Inlägg

Inlägg som Big_PHat har skrivit i forumet
Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Doodle
Många importsidor brukar skicka paketen som gåvor och skriver ner värdet så man slipper tullen. Vissa sidor kräver att man frågar om det. Om du bara beställer enstaka spel så går det inte över tullgränsen. (vet inte exakta priset för tullen, men kolla tullverket.se för att vara säker)

Senast jag importerade spel så köpte jag bara ett, det åkte fast.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CorranHorn
Är rätt så säker på att det var därför den också sålde rätt så dåligt, men när nån kom på ett sätt att komma runt detta så började den sälja bättre. Hade detta inte skett så tror jag inte att Nintendo hade överlevt eller iaf inte kunnat ta fram Wii, har för mig att jag läst nånstans att dom aldrig sålt så dåligt som med Gamecube konsolen då. Är nog också en stor anledning till att dom skapade Wii eftersom dom antagligen inte hade råd med att skapa en konsol som kunde konkurera med 360 eller ps3. Tror att Nintendo gjorde ett mycket smart drag när dom satsade på ett nytt sätt att spela spel på.
Man kan tycka vad man vill om piratkopiering och sånt men det är den största anledningen till att pc idag är så framgångsrik och även konsoler. Microsoft är mycket medvetna om detta men givetvis vill dom försöka få så många som möjligt att köpa deras produkter, men för MS så är det företag och inte privatpersoner som är den stora inkomstkällan. Skulle företagen gå över till ett gratisalternativ som Linux är jag rätt så säker på att detta hade kunnat vara dödstöten för dom om dom inte hade utvecklat konsoler.
Ska bli intressant att se hur Vista tas emot av både företag och privatpersoner men framför allt så ska det bli väldigt intressant att se effekterna av deras försök att begränsa användare att använda olagligt material.

Nu är det såhär att Nintendo har fruktansvärt mycket pengar och de är inte på långa vägar nära att vara bankrupta eller något i den stilen. Jag hänvisar till den här sidan. Spana in vilka publishers som sålt flest spel varje år de senaste 10 åren. Just precis, Nintendo är den mjukvaru-utgivaren som fått flest spel sålda varenda år de senaste 10 åren.

Dessutom är det så att om man kollar den handhållna marknaden så har Nintendo haft nästan 100% av försäljningen från och med då första GameBoy släpptes ända tills PSP släpptes. Och dessutom så håller Nintendo dominansen på den handhållna fronten.

För att ännu mera visa på Nintendos starka ekonomi så är det så att Nintendo är ägare av Baseball-laget Seattle Mariners i USA. Nu kommer jag itne ihåg värdet på laget riktigt, men jag har för mig (citera inte detta) att det var värt drygt 380 miljoner dollar. Så de har en liten slant över.

Men för att summera, Nintendo har inte sålt lika bra på hemmamarknaden som de gjort förut, men de är inte alls på långa vägar utblottade eller pengalösa. De har massor med pengar och nu med sina nya konsoler som verkar sälja som smör kommer de bara att få mera pengar.

EDIT: Såg just att Nintendo varit största utgivare ända sen mätningarna började 1989.

Av Big_PHat

Hur orkar man hitta alla golden bugs? Jesus! Du ska ha creds!

För att återgå till frågan så tog det mig dryga 35 timmar att klara. Men då hade jag inte alltför bråttom men så stannade jag inte allt för länge och utforskade heller. Man kan säga att jag spelade "normalt". Men däremot är slutstriden nåt att verkligen se fram emot, jag tyckte att den var dunder!

Av Big_PHat

Jag kan svara på fråga 3:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_DS_Wi-Fi_games
Tetris funkar lokalt multiplayer och över internet.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
http://content.ytmnd.com/content/6/6/3/663ce9c578e39d6d9d3700...

'nuff said.

http://www.forumpictureprocessor.com/pictureprocessor/images/bun...

'nuff said, Bombur

Av Big_PHat

Jag är högst osäker om man kan ladda sina vanliga AA batterier som är uppladdningsbara genom play & charge sladden. Jag misstänker att man inte kan det, fast jag har inga som helst belägg för det

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WalterEgo
Ett kit borde räcka om du inte använder all kontroller lika mycket så de tar slut vid samma tidpunkt.

Om man bara har ett kit så kommer man inte att ha uppladdningsbara batterier i de andra kontrollerna. Då har man helt vanliga AA-batterier från ICA i dem. Så att om du bara har ett kit så kan du bara ladda en kontroll, eftersom att de andra inte är laddningsbara.

Av Big_PHat

När du köper en premium får du två stycken helt vanliga AA batterier som inte är uppladdningsbara med som du petar i. Fast jag personligen rekommenderar starkt att du köper ett "Play & Charge - kit" för dryga tvåhundralappen. Får bra batteritid samt att det bara är att peta in en sladd (som följer med i kitet) i front USB-porten och sen i kontrollen så laddas batteriet medans man spelar. Dessutom är sladden väldigt lång, vilket är trevligt.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thrawn
men frågan är ju var det är? Jag tänker då byta ut, dumt att chansa, jag är inte våldsam, men man vet ju aldrig vad som kan hända när det börjas blanda in alkohol...

http://www.nintendojo.com/fullfocus/view_item.php?1166055790

Sen om den är vetenskaplig eller ej låter jag vara osagt (eller om han rätt av ljuger). Men om vi antar att den är korrekt så ska du inte behöva oroa dig.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Kom ihåg att medelgamern är 33 år gammal fast medelåldern på SweClockers är lägre. Det som skrivs i den här tråden är alltså statistiskt ointressant om man ska se till hela demografin.

Är medelgamern 33 år gammal? Har du en källa? Jag är nyfiken på detta. Och det är inte så att jag misstror dig, jag bara har aldrig reflekterat över den totala medelåldern för dator- och tvspelare.

Av Big_PHat

Nintendo återkallar inte 3.2 miljoner wii-straps. De erbjuder gratis utbyte av dem om man är orolig för att man spelar med alltför överdrivna rörelser.
Två små utdrag ur ett Nintendo pressmeddelande:

Citat:

Nintendo is not recalling any of the Wii wrist straps for its motion sensitive Wii Remote. There is no problem with the existing wrist strap as long as the Wii Remote is used sensibly and properly in accordance with the guidelines provided by Nintendo. All parts of the wrist strap have passed product testing and quality control.

Consumers who break their wrist straps through excess usage or who are worried about their wrist strap should contact their nearest Nintendo Service Center voluntary exchange programme has been provided where consumers can replace wrist straps free of charge upon request.

Av Big_PHat

Fraps komprimerar givetvis videoströmmen. Fast om man ska komprimera en videoström med så hög upplösning i 60 fps så måste man verkligen ha en monsterprocessor. Jag menar, finns det någon processor på marknaden som skulle kunna klara det, att samtidigt som man låter ett spel rulla på i 60fps i sådan upplösning som man komprimerar en videoström i samma hastighet?

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Men man får ju mer för pengarna om man väljer en 360 och några bra 3D actionspel blir det inte på Wii för CoD3 var ju helt taskig ju...Och inte ens Zelda får riktigt toppbetyg!

Jag vet inte vad du kallar toppbetyg om ett medel på 95% inte är det. Zelda är på 11:e plats på Gamerankings lista på bästa spel genom tiderna. Så jag menar, hur löjligt höga krav har du?

Men mera action för pengarna får du nog av en 360, jag menar, Gears of War!

Av Big_PHat

Nej

Av Big_PHat
Citat:

Det där är Zelda till Wii, vad är din poäng?

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exhale
Tycker det ser kasst ut.. Och sen ska ni inte gå på alla twilight princess bilder då dom är förfinade.

Vad menar du med att de är förfinade? Du menar att de skulle vara retuscherade elle dylikt?
Jag kan då säga att jag inte tycker det. Zelda ser ut som det gör på bilderna.
Förövrigt så kan jag inte säga att jag tycker att grafiken är dålig. Den är bra, men inte superbra som på de andra konsolerna. Men jag tyckte att Matt Cassamasina från IGN sa det bäst (löst citat):
"Zelda is a GameCube game, and it shows. But it also shows how beautiful you can make a game with just some really good artwork."

Det är oftast "den grafiska stilen" som utvecklarna väljer som avgör om ett spel är snyggt eller ej. Som exempelvis Killer 7, det spelet är ruggigt snyggt enligt mig. Inte för att spelet har hur många polygoner som helst i varje modell, eller för att spelet har dyngcoola ljuseffekter eller så, utan för att spelet är designat "snyggt".
Bilder på Killer 7.
Men spel där realism är det som eftersträvas, så som sportspel, vissa bilspel och simulatorer så är helt enkelt inte Wii den konsol man i första hand väljer, då den inte orkar med riktigt lika mycket. Fast spel som Zelda, Killer 7, Paper Mario osv. där man inte bygger en värld på ett realistiskt sätt kan man ändå få ett spel att vara snyggt.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maekh
att han håller svärdet i högerhanden är inget bevis för att han är vänster eller högerhänt

Nej, det stämmer. Men om Pappa-Mario i öst säger detta så tolkar jag det som att han är högerhänt i nya Zelda.

Av Big_PHat

Jag själv älskar den nya kontrollen i Zelda! Den är underbar! Jag skulle inte vilja köra några av eventsen i Zelda som inkluderar pilbåge med vanlig kontroll. Det skulle helt enkelt inte funka lika bra som det gör med Wii-pinnen.

Förövrigt så ÄR Link högerhänt i Wiiversionen. Link har av tradition altid varit vänsterhänt i alla andra Zeldaspel. Däremot en skoj grej i Zelda: A link to the past är att om man håller svärdet uppladdat riktad åt höger så kommer Link att hålla skölden i vänster och svärdet i höger. Detta bortförklaras genom att hävda att Link är så vidskeplig att han vill skydda sig mot onda andar från Death Mountain i norr. Lite kul fakta sådär på kvällskvisten.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tbbzn
Är inte metal gear köpt av nintendo? Har för mig det? Därför Snake kommer dyka upp i SSBB? Nån som vet?

Mig veterligen så är det så att Hideo Kojima (skaparen bakom Metal Gear Solid-spelen) gjorde en förfrågan om Snake fick vara med i Super Smash Bros. Melee till GameCube, men då var utvecklingen av spelen nästan klar, så de skippade det. Men denna gången inkluderade de Snake från första början. Allt detta på Hideo Kojimas önskemål.

Dessutom så har inte Nintendo köpt upp Konami, nej. Konami är nästintill andraparts utvecklare till Sony nu för tiden. Bara en liten kul detalj att protagonisten ifrån en av deras mest kända spelserier kommer till ett Nintendospel.

Av Big_PHat

Jag bor själv i Linköping och jag ska på EB-games nattöppet då jag förbokade min Wii för nästan 4 månader sen och de har en till mig och en polare. Så redan efter kl 00:00 ikväll så har jag min, jävulens vad nöjd jag kommer vara om några timmar!

Men jag kan ju kanske ta och höra efter hur många de får in på EB förutom de som är förbokade där så kanske ni kan ta er dit imorgon när de öppnar.