Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
38

Radeon HD 4770 X2 en möjlighet – enligt AMD

Två Radeon HD 4770 på samma kretskort kan bli verklighet – men det är upp till tredjepartstillverkarna att utveckla det nya grafikkortet.

33

Asus gör "Ultra Durable"

Moderkortstillverkaren Asus smygintroducerar den tekniska lösningen att begåva kretskorten med ett extra tjockt lager koppar.

11

Corsair återkallar snabba minnen

Stora problem plågar Elpidas minneskretsar som klarar höga klockfrekvenser. Corsair återkallar därför några av sina snabba minnen, inklusive Dominator GT.

86

Tokdyrt USB-minne är pussel

Mnemosyne är ett kombinerat pussel och USB-minne som går loss på inte mindre än 100 000 kronor.

17

Mobila Core i7 avslöjade

Kommande mobila Core i7 bjuder på fyra kärnor till låg strömförbrukning. Processorerna riktar sig till de kraftfullaste bärbara datorerna.

63

16 kärnor i extrem desktop nästa år

Dubbla åttakärniga processorer, flera grafikkort och supersnabb solid state-lagring. Det är Intels planer för extrema stationära nästa år.

22

DDR3 allt vanligare

Minnesbörsen DRAM Exchange förutspår att DDR3 står för en tredjedel av marknaden i slutet av 2009 – men innan dess kommer priserna på minneskretsar att höjas.

32

Fortsatta problem med 40 nanometer

Halvledartillverkaren TSMC får inte fason på 40 nm-tekniken. Bristen på kretsar påverkar främst Radeon HD 4770, men riskerar också att försena nästkommande generation grafikkort.

36

Micron påbörjar masstillverkning av nya flashminnen

Den stora minnestillverkaren Micron meddelar att masstillverkningen av flashminnen i 34 nanometer har påbörjats. Detta kan leda till att priserna på SSD-lagring faller till allt lägre nivåer.

162

Stort missnöje med netbooks

Nästan en tredjedel av alla netbookanvändare är missnöjda med sitt köp. De flesta konsumenter förväntar sig samma funktioner och prestanda som med vanliga bärbara datorer.

28

Phenom II TWKR i test

Den första recensionen om Phenom II TWKR är nu publicerad. Den handplockade processorn riktas till de extremaste överklockarna.

14

Nvidias grafikkort i 40 nm avslöjade

Till hösten lanserar Nvidia två nya stationära grafikkort tillverkade i 40 nm. Här är specifikationerna.

102

Firefox 3.5 ute nu

Mozilla lanserar en ny version av den populära webbläsaren Firefox. Version 3.5 bjuder på många nya funktioner och bättre prestanda.

18

Intels hybridprocessor redan i år

Intel tidigarelägger lanseringen av Clarkdale. Redan i slutet av året lanseras processorn med integrerad grafikdel.

47

Phenom II X4 965 på väg

Redan nästa vecka kan AMD släppa ett nytt flaggskepp. Processorn Phenom II X4 965 Black Edition tar över som den snabbaste modellen i tillverkarens sortiment.

90

Nya SSD-enheter från Intel pressar priserna

Intel lanserar nya solid state-enheter inom några veckor. Detta kan leda till att högpresterande modeller faller i pris.

55

MSI presenterar Military Class

Nya grafikkort från MSI uppfyller vissa standarder från USA:s försvarsdepartement. Nu beskriver MSI fördelarna med sin militärhårdvara.

117

Ny hårddiskteknik utmanar SSD

Hårddisktekniken har mycket kvar att ge. Det nya företaget DataSlide utmanar solid state-enheter med en hårddisk utan roterande plattor.

39

Nokia satsar på Atom

Den finska telekomjätten Nokia samarbetar med Intel för att ta fram nya handburna enheter med Atom under skalet.

81

Nytt namnschema avslöjar Core i3 och i9

Intel planera att döpa om flera befintliga processorer till Core i3. Dessutom avslöjas vad den sexkärniga Gulftown kommer att få för namn.