Inlägg

Inlägg som Big_PHat har skrivit i forumet
Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Behold_
Tror mer folk är sura på skillnaden mellan USA och Europa/Sverige. Det vore ju lite konstigt om dom går back om dom säljer Wii:na för $249 och att dom skulle tjäna pengar i Europa istället.

Det kanske du har rätt i. Så långt hade jag inte ens tänkt att det kanske var det som folket var pjutt på.
Om så är fallet, strunta arrogant i det jag skrev ovan.

Av Big_PHat

Man har alltid fått med en Scart-adapter till kompositkablaget från Nintendo.

En annan kommentar till alla som tycker att det är kass att Wii kostar som den gör för det som man får i hårdvaruväg så bör man tänka på följande innan man öppnar truten:
De andra företagen subventionerar sina maskiner för att få en större kundbas. Nintendo kan inte göra så, då Nintendos enda inkomstkälla och därför kan inte Nintendo sälja sina konsoller med förlust. Jag menar, kolla på hur mycket Microsoft torskade på 360 i stålars under det första året i produktion (nu tror jag däremot att de kanske går jämnt ut på tillverknings- kontra försäljningspriset). Eller kolla hur mycket "analytiker" hävdar att Sony går back på varje maskin (jag vet inte hur trolig källan är, men här är den).
Jag kan inte tänka mig att Nintendo skulle ha resurser för att klara av att sälja över en miljon maskiner med många dollars förlust innan det börjar knaka i fogarna. Microsoft har däremot en jäkla hög med pengar att spendera på både en konsol eller två som går i förlust (vilket de också har gjort). Samma sak gäller Sony som är ett av världens största elektronikföretag som har herrejösses-mycket pengar.

Nintendo har ju redan sagt att de tjänar pengar på varenda konsol som de säljer. Så det är ändå min tolkning av varför man kan tycka att Nintendos konsol ger "lite för pengarna". Nu menar jag inte att jag inte vill ha en Wii billigt, utan det är bara det att man kanske inte ska kalla Wii för dyr, utan att man ska kalla 360 billig (och jag vägrar att kalla PS3 billig, trots att den är subventionerad).

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andy Mcdee
alltså det är så man blir grinig... game i linköping ringde just... dom har en wii liggande med mitt namn på, men bergsala vill att jag ska köpa ett spel för att jag ska få hämta ut min wii. gick i taket och killen från butiken beklagade över att det kom så sent, han fick själv veta det igår kväll. är detta normalt? brukar man tvinga folk att köpa spel i samband med lanseringen av en konsoll. suck... jag som hade tänkt vänta tills efter tenta-p innan jag blev asocial pga zelda

Varför skulle du inte kunna hämta ut din Wii utan ett spel? Du har förbeställt en "konsol", inte ett pack med konsol och spel, inte sant? Om jag skulle vara du så skulle jag ringa Bergsala bara för att få en anledning att käfta.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mangemani
med tanke på att det ej går att spela japanska spel på den europeiska xbox versionen,så är det ju självklart den europeiska releasen vi går efter här;)

Helt rätt!

Av Big_PHat

2006 gäller nog sannolikt för Japanreleasen. Och mig veterligen så är releasen i japan väldigt nära, så nog hinner de till 2006, iaf i japan.

Av Big_PHat

Nu är det såhär att jag har en 360 och har förbeställt en Wii, och detta är min tanke:

Jag vet faktiskt inte vilken som kommer att vara den som är "bäst". Helt ärligt. Jag är faktiskt väldigt positivt överraskad av hur bra 360n är egentligen. Jag menar, jag har 6 spel till min Xbox och jag är nöjd med allihop av dem. Visst, man kanske kan säga att Microsoft inte lyckats få ut supermånga megaspel ännu, fast vi har åtminstone ett, Gears Of War. Och i ärlighetens namn så förstår jag inte varför folk måste ha åtminstone 35st spel som håller världsklass till sin konsol. Jag menar, man har ju varken tid eller pengar att spela igenom allihop. Det räcker med kanske 10 st superspel under en konsols livscykel, enligt mig i alla fall.

Nintendo Wii är en helt annan historia. Inte samma fokus på spelindustrin som Microsoft och Sony har. Nintendo har satsat på att det ska vara billigt att utveckla spel till Wii, vilket enligt mig är jäkligt bra! För att ett bra spel behöver nödvändigtvis inte vara snyggt eller dyrt att utveckla, bara spelet har en bra grundidé så kommer man väldigt långt. Men för att det kostar för mycket att utveckla spel till 360 och PS3 så drar dig utvecklare för att "ta risker" med spelidéer som är lite annorlunda, vilket är synd. Så jag tror att man kan räkna med att få spel som är lite uppåt väggarna med Wii. Dels för att den är billig att utveckla till och dels för att den har så fräcka handkontroller!

Jag kan egentligen inte rekommendera någon före den andra, just för att de är så olika. Eller, jag kanske skulle rekommendera Wii lite mer för att den är billig och för att Zelda släpps med den. För ingen vid sina sinnes fulla bruk kan väl säga att Zelda inte kommer att bli bra.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rambos_hier
Jag blev verkligen inte imponerad av Wii:s grafik, min gamla psone skulle klara av grafiken i vissa spel.

Hur mycket kommer ett spel till Wii kosta?

Jag utmanar dig att hitta en bild från något PSone-spel som är snyggare än något Wii-spel som visats ännu. Om du lyckas med detta så kan jag sätta i min signatur att du föralltid satt mig på plats.
Och nu måste dock spel som är rent tvådimensionella bortses (då de är svåra att avgöra estetisk vackerhet i) samt pusselspel.

Av Big_PHat

Jesus! I've got the jibblies! Jäklar vad rysningar det gick i hela kroppen!

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mangemani
jahopp,den 17:e smäller det:D
vilka har förbokat GOW:)?

EDIT: jahopp,där gjorde jag min bokning iaf...lär väl dimpa ner i brevlådan i mitten av veckan:)

Men GoW släpps väl inte den 17:e oktober utan den 17:e november?

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sjörövarfabbe
kommer du at do?

Det kommer vi alla. Förr eller senare kommer vi alla att dö. Så svaret är väl ja på den frågan.

Av Big_PHat

Stämmer bra det!

Av Big_PHat

Detta spelet släpptes först till Atari 8-Bit och sedan till C64 och NES. Jag tror att företaget som utvecklat spelet hette Micro Graphic Image. Fick även en Europa-release under 80-talet. Jag kan tillägga att NES-versionen av spelet är galet svårt.

Av Big_PHat

Nej.

Av Big_PHat

https://secure.eve-online.com/ft/?aid=100972&nogreet=1
Bör dock poängteras att man bör köra igenom tutorialen, även om den tar väldigt lång tid. För att EVE har som ingen inlärningskurva, utan en inlärningsramp. Mycket att lära sig innan man kan spela ordentligt. Men om man orkar sätta sig in i spelet så är det fruktansvärt spännande!

Som ett bevis för hur levande EVE är:
Läs detta!

Av Big_PHat

Även jag rekommenderar EVE Online. Hur häftigt som helst, speciellt just nu när ASCN och BoB är i krig samt att nån lejt MC, FiX och KIA på IAC. Mycket intressant.

Av Big_PHat

Fel!
Ledtråd:
Det är ett NES-spel. Titeln är ett ord som betyder gruvarbetare eller gruvutforskare, nåt i den stilen.

Av Big_PHat
Av Big_PHat

Return Fire ?

Av Big_PHat

Se där ja. Då hade man rätt då...

Av Big_PHat

Informationen om att det skulle vara Linux på Wii härstammar från sidan http://saruwatari-wii.blogspot.com/ . Det är en snubbe som hävdar att han är en insider som jobbar för Nintendo. Han avslöjar massor med saker om konsolen, vilket är jättebra. Om så inte vore att allt han säger är en stor klump med exkrement. Snubben hittar ju på saker som inte alls överensstämmer med den verkliga världen. Han är således i mina ögon endast en lirare som bara är ute efter 15 minutes of fame.
Jag litar inte en sekund på den hemsidan. Fast läs den själva, och avgör sedan vad ni tycker, men jag tycker i alla fall att det luktar skit långa vägar.