 1.475 och det verkar stabilt, kör Prime 95 i bakgrunden och har en temp på c:a 50-55 grader enligt Everest. Får 32 sekunder i Super PI, är det ett bra resultat ?

// Amatör !

Av Amatör

** Har tillgång till 8 st. CNC-fräsar... **

// Amatör !

Av Amatör

Okej då... Hemma hos mig:

http://web.telia.com/~u30341043/hemmavid.JPG

Köpet av min Viewsonic VA912 är det bästa jag gjort !

// Amatör !

Av Amatör

Fråga ang. P4 Prescott och volt ?

Hej !
Sitter med en Prescott 3.2 @ 3.57 och 1.46 volt på coren. Har kört den hyffsat stabil i 4.0 ghz med samma volt. Hur mycket vågar man volta på innan det blir skadligt ? Kör med en Zalman 9500 kylare och i nuläget ligger tempsen på c.a 40 grader i load. Tacksam för svar !

// Amatör !

Av Amatör

För att svara på lite frågor...

Nej, programmet jag jobbar i tar inte .jpg eller något annat bildformat, allt är uppritat i CAD-design. Vilket innebär att det tar en djävla tid att få allt på sin plats då programmet är uppbyggt på ett koordinatsystem så att varje båge, linje eller kurva har en position i både x,y och z-led i detta koordinatsystem.

Och JA, maskinen som är på väg in kostar en miljon fyrahundra tusen... Men nu används den inte enbart till gravyr, om nu någon trodde det. Mer att läsa om maskinen vi köpt finns här: http://www.maskinfransson.se/maskiner/quaser/mv204II.htm

Sen kan ni se en del av det jag tillverkar på dagarna här: http://www.ramax.se

// Amatör !

Av Amatör

Lite lustigt att det står Foxconn på mina S-ata kablar jag fick med när jag köpte mitt Asus P5LD2 Deluxe... Om Foxconn nu skulle vara ett hot för Asus...

// Amatör !

Av Amatör

Vi har en ny maskin på gång in nu och den kostar typ 1 400 000 skr, så det är ju liksom inget man köper och har i garaget för att gravera lite plexi...

// Amatör !

Av Amatör

He he... jag använder mig av en CNC-styrd fräsmaskin... Många kanske tycker att det är fusk men har man inte de skills som många av de som graverar på frihand, underbart snyggt btw, så får man ta till hjälpmedel...

Typ sån här:

http://www.ecitool.com/pictures/Bridgeport/VMC-610xp.jpg

Det är en massa andra saker på gång oxå, skall bara få tid till att göra dom...

// Amatör !

Av Amatör

Chassit är mycket tyst, sitter 2 st transparenta 120 mm fläktar i det, en i fronten och en i baken... HDD sitter på tvären, rakt bakom de tre 80 mm fläktarna vi satt dit, dessa sitter inte orginal, men ett fäste sitter det däremot. Med dessa tre fläktar på fullt ös låter det som ett mindre jetplan, men därför finns det ju en kontroll. Med 3 st. tysta Adda eller liknande är det kanon, och ger bra kylning till HDD´s. Själva har jag ju "urfadern" till de andra 2 "kopiorna" i tråden, Stacker, men jag måste säga att jag är imponerad över kvalitetskänslan i dessa ändå...

// Amatör !

Av Amatör

Som sonen säger, det är ett Aerocool Bay Dream... Finns på G-tek: http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1933&session=36f975... där även fläktkontrollen inhandlades: http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1857&session=36f975...

Chassit är mycket snyggt och utstrålar kvalitet ! Bakom de tre LED fläktarna sitter 2 HDD´s, chassit är dessutom BTX om ni inte sett det innan.

// Amatör !

Av Amatör

Blue(s) Brothers lekhelg... [ Många Bilder ]

Hej på er !
Vill bara berätta om en vanlig dag i livet hemmavid... Det hela började med att vi skulle sitta hemma och spela lite Far Cry, eller ja... Springa runt i en låtsasvärld och skjuta ihjäl varandra med glada rop och skratt. Och eftersom ni alla älskar bilder så kommer här en del, vi börjar med uppvärmingen inför allt dödande !

http://files.upl.silentwhisper.net/upload1/1-nsp.JPG

Kvällen går och blodet flyter, så som lite annan vätska... Nu är det säkert många IOGT/NTO´are som reagerar, men då får ni väl titta bort, det här är vårt sätt att ha kul:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload1/2-ijv.JPG

Inimellan allt dödande och tjoande hinner vi till och med installera en ny fläktkontroll i polarens dator, se va fint det blev:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload1/3-lzy.JPG

Natten har passerat, helt utan missöden, men med många idéer och funderingar. Vi blev sittandes framför datorn och kladdade fram en gravyr i CAD/CAM´en, nu var det dags att ta oss till jobbet och verkställa en av idéerna, hade tyvärr ingen kamera med under just bearbetningen men resultatet ser ni här, notera Amd loggan i mitten av korset:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/4-dlr.JPG

http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/5-hgg.JPG

Närbild på "klöver":

http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/6-his.JPG

Resultat och helhetsbild:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/7-oyv.JPG

Efter allt tänkande och kreativa förlustningar tog vi fram stekpannan, kan inte leka på tom mage:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/8-dls.JPG

Nedan följer lite blandad kompott, på alla datorer som befann sig hemma under denna helg med lek och döda, samt kreativitet... Nu får vi bara se när inspirationen återkommer och maskinen används till annat än gravyr... Håll till godo !

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/9-scc.JPG

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/10-dqw.JPG

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/11-xdu.JPG

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/12-tnk.JPG

Åsikter och funderingar ?

// Amatör !

Av Amatör

... å där försvann all chans du hade att få hjälp...

// Amatör !

Av Amatör

Okej.... men hur, var och när skall man flasha om grafikkortets BIOS då ? Har ett PowerColor X800GT...

// Amatör !

Av Amatör

Mysko kärna på X800GT !?

Hej på er !
När jag kollar på min GPU, X800GT, så står det klart och tydligt R480. Men när jag kollar i div. program såsom Everest och Ati Tool så står det R423 !?

Vad skall man lita på !? GPU´n borde ju vara rätt men varför känner inte mina program av det ?

// Amatör !

Av Amatör

Kan det vara så att det står inställ på massa kantutjämningar m.m. i dina drivisar ? Jag brukar ändra allt till "prestanda" och bort med kantutjämningar m.m. och jag ligger runt 4600 i 3Dmark 05 med mitt X800GT och ditt är ju ett bättre kort så...

// Amatör !

Av Amatör

Nu kan jag ju inte så mycket om TFT skärmar, men det jag sett och upplevt hittills med min ViewSonic är bara positivt. Har testat lite spel på den och en hel del filmer och bilder, kan inte säga annat än att jag är oerhört nöjd med den ! Finns som sagt inte en enda död pixel, knivskarp bild, inga eftersläpningar eller skumma skuggor i spel. Det enda jag kan ha som ett liiiitet minus är känslan och utseendet på knapparna i fronten. Dom både känns och ser plastiga och billiga ut, sen kanske foten kunde ha en lite roligare design.

// Amatör !

Av Amatör

Mobo är en äkta Sweclockares namn på moderkort, hämtat från engelskans MOtheBOard, därav förkortningen: MO-BO

// Amatör !