Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
66

Intels sexkärniga värsting testad

Intels kommande värstingprocessor Gulftown finns i verkligheten. Ett fungerande exemplar har dessutom prestandatestats i wPrime.

59

Liten gruvby kritisk för dagens processortillverkning

Kvarts av hög kvalitet är obligatoriskt vid processortillverkning. Tillräckligt fint material bryts på endast en plats i hela världen.

45

Intels processorplaner ett år framåt

En ny roadmap från Intel avslöjar tillverkarens processorplaner fram till tredje kvartalet 2010. Core i7 och i5 lever vidare.

59

Lynnfield spikad för lansering den 6:e september

Intels kommande processor Lynnfield, som kommer att säljas som Core i7 och i5, lanseras i början av nästa månad.

66

Nvidia: Framtidens grafikkort har 5000 streamprocessorer

Nvidias chefsforskare berättar vad han tror om framtidens grafikkort. Tusentals streamprocessorer och enorm minnesbandbredd är några av höjdpunkterna.

22

Nya Athlon-modeller avslöjade

AMD kommer snart att lansera flera nya processorer i sin Athlon-familj med tre och fyra kärnor. Till större delen rör det sig om strömsnåla modeller.

60

Nya rykten om bantat Radeon HD 4890

AMD tros jobba på en bantad version av värstinggrafikkortet Radeon HD 4890. Den nya modellen skall vara riktad mot det billigare mellansegmentet.

38

Lösenord låser ute Intels nya SSD

Knappt har en vecka gått men redan har ett allvarligt problem rapporteras med Intels nya solid state-enhet X25 G2. Med vissa inställningar kan lagringsenheten bli obrukbar.

156

Europeiska Windows 7 får flera webbläsare

Den som installerar Windows 7 i Europa kommer få välja mellan olika webbläsare. Det avslöjar utvecklare på det norska webbläsarföretaget Opera.

102

AMD lovar god tillgång på grafikkort för DX11

Advanced Micro Devices planerar att släppa grafikkort för DirectX 11 i samband med lanseringen av Windows 7. Trots att tillverkningen sker i 40 nanometer lovas tillgången på grafikkort bli god.

88

Nya rykten om kommande Nehalem

Moderkortstillverkare avslöjar nya detaljer om kommande processorer från Intel. Med i planeringen finns bland annat en Core i5 på hela 3,46 GHz.

24

Förbättrad tillverkningsteknik ger billigare DDR3

Samsung börjar massproducera DDR3-minne i 40 nanometer. Detta väntas leda till rymligare, energisnålare och billigare minnen.

170

Från sand till krets – en processors födelse

Det börjar med sand och slutar med mänsklighetens mest avancerade produkt. Följ med in i processorernas ogästvänliga värld där frätande kemikalier och doping är en nödvändighet.

94

Ny generation SSD-enheter från Intel pressar priserna

Den andra generationens SSD-enheter från Intel börjar dyka upp på prislistorna. De uppfräschade modellerna bjuder på förbättrade kretsar – till lägre priser.

53

Barracuda moddad till Velociraptor-prestanda

Vad sägs om prestanda som WD Velociraptor till en bråkdel av priset? Ett nygammalt knep snabbar upp alldeles vanliga hårddiskar.

85

EU-böter ger Intel röda siffror

Den ekonomiska krisen och ett saftigt bötesbelopp från EU sätter sina spår i Intels kvartalsrapport. Processorjätten publicerar den första förlusten på 22 år.

101

AMD: "Våra plattformar är överlägsna Intels"

Kraftfulla grafikdelar är ett ess i rockärmen för AMD – som nu hävdar att företagets plattformar är överlägsna Intels.

13

Asus introducerar Xtreme Design

Bättre prestanda, längre livslängd och högre driftsäkerhet. Asus utmanar Gigabyte Ultra Durable med designkonceptet Xtreme Design.

68

Phenom II X4 965 – kraftfull och törstig

AMD lanserar inom kort en ny värsting som kommer att kräva ordentlig kylning. Processorns TDP är uppe på hela 140 W.

74

Datorbutiker kritiseras av Konsumentverket

Över 100 internetbutiker kritiseras av Konsumentverket för dålig eller felaktig information om kundens rättigheter. Bland butikerna i hetluften märks flera välkända datorhandlare.