Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R

@roboseal: Här kan du se vad Asus har publicerat hittills på sin kompatibilitetslista https://www.asus.com/Mini-PCs/Mini-PC-PN50/HelpDesk_QVL_Devic...

Inget RAM där ännu. Du borde väl ändå ta två 8GB moduler istf en 16GB för dual channel iallafall.

Av Big_R

@Ragganof: Hur går det för dig? Hittade du något passande minne?

Funderar själv på en PN50 med Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL16 / BL2K8G32C16S4B

Av Big_R

@Furuvikaren: Efter att ha haft obegripligt usla, buggiga Netgear Orbi bytte jag till en UDM + NanoHD och den har rullat på stabilt utan avbrott i 115 dagar nu sedan uppdatering till fw 1.5.6 . UDM är en ganska ny produkt (eller släpptes kanske för tidigt) och det finns en del saknade funktioner och buggar så det återstår fortfarande att vänta på en större uppgradering som även introducerar Unifi OS och alla är inte lika nöjda som jag. Jag saknar för mitt bruk egentligen bara översikten av trådade klienter som försvann med senaste uppdateringen. Nu har jag stängt av auto-update och inväntar rätt relase.

UDM har varit ett stort lyft och gett snabbt och stabilt nätverk på 300/300 anslutning i en 2-plansvilla på ~200kvm med 30 klienter på trådlöst och 10 trådade. Admin-web och Unifi-appen är beroendeframkallande :-).

Av Big_R

@drbrain: Förmodligen från mindre batcher innan produktion för allmän tillgänglighet.

Den har ju funnits i Ubiquitis EA länge nu, så man hoppas på coronaeffekt snarare än att dom har problem med produkten.

Av Big_R

@p.lindblom: Den är inte slut, har inte dykt upp i handeln ännu. Flex Minin behöver nog lite mer arbete av att döma från Ubiquitis community.

Av Big_R

Jag har en UDM +NanoHD sedan några månader. Rullar på stabilt på 300/300 fiber. Har ingen särskilt komplicerad konfiguration, ca 20-25 trådlösa enheter och 8 trådade enheter. Har inget negativt att säga om UDM ännu iallafall 👍

Av Big_R

Ja utvecklingen går baklänges även om Prisjakt putsar vidare på det yttre.

@pj_vikingsson hur tänker ni att en användare med Ipad OS ska kunna bidra med egenskaper på produkter?

Av Big_R
Skrivet av InTrance:

Efter en googling är jag inte den enda som har problem o ändra något.
Bra netgear

Netgear...fina grejer om man gillar att hänga på communityn o felsöka. 👍

Av Big_R
Skrivet av andr3a$:

Min snurrar stabilt på 1.5.6 så jag avvaktar nog ett tag till så att dom hinner få bort lite fler buggar.

Jo, samma här. Har inga problem med 1.5.6 så väntar på en bra release innan uppgradering.

Av Big_R
Skrivet av andr3a$:

UI har nu släppt beta firmware 1.7.0 (med UniFi OS) till vanliga UDM (ej Pro). Finns en RC10 att hämta från deras betaforum för den som vill testa.

1.7.0 Beta releasen är väl primärt för UDM Pro med ”beta support”för UDM Base? Har du testat den?

Av Big_R

Nu vet jag inte vad du har provat för inställningar, men eftersom problemen verkar uppstå på trådad klient så slå av trådlösa nätverk och se om problemen kvarstår. Sedan om problem kvarstår slå igång loggningsfunktionen i routern.

Av Big_R

@sjoeblom Grabben spelar mest WOT och BeamNG Drive och har inte haft några problem alls. Nu är det mer CPU som är flaskhals.

Av Big_R

Inte för inte det heter Unifi 😀👍

Av Big_R

@Aragon Jag vet inte varför det skulle bli ett problem med olika mimoförmågor på AP? Du menar att klienten skulle koppla upp sig på flera AP parallellt?

Angående effekt så är det klart att med en AP på hög effekt når den klienterna men dom kan då i vissa lägen sakna sändningsstyrka för adekvat uppsändning.

2.4 ställer man ned fördel ner och med 5G i auto märker jag att det i praktiken är konstant maxeffekt :-).

Nu ska det tilläggas att Unifi i nästan default setup växlar klienterna underbart snabbt jämfört med mitt tidigare Netgear Orbi (Usch!) som sög fast klienten typ tio minuter innan växling.

Av Big_R

@Aragon Man "hoppar" mellan accesspunkternas egenskaper, dvs hemma hos mig hoppar man mellan VHT80 på UDM AP och VHT20/40 på AP NanoHD. Men om du menar att en Wave 1 AP på nätet skulle degradera funktionen i en Wave 2 AP, så nej.

Jag använder inte 802.11r (fast roaming ikryssad i controllern) utan litar till Unifis "inbyggda" roaming som är mer förlåtande mot äldre klienter. Iphones och Ipads växlas över snabbt ändå om man går runt i huset. Vill man optimera handover får man se över avståndet mellan AP:s och vilken effekt AP:s arbetar med "Auto" är inte alltid bäst. Själv kör jag på Auto än så länge.

Man tappar alltid något paket när man växlar AP, men ofta inget man märker av. Jag har märkt det när strömmen till min fristående AP brutits under pågående videokonferens då blev det ett litet hack i A/V-strömmen när laptopen växlade över till UDM AP.

Av Big_R

@Blitzer Om du har startat om all utrustning och fortfarande inte får en uppkoppling i Setupen så kan du prova fabriksåterställa UDM (gem i lilla hålet) med kabel kopplad mellan WAN och fiberkonverter. Hårdvarureseten tvingar en begäran om IP om jag minns rätt.

Kul att du valde AP lite, mycket wifi för pengarna med den. Även om prestandan på AC Wave 2-enheter som den inbyggda AP:n i UDM är högre så går det bra att blanda med Unifi Wave 1 enheter. Om du ens märker skillnaden mellan dom i praktiken beror nog mycket på vad du har för klienter och hur dom används.

Av Big_R

@Dinkefing Jag antar att det är gen 1 Pixel? Har du ställt Privat DNS i läge off på telefonen och avaktiverat Fast Roaming i controllern?

Av Big_R
Skrivet av Dinkefing:

EdgeRouter PoE och Google Pixel Android version 10. Visst hade den andra mobilen med Android version 7 haft samma problem hade det varit enkelt att felsöka problemet till AP'n men nu har den inte det.

Vilken AP gäller det?

Av Big_R

@Dinkefing Exakt vilken nätverksutrustning har du? Vad är det för mobil och androidverion du har problem med?

Av Big_R

Det blir inga ”fel” i tråden för att inte alla gillar det du gillar @Macallan. Ingen i tråden verkar vad jag kan se ha ”sågat” något annat märke för den delen 😁.

Så nu hoppas vi att TS återkopplar med vad han sedan kommer att installera 👍.